English Version
This Site Is Available In English

وادی چهارم مرز بین مسئولیت انسان و یاری خداوند را مشخص می‌کند

وادی چهارم مرز بین مسئولیت انسان و یاری خداوند را مشخص می‌کند

سلام دوستان مرتضی هستم مسافر، با ۲۲ سال تخریب وارد کنگره شدم، آخرین آنتی ایکس مصرفی کریستال شیشه متادون شراب حشیش، مدت سفر ۱۲ ماه و 3 روز، روش درمان DST، داروی درمان شربت OT، راهنمای درمان مسافر محسن لژیون۱۸ نمایندگی شفا مشهد، ورزش در کنگره شنا کشتی باستانی، بی‌آی‌دی درحال مصرف هر وعده 0/3 سی‌سی، معادل یک گرم ۱۷ روز

در مسائل حیاتی؛ به خداوند سپردن، یعنی سلب مسئولیت از خویشتن.

خودشناسی و به تبع آن خداشناسی؛ یعنی رسیدن به خود و سپس رسیدن به قدرت مطلق یا خداوند. این مسیر، هسته‌‌ی حرکتی است که گویی بر اساس چگونگی سیستم خلقت، از ازل در فطرت انسان کار گذاشته شده است. درون‌مایه این هسته، به عنوان برجسته‌ترین ویژگی نفس — یعنی خواستن — جوهری پویا، کاوشگر و پیوسته در حرکت است که همواره میل به کسب آگاهی‌ها و دانش‌هایی دارد که باید پاسخ پرسش‌های بی‌شماری باشد که در عرصه فراز و نشیب‌های زندگی برای انسان پیش می‌آید.

وادی چهارم:در مسائل حیاتی، سپردن امور به خداوند یعنی سلب مسئولیت از خویش. عنوان وادی چهارم می‌گوید که مسئولیت تمامی مسائل مربوط به حیات و زندگی در طول عمر، بر عهده خود انسان است. همان‌طور که همه ما تا کنون تجربه کرده‌ایم، زمانی که برخلاف قوانین الهی یا اجتماعی عمل کنیم و دچار مسائلی چون اعتیاد، بدهکاری، زندان و انواع بزهکاری شویم و در باتلاقی فرو برویم، شروع به عجز و لابه و درخواست از خدا و چهارده معصوم می‌کنیم که کمک‌مان کنند!

یادم می‌آید در زندان، ساعت ۸ شب که صدای صلوات خاصه امام رضا از بلندگوها پخش می‌شد، رو به حرم می‌نشستم و از امام رضا کمک می‌طلبیدم تا مشکلاتم به‌صورت معجزه‌آسا حل شوند. اما در کنگره آموختم که این نوع تفکر بسیار نادرست و غیرمنطقی است؛ مانند این‌که هنگام رانندگی، راهنمای سمت راست را روشن کنیم و به سمت چپ بپیچیم و انتظار داشته باشیم تصادف نکنیم یا مسئولیت خسارت‌های ناشی از آن را بر عهده نگیریم.

در وادی چهارم، یاد گرفتم، اولاً در مسیر ارزش‌ها و صراط مستقیم حرکت کنیم، دوماً از فرمان‌های الهی و قوانین اجتماعی پیروی کنیم، سوماً مسئولیت کامل رفتار خود را بپذیریم و چهارماً از تلاش و کوشش نترسیم، در این صورت دعا و راز و نیازمان مؤثر واقع می‌شود؛ چون این وعده خداوند است.

مثل این است که تمام مواد غذایی در خانه موجود باشد و ما بدون زحمت، در گوشه‌ای بنشینیم و دعا کنیم: «خدایا، شکمم را سیر کن.» این باور نادرست است. در واقع، دست‌های آسمانی و قدرت مطلق القای افکار را انجام می‌دهند، اما انجام کارها و مسئولیت انجام آن بر عهده خود ما است. افکار مثبت زمانی نتیجه می‌دهد که در مسیر درست و صراط مستقیم، وظیفه و تکلیف خود را به‌درستی انجام دهیم.

وادی چهارم خط‌کشی است، که مرز بین مسئولیت انسان و یاری خداوند را مشخص می‌کند. این حقیقت، زمانی برای انسان آشکار می‌شود که خداوند را به درستی بشناسد؛ و برای شناخت صحیح خدا، باید ابتدا خود را بشناسیم.

در ادامه، وادی برای شناخت بهتر انسان، هسته‌ی انسان را به دو بخش صور آشکار (جسم) و صور پنهان (نفس، عقل، آرشیو و ...) تقسیم می‌کند. نفس شامل سه مرحله اماره، لوامه و مطمئنه است.
در تعریف، نفس آن چیزی است که اعلام موجودیت می‌کند هم در ظاهر و هم در باطن و داشتن خواسته‌های معقول و غیرمعقول انسان از ویژگی‌های آن است. تجربه من در شناخت بهتر نفس این است که باید در برابر خواسته‌های نفس مقاومت کرد تا بتوانیم این خودِ پنهان را بشناسیم و آن را با تزکیه به مراحل بالاتر سوق دهیم.
برای مثال، اکسیژن ماده‌ای می‌باشد که برای ادامه حیات ضروری است ولی قابل‌مشاهده نیست، زمانی که جلوی ورود آن به دستگاه تنفسی گرفته شود و حالت خفگی رخ بدهد، ماهیت آن را درک می‌کنیم. هدف از بیان این مثال، این است ، تا زمانی که در برابر خواسته‌های نفس مقاومت نکنیم، نمی‌توانیم ماهیت آن را بشناسیم.

نهایتاً، حرکت یعنی پذیرفتن مسئولیت حیات و تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف، از خدا برکت یعنی القاء افکار و هدایت در مسیری که تلاش می‌کنیم.

در پایان، از جناب آقای مهندس دژاکام بابت آموزشِ تفکر و عمل سالم قدردانی و تشکر می‌نمایم، و همچنین از خانواده محترم ایشان و همه راهنمایان و اساتیدی که در این مسیر ارزشمند، چراغ راه ما هستند، سپاسگزاری می‌کنم.

مرزبان خبری: مسافر علی لصغر
تنظیم و ارسال: مسافر احمد ل18

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .