English Version
This Site Is Available In English

نقض حرمت‌ها باعث آسیب به ما می‌شود

نقض حرمت‌ها باعث آسیب به ما می‌شود

آقای مهندس حسین دژاکام بنیا‌ن‌ جمعیت احیاء انسانی کنگره۶۰ برای حفظ بقاء کنگره و افرادِ خواستار رهایی، قوانین و حرمت‌ها را قرار داد تا افرادی که برای درمان به این مکان مقدس مراجعه می‌کنند با خیال راحت و بدون دغدغه و آرامش درمان شوند و برای جلوگیری از آسیب به افراد در جلسات دو بار توسط نگهبان قرائت می‌شود.

دلیل این‌که فقط نوشتار حرمت دو بار خوانده می‌شود؛ یعنی رهجوی کنگره بداند که اگر می‌خواهد درمان شود، قوانین و حرمت‌ها را هم جزء مؤلفه‌ درمانی قرار دهد؛ زیرا رعایت نکردن قوانین باعث می‌شود، رهجو حالش خوب نشود و دائماً دچار درگیری با خودش باشد و به حاشیه بپردازد و در نهایت از کنگره پرت شود. به همین دلیل است گفته‌ شده جمعیت احیاء انسانی کنگره۶۰ مکان مقدس و امنی است که هر شخص با ورود در این مکان باید حرمت آن را حفظ نماید و طبق اصول و چهارچوب کنگره قدم بردارد.

مقدس بودن آن به این دلیل است که هدف آن مقدس است، آیا رهایی یک انسان از دام اعتیاد مقدس نیست؟ آیا احیاء یک‌نفس مقدس نیست؟ یا از ته دل خندیدن فرزندان اعتیاد مقدس نیست؟ یا این‌که سروسامان گرفتن یک زندگی، باز شدن حس پدر خانواده که فرزند و زندگی را نمی‌دید و خودش را در لاک بی‌خیالی به کوری و کری زده بود مقدس نیست؟

امنیت آن به خاطر آن است که فضایی خالی از تشنج و پر از آرامش است و در آن هیچ ضد ارزشی صورت نمی‌گیرد و همه در یک مسیر و راه هستند، آن‌ هم راه درست تا رسیدن به هدف و مقصد که همان صراط مستقیم است. در این مکان مقدس هزاران مصرف‌کننده را که حتی خانواده‌هایشان هم از دست آن‌ها امنیت و آسایش نداشتند و شاید آرزوی مرگشان هم می‌کردند، درمان و تبدیل به بهترین افراد کند.

حرمت از حریم می‌آید و هر مکانی یا جایی حریم دارد؛ مثلاً خانواده، رودخانه و جاده حریم دارد و جمعیت احیاء انسانی کنگره۶۰ هم یک حریمی دارد که باید رعایت شود. ما در کنگره نه نیروی انتظامی، نه قوه قضائیه و نه پلیس داریم و همیشه با رعایت قوانین و حرمت‌ها در امنیت و آرامش هستیم. آقای مهندس حسین دژاکام در سی‌دی حرمت فرمودند: «ما می‌خواهیم کنگره دقیقاً این باشد سلام‌ علیکم؛ ولی رابطه‌ مالی و تجاری نمی‌توانید برقرار کنید؛ چراکه اختلاف پیش می‌آید.»

بین افراد در کنگره دروغ گفتن ممنوع است، وقتی رهجویی روی درمان است، اگر به راهنمایش دروغ بگوید به درمان نمی‌رسد و هر روز دروغ‌های دیگری پشت این دروغ می‌آیند و راه برای دروغ‌های بزرگ‌تری باز است و درنهایت تخریب و حال بدی در انتظارش است. ما اگر رابطه‌ کاری و مالی نداشته باشیم یا یکدیگر را به خانه دعوت نکنیم اختلافی پیش نمی‌آید. ما باید رابطه‌مان عین ستون‌های مسجد یا ستون‌های معبد باشد، اگر ستون‌های زیر یک سقف خیلی به هم نزدیک یا خیلی از هم دور باشند سقف می‌ریزد؛ یعنی باید اندازه و حرمت را در کنگره نگه‌داریم.

حرمت در کنگره۶۰ به مجموعه‌ای از قوانین و اصول اشاره دارد که برای حفظ نظم، آرامش و سلامت فضای کنگره و تسهیل فرآیند درمان اعضاء تدوین‌ شده‌اند. رعایت این حرمت‌ها برای همه اعضاء از جمله مسافران و همسفران در سفر اول و دوم الزامی است و نقض آن‌ها می‌تواند به تخریب و آسیب به خود و دیگران منجر شود.

مهم‌ترین جنبه‌های حرمت کنگره۶۰ عبارتند از:

۱) حریم شخصی:

هر یک از اعضاء باید حریم شخصی خود را حفظ کند و از ورود به حریم شخصی دیگران خودداری نمایند. این شامل احترام به مرزهای شخصی، حفظ حریم خصوصی و عدم‌ مداخله در امور دیگران می‌شود.

۲) روابط کاری و مالی:

برقراری هرگونه رابطه کاری یا مالی بین اعضاء در کنگره ممنوع است. این امر به دلیل جلوگیری از ایجاد اختلاف، سوءتفاهم و آسیب به روابط سالم بین اعضاء است.

۳) ارتباطات تلفنی و غیرمجاز:

ارتباطات تلفنی و هرگونه ارتباط خارج از چارچوب کنگره با اعضاء بدون هماهنگی با راهنما ممنوع است. این مسئله به‌منظور حفظ امنیت و جلوگیری از ایجاد روابط ناسالم است.

۴) پوشش و ظاهر:

استفاده از پوشش و ظاهر نامناسب در کنگره ممنوع است و اعضاء باید با ظاهری آراسته و متناسب با شأن کنگره در جلسات حاضر شوند.

۵) رفتار و گفتار:

اعضاء باید از هرگونه رفتار یا گفتار نامناسب، توهین‌آمیز، غیبت و سرزنش دیگران خودداری کنند. همچنین قطع کردن صحبت دیگران و بیان الفاظ ناشایست ممنوع است.

۶) مراقبت از وسایل شخصی:

هر یک از اعضاء مسئولیت مراقبت از وسایل شخصی خود را بر عهده‌ دارند و نباید انتظار داشته باشند که دیگران مسئولیت نگهداری از وسایل آن‌ها را بر عهده بگیرند.

اکنون اگر بخواهیم از مزایای اهمیت رعایت حرمت‌ها در کنگره۶۰ صحبت کنیم می‌توانیم چند مورد از آن‌ها را این‌گونه بیان کنیم:

۱) ایجاد محیطی امن و سالم:

رعایت حرمت‌ها باعث می‌شود که کنگره محیطی امن، آرام و سالم برای درمان اعضاء باشد.

۲) جلوگیری از تخریب:

نقض حرمت‌ها می‌تواند به تخریب روابط، آسیب به فرآیند درمان و ایجاد ناراحتی در بین اعضا منجر شود.

۳) تداوم درمان:

رعایت حرمت‌ها، باعث می‌شود که اعضا بتوانند با آرامش و اطمینان در جلسات شرکت کنند و از آموزش‌ها بهره‌مند شوند و درنتیجه، درمان خود را با موفقیت ادامه دهند.

در مجموع حرمت کنگره۶۰ یک چهارچوب ارزشی است که با رعایت آن اعضاء می‌توانند از محیطی امن، سالم و حمایتی برای درمان و رهایی از اعتیاد بهره‌مند شوند. وقتی به معنا و مفهوم حرمت‌ها نگاه می‌کنیم، سرزنش نکردن، تجسس نکردن، حرف دیگری را قطع نکردن و ... حتی اگر بی‌دین باشیم معقول هستند.

نظام هستی بر این پایه قرار گرفته که من اگر جایی از مرزها و حرمت‌ها عبور کنم، باید مطمئن باشم که در جایی دیگر یقه من گرفته خواهد شد؛ حتی اگر خدا را هم قبول نداشته باشم، جایی که پایم را از مرز بیرون می‌گذارم، پاسخگو خواهم بود و باید منتظر این باشم که مجازات شوم.

رعایت حرمت‌ کنگره۶۰ ما را به‌فرمان عقل که همان صراط مستقیم است نزدیک می‌کند. لزوم ماندگاری هر همسفر و مسافری در کنگره رعایت حرمت است تا به نتیجه دلخواه برسند. به همین دلیل است که می‌گویند: حرمت کنگره جز قوانین الهی است و در جهت ارزش‌ها حرکت می‌کند.

این حرمت نتیجه سال‌ها تلاش آقای مهندس حسین دژاکام است و با توجه به گفته ایشان که می‌فرماید: «برخلاف مسیر رودخانه نمی‌توان شنا کرد و ارمغانی جز غرق شدن ندارد»؛ پس بهتر است حرمت‌ها را ارج نهیم و در جهت حرمت‌های کنگره حرکت کنیم که ارمغان آن برای خود، خانواده و اعضاء کنگره۶۰ و برای رسیدن به ارتقاء، آگاهی، صلح، آرامش و آسایش است.

در پایان باید این نکته را در نظر داشت که حفظ حریم هر مکان یا هر فرد دیگری به‌ویژه خودمان لازم و ضروری است و رعایت نکردن آن جز ضرر، زیان و درمان نشدن جسم، روان، جهان‌بینی و بازگشت به تاریکی‌ها سرانجام دیگری با خود به همراه ندارد.

نویسنده: راهنما همسفر شهناز 
رابط خبری: راهنما همسفر مریم 
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه 
ویرایش و ارسال: همسفر فاطمه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .