مشارکت گروهی همسفران لژیون چهارم به راهنمایی همسفر پریا در مورد دستور جلسه «وادی چهارم (در مسائل حیاتی به خداوند مسئولیتدادن؛ یعنی سلب مسئولیت از خویشتن) و تأثیر آن روی من»:
برداشت همسفر ناهید از سیدی «وادی چهارم 1»:
«در مسائل حیاتی به خداوند مسئولیتدادن؛ یعنی سلب مسئولیت از خویشتن». هیچ چیز در هستی وجود ندارد که مسئولیت در آن دوطرفه نباشد؛ به طور مثال همانطور که یک پدر در قبال فرزندان و همسر خود مسئول است، فرزند و همسر او هم در قبالش مسئول هستند. ما سعی میکنیم در مسائل خود کلیهٔ بار مسئولیت را به صورت حق به جانب و به عنوان یک حرکت نمادی الهی به خداوند واگذار کنیم و از روی تنبلی در گوشهای بنشینیم و از خداوند بخواهیم آن مشکل را حل نماید.
بیشک ما در مرحلهٔ جاهلیت هستیم و به گونهای رفتار میکنیم که انگار خداوند و یا نیروهای مافوق فرمانبردار ما هستند. دستهای آسمانی فقط القای افکار را انجام میدهند و بقیهٔ کارها و مسئولیتها به عهدهٔ خود ماست. ما گاهی از قدرت مطلق انتظاراتی غیرمعقول داریم و این به دلیل عدم شناخت قدرت مطلق است. خداوند انسان را بر سر دو راهی قرار داد و به او قدرت اختیار داد تا بدی را از خوبی تشخیص دهد. دعا و راز و نیاز در صورتی مؤثر واقع است که در مسیر ارزشها حرکت و از دستورات الهی پیروی کنیم. به امید رهایی از پلیدیها و زشتیها و حرکت به سمت ارزشها.
برداشت همسفر امالبنین از سیدی «وادی چهارم 2»:
آقای مهندس فرمودند: «ابتدا بایستی مرز بین مسئولیت خداوند و انسان مشخص و جداگانه بررسی شود». خداوند با دادن اختیار به انسان نیز مسئولیت، حق انتخاب را به او داده است. انسانها تا زمانیکه منافع آنها در خطر نباشد، مشکلی ندارند؛ ولی بهمحض مخالفت، بهترین آدمهای دنیا برای آنها تبدیل به بدترینها میشوند. در ادامه آقای مهندس از هسته انسان صحبت کردند که هسته انسان شامل دو بخش میشود: 1) هسته جسم که به آن صور آشکار، کالبد اول یا شهر وجودی میگویند که قابل روئیت است. 2) هستهٔ خارج از جسم که همان بقایایی هستند که از جسم خاکی به صورت انرژی در میآیند و به مکانهای تعیین شده سفر میکند و در این راه با تزکیه، فرّ ایزدی و عقل میتوان به بهترین جاها رسید؛ زیرا تزکیه و پالایش تنها راه رسیدن به هستهٔ خارج از جسم است.
به اعتقاد آقای مهندس ما 11حس داریم؛ پنج حس درون، پنج حس بیرون و یک حس ششم که ارتباط بین حسهای درون و بیرون است. در ادامه هم گفتند ما چیزی به نام روح خبیثه، روح شیطانی و یا روح حیوانی نداریم؛ بلکه روح سمبل پاکی، آگاهی و اطلاعات است و در مقابل جن قرار میگیرد. نفس نه جسم است و نه روح. خواستههای نفس به دو دسته معقول یا غیرمعقول طبقهبندی میشود. زمانی که انسان کابوسی را در خواب میبیند؛ این کابوس بسیار واقعیست؛ یعنی زندگی واقعی او در این لحظه دیدن این کابوسهاست. در واقع دیدن این موارد به دلیل یکسری خواص و حسهای ماست که طبق یک قراردادی که در سیستم عصبی تعیین شده، همدیگر را این شکل میبینیم.
برداشت همسفر افسانه از سیدی «وادی چهارم 3»:
انسان برای فرار از مسئولیتهایش همواره سعی دارد، مسئولیت خودش را بر عهده دیگران بگذارد. زندگی انسان یک بازی تئاتر است و انسان هم برای فرار از مسئولیتها، هنرپیشه زبردستی است. هر چه جهل انسان بیشتر باشد، مسئولیت کمتری میپذیردـ گاهی شخص کار خطایی انجام میدهد، هزار بهانه میآورد تا ثابت کند آن کار را انجام نداده است؛ ولی در مقابل انسان فهمیده عذرخواهی میکند. خواستههای انسان دو دسته هستند: معقول، غیرمعقول و انسانها برمبنای آگاهی و دانایی متفاوت هستند و در سه مرحله از نفس قرار میگیرند: 1) نفس اماره یا امر کننده، 2) نفس لوامه یا سرزنش کننده، 3) نفس مطمئنه یا قابل اطمینان.
اگر ما به طرف ضدارزشها برویم و مرتب دعا کنیم و از نیروهای مافوق بخواهیم ما را از ضدارزشها دور نگهدارند و بار مسئولیت ما را به عهده بگیرند و خودمان هیچ قدمی برنداریم و هیچ هزینهای پرداخت نکنیم، خودمان را مورد ریشخند قرار دادهایم. (توبه بر لب، سبحه بر کف دل پر از شوق گناه/ معصیت را خنده میآید ز استغفار ما). هدف قدرت مطلق از خلق انسان این است که انسان با داشتن اختیار و پذیرفتن مسئولیت، خودش را به بالاترین نقطهٔ تکامل یا فرمان عقل به همراه صلح و آرامش برساند. فرمان عقل؛ یعنی شو شود و یا هر آنچه تفکر کنی و به عمل تبدیل شود. هر وقت قدرت مطلق را صدا بزنیم، ما را یاری و هدایت خواهد نمود؛ مشروط بر اینکه در جهت خواست منطقی و عقلانی خود قدم برداریم و حرکت کنیم.
ویرایش: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون چهارم)
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
160