کنگره۶۰ بهعنوان یک سازمان مردمی و مستقل در زمینه اعتیاد همواره بر اصول و قواعد مشخصی استوار بوده است. یکی از مهمترین اصول کنگره۶۰ ممنوعیت روابط کاری، مالی و خانوادگی میان اعضا است. این قانون به ظاهر سختگیرانه؛ اما پایههای سالم، اصول درمان و آموزش در کنگره را تشکیل میدهد و یکی از دلایل موفقیت این مجموعه در درمان اعتیاد به شمار میرود؛ اما چرا چنین قانونی وضع شده است؟ چه فلسفهای پشت این ممنوعیت وجود دارد؟ در این مقاله به طور جامع به این موضوع میپردازیم.
برقراری ارتباط، تعیین کننده سلامت روحی فرد و محیط پیرامون او میشود؛ چون ما با تمام چیزهایی که داریم در این ارتباطها معنی و شکل پیدا میکنیم. هدف ما در ارتباط مهم است. ارتباط برقرار کردن نیاز طبیعی انسان است؛ ولی این نیاز طیفهای مختلفی دارد.
چند نوع ارتباط داریم که یکی از آنها ارتباط دورادور است و در حد رفع امورات و مسائل روزمره است و نباید از این جلوتر رفت؛ چون اگر ارتباط نزدیکتر شود تخریب بهوجود میآید. روابط کاری، مالی و خانوادگی در هر جمعی به ویژه جمعهایی که افراد در حال درمان بیماری هستند، میتواند موجب ایجاد اختلاف، سوءتفاهم، رنجش و بیاحترامی شود و برای حفظ حرمتها و احترام متقابل لازم است که ارتباط اعضا صرفاً در چهارچوب آموزش و درمان باقی بماند. در جامعه درمانی به ویژه محیطی مثل کنگره۶۰ که افراد ممکن است در شرایط آسیبپذیری باشند، ایجاد روابط کاری یا مالی زمینه سوءاستفادههای آگاهانه یا ناآگاهانه را فراهم میکند. قانون ممنوعیت این نوع روابط، از اعضا در برابر این خطرات محافظت میکند.
درسیدی وظیفه آقای مهندس فرمودند: «مسئولیت؛ یعنی وظیفه و در هر وظیفهای احکامی وجود دارد و احترام به حرمتها وظیفه افراد کنگره۶۰ است». احکام و حرمتها؛ یعنی چیزهایی که از نظر دین و خرد جهانی همسو باشند و در کلامالله همه چیز با هم برابر است. در درون کنگره اگر اعضا با یکدیگر روابط کاری یا مالی برقرار کنند مشکلاتی که ممکن است در این همکاری بهوجود آید به جلسات درمان نیز کشیده میشود و تمرکز افراد از مسیر درمان خارج میشود. این مسئله میتواند روند درمان بیماری افراد را مختل کند. یکی از ویژگیهای بارز کنگره۶۰ برابری و عدالت بین اعضا است. همه افراد صرف نظر از جایگاه مالی، اجتماعی و یا تحصیلی خود در یک جایگاه برابری قرار دارند، روابط کاری یا مالی ممکن است باعث ایجاد طبقهبندیهای ناعادلانه شود و کنگره را زیر سوال ببرد.
لازم به ذکر است اگر اعضا قبل از ورود به کنگره با یکدیگر نسبت خانوادگی داشته باشند، مثل: برادری، خواهری یا بستگان نزدیک و دوستان این موضوع باعث محرومیت آنها از کنگره نمیشود؛ اما آنها موظفند روابط خود را در کنگره محدود به مسائل درمانی و آموزشی کنند و اجازه ندارند مسائل شخصی خود را به درون کنگره وارد کنند. آقای مهندس علت این که چرا رابطه کاری و مالی درکنگره۶۰ ممنوع است بیان کردند: باید بدانیم خواهر، برادر، اقوام و دوستان بد ما را نمیخواهند؛ ولی تا چه اندازه و قیمتی، وقتی مسئله مالی و کاری پیش میآید فرق میکند. فامیل و خانواده برادر، خواهر، پدر، عمو، دوست هر کدام قیمتی دارد و تا یک حدی میشود گذشت کرد؛ پس اینجا است که مشکل بهوجود میآید. تنها کار مهم که انجام میدهیم این است که فاصله بین همدیگر را؛ باید حفظ کنیم. ایشان فرمودند: «اگر پروندههای دادگستری را نگاه کنیم اکثر اختلافها بین خواهر، برادر، اقوام و دوستان است». همچنین اشاره کردند که؛ حتی الامکان با اعضا خانواده وارد مسئله تجارت و شراکت نشوید؛ چون که عشق آسان نمود اول؛ ولی افتاد مشکلها، در ابتدا خوب است؛ ولی بعد به مشکل برخورد میکنیم.
آقای مهندس تجربه خود را بیان کردند: «که من این بلا به سرم آمد و نه تنها موفق نبودم بلکه فامیل و دوستانم را از دست دادم»؛ پس در وهله اول این کار انجام نشود و اگر ناگزیر شدید؛ باید همه چیز مشخص شود. هر کاری را مکتوب کنید تا ایجاد اختلاف نشود و اگر رابطه مالی و تجاری اصولی انجام نشود برادری، خواهری و دوستی تبدیل به دشمنی میشود. آقای مهندس فرمودند: «بر حسب آیه قرآن سوره غاشیه آیه ۱۰ و ۱۱ فی جنات عالیه لا تسمع فیها لاغیه الا سلاما سلاما»، در بهشتهای برین هیچ سخن لغوی نیست و بهشتیان وقتی به هم میرسند غیر از سلاما سلاما در بین آنها نیست و من میخواهم در کنگره۶۰ دقیقاً همین باشد، سلاما سلاما و بههمین خاطر است که رابطه کاری، مالی و تجاری جزء حرمت نیست و اگر چنین باشد بحث بهوجود میآید و مکافات دارد.
نتیجه اینکه کنگره۶۰ یک محیط آموزشی و درمانی است که قوانین آن بر اساس تجربه، آزمون، خطا و نتایج عملی تنظیم شده است. ممنوعیت روابط کاری مالی و خانوادگی یکی از مهمترین قوانینی است که باعث موفقیت این مجموعه در درمان هزاران نفر شده است. این ممنوعیت نه محدودیت؛ بلکه حفاظی برای سلامت روانی و اخلاقی اعضا و تضمینی برای حرکت در مسیر درمان و رهایی است.
منابع: سیدیهای حرمت، دشمن، وظیفه و ارتباط
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون اول)
رابطخبری: همسفر فرزانه رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون اول)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون پانزدهم)
تصویرگر: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
179