هفتمین جلسه از سی و ششمین دوره کارگاه های آموزش عمومی کنگره 60 شعبه نیمایوشیج بهشهر به استادی مسافرعسگر، نگهبانی مسافر هانی و دبیری مسافر حجت در روز پنج شنبه مورخ1404/04/05 راس ساعت 17 آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان عسگر هستم یک مسافر .شاکر خداوند و سپاسگزار مهندس هستم بابت این حال خوش و این لحظه ،از راهنمای سفرم آقا محمود و همسفرم تشکر میکنم .در رابطه با دستور جلسه ،وقتیکه بحث وادیها میشود،تأثیرش روی من موردتوجه است .اینکه آیا من صرفاً وادی را میخوانم ، مینویسم یا تأثیر آن شامل حالم میشود.تأثیر گذاشتن ساده نیست .قرآن را خیلیها میخوانند ولی بهرهای از آن نمیبرند .کسانی بهره میبرند که متقین باشند .حالا متقین چه کسانی هستند،کسانی که به جهان غیب ایمان دارند و نماز می گزارند . البته نماز خواندن یک چیز دیگر است .و دیگراینکه از چیزی که به آنها داده شد انفاق می کنند .کسی که این شرایط را داشته باشد با خواندن قرآن .قفل ها برایش باز و گشایش ایجاد می شود .ما هم وقتی در کنگره این وادی ها را گوش می دهیم باید روی ما تاثیر بگذارد .البته باید آن را کاربردی کنیم تا تاثیراتش بر روی زندگی ما دیده شود .در مورد مسئولیت کارها نوعی آگاهی بود برای ما.مثل همین فرشتگان .به عبارتی ،درکی از خوب و بد نداشته و قائل به تمایز نبودند
.خداوند به این خاطر که ما را به تکامل برساند، به ما چیزی داد به نام اختیار .ما از آنجایی که خام بودیم از همانجا انشعاب یافتیم.برای اینکه این مسیر را طی کنیم مشکلاتی در مسیر ما قرار می گیرد .کودکی که به مدرسه می رود تا یاد بگیرد،تحت آموزش و تمرین قرار می گیردبه اواملا می گویند .تکالیفی را برایش در نظر می گیرند .اگر معلم تمرینات را خودش حل کند آن کودک چیزی یاد نمی گیرد .مشکلات در زندگی ما لعنت خداوند نیستند.مشکلات می آیند تا مابه تکامل برسیم .مشکلات همان نفس خامی هستندکه از آنجا انشعاب یافته ایم.
در این چرخه باید از چیزهایی که برای ما قرار داده شده استفاده بکنیم .در این بین هر باری که مشکلی را حل می کنیم .در مراحل بعد و مشکلات سخت را بهتر حل می کنیم .شما بچه ای را در نظر بگیرید. که عروسکش خراب می شود و شروع می کند به گریه کردن .دلیلش این است که آگاهی ندارد یاخام تر از این است که بداند می شود عروسک را درست کرد.ولی پدر یا یک پیچ گوشتی تعمیرش میکند .همین پدر در زمان کودکی همینطوری گریه می کرد.با حل مشکلات متوالی امروز کارها را بهتر انجام می دهد .

حرف زدن راه رفتن همه اینها کارهای سختی است که ما همه اینها را یاد گرفتیم .اگر اینها نبود می توانستیم به آگاهی که الان داریم برسیم ؟خیر .پس مشکلات را باید با آغوش باز بپذیریم .بیشترین مسئولیت را خداوند خودش قبول کرد، بابت تکاملی که ما در راه رسیدن به آن هستیم .تمام عظمتی که جهان هستی دارد،همه برای انسان خلق شده .برای دادن اختیار به انسان این انتخاب به انسان داده شده .مثلاً آقای محمد شما اختیار دارید انتخاب کنید که ناهار امروز چه چیزی بخوری .خداوند اضداد را خلق کرد تا اختیاری که ما داریم کارایی داشته باشد.اگر شب نباشد که تصویری از روز نداریم .عشق و نفرت بد و خوب زشت و زیبا همه به همین صورت است که باید این تضاد ها وجود داشته باشد که مکمل هم باشند تا ما به تکامل برسیم .
در مورد بحث معنویات ما تصور می کنیم مثلاً باید حتما گندم بکاریم تا محصول بگیریم. قسمت صور پنهان هم کاشتنی است ما باید یک سری چیزها را بکاریم تا در کار خود پیشرفت داشته باشیم. اگرعشق را در قلب خود نکاریم یا نباشدکسی که به او عشق بدهیم. اگر نفرت داریم فقط می توانیم نفرت بدهیم. اگر در جیب من پولی نباشد نمی توانم به کسی پولی بدهم. پس باید این ها را در خود پرورش بدهیم تا بتوانیم این را به دیگران انتقال دهیم. جهان الگوست. کل جهان در حال تسبیح خداوند است. یعنی وظیفه ای که به عهده ی آنها گذاشته شده به درستی انجام می دهند. ما هم بعنوان اشرف مخلوقات وقتی وارد جهان شدیم مجبوریم به همین کار. در این مسیر هم باید چیزهایی را تجربه کنیم.
الگوها را اگر ببینید همه در حال خدمت به دیگران هستند. یعنی کسی برای خودش کار نمی کند. خورشید میتابد برای بقیه. آب برا بقیه است. تنها کسی که تسبیح خداوند را بجا نمی آورد همین انسان است آن هم به این دلیل که به او اختیاری داده شده است. ما اگر خدمت به دیگران را در نظر داشته باشیم حال ما خوب می شود. کسی که می آید برای محرم شام می دهد تا حالش خوب شود. شام را به مخلوقین می دهد تا استفاده کنند و اینگونه حالش خوب می شود. اگردر سطل زباله بریزد که حالش خوب نمی شود. پس خدمتی که ما می کنیم باید به مخلوقات خداوند باشد. ممنون که به حرفهای من گوش کردید
عکس: مسافر مجید لژیون سوم
تایپ و ویراستاری : مسافر محمد جواد لژیون هشتم
بارگذاری: مسافر مقدد لژیون پانزدهم
نمایندگی نیما یوشیج بهشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
186