همسفر سمیه در برداشت از سیدی «یین و یانگ » نوشت:
استاد امین در سیدی" یین و یانگ۲" مطرح میکنند؛ «که هر موجود زندهای، چه انسان، چه یک مجموعه، دستگاه، کشور یا جامعه، همواره تحتتأثیر دو نیروی متضاد قرار دارد.» این دو نیرو عبارتند از: نیروی یین: نیروی خام، تاریکی، ناپخته نیروی یانگ: نیروی پخته، کهنسال، روشنایی و مثبت بین این دو نیرو همیشه نبردی در جریان است، مانند جامعه یا خانواده که هر بخش به سویی کشیده میشود.
اصل یین و یانگ به انسان کمک زیادی میکند. هنگامی که نیروی یین یا تاریکی رشد میکند، ابتدا قویتر میشود، اما پس از مدتی به نقطهای میرسد که سراسر وجود فرد را فرا میگیرد و روشنایی به حداقل میرسد. بااینحال، این روشنایی هرگز به طور کامل از بین نمیرود، بلکه جهش پیدا میکند، تقویت میشود، شروع به رشد میکند تا زمانی که تمام وجود فرد را فراگیرد. این روشنایی جدید کاملتر، نابتر و درخشانتر از قبل خواهد بود.
بهاینترتیب، انسان وارد چرخهای میشود که در آن نیروی یانگ روبهرشد است. در این حالت، او احساس زندهبودن، سلامت، بهبودی و آرامش میکند، تمام امور به سمت آبادانی، عدالت، محبت و رشد حرکت میکنند، درحالیکه نفرت، نفاق، تهدید، رشوهخواری و فساد کاهشیافته و ضعیف میشوند. این نتیجه چرخه یانگ است. اگر تاریکی به نقطهای برسد، از بین نمیرود، بلکه جهش پیدا میکند، خود را تقویت میکند، با حیلههای قویتر و نفوذ بیشتر رشد میکند.
تاریکی از کوچکترین شکافها وارد میشود تا فرد را تسخیر کند، در نتیجه دروغ، فتنه، افکار منفی و بدبینی در ذهن او شکل میگیرد. این چرخه نشان میدهد که هر ساختاری جهش و رشد میکند، ساختار قبلی ضعیف یا منهدم میشود. در مورد اعتیاد نیز این اصل صدق میکند: فرد زمانی درمان میشود که ساختار قبلی از بین رفته و ساختار جدید شکل بگیرد. این فرآیند برگشتپذیر نیست.
فردی که در برابر نیروهای منفی مقاومت کرده و احساسات و افکارش دچار آشفتگی نمیشود، دچار خشم، قضاوت، کینه نخواهد شد، زیرا نیروی منفی دیگر قادر به نفوذ در او نیست و قدرتمند نخواهد بود. در ادامه استاد امین در سیدی "یین و یانگ" میفرمایند که مثلثی به نام؛ "مثلث شخصیت" وجود دارد. اگر این مثلث آسیب ببیند، بسیاری از کارها و فعالیتهای آن باید در جهت حفظ تعادل صورت گیرد.
حتماً در فیلمها و داستانها علامتی را دیدهاید که شبیه یک دایره است؛ این دایره به دو بخش تقسیم شده است.《بخش سیاه و بخش دیگر سفید》در هر بخش، لکهای از رنگ متضاد وجود دارد. معمولاً کسانی که رزمیکار هستند با این علامت آشنا هستند. این دایره نمادی از "چرخه هستی" است: 1-بخش تاریک: قسمت منفی و چالشبرانگیز 2-بخش روشن: قسمت الهی و مثبت.
در فلسفه شرقی، این مفهوم بهعنوان یین و یانگ شناخته میشود. در زبان چینی، "یین" به معنی جوانی، خامی و تاریکی است. درحالیکه "یانگ" که نام یک رودخانه در چین نیز هست، به معنی پختگی، خرد و پیری است. البته نه پیری به معنای ضعف، بلکه به مفهوم فرزانگی و خردمندی. هر موجودی از دو بخش تشکیل شده است: بخش پنهان و بخش آشکار
هرکدام از این دو بخش نیز خود به دو بخش تقسیم میشوند:1- قسمت اهریمنی، منفی و تاریک 2-قسمت روشن، الهی و مثبت .البته نسبت این دونیرو در همه موجودات یکسان نیست.
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه ( لژیون سوم )
ویراستاری و ارسال: همسفر مهین رهجوی راهنما همسفر فاطمه ( لژیون هفتم )
همسفران نمایندگی خیام نیشابوری
- تعداد بازدید از این مطلب :
105