جلسه سیزدهم از دوره ششم لژیون ماهشهر، به استادی مسافر فضیل، نگهبانی مسافر محمود و دبیری مسافر کریم با دستور جلسه « آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی » جمعه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ ساعت ۸:۰۰ در پارک فردوس ماهشهر آغاز به کار کرد.
.jpg)
سخنان استاد:
سلام دوستان! فضیل هستم، یک مسافر. موضوع دستورجلسه، «آدابِ معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» است. از نظر من، این دستورجلسات فرصتی است برای ساختن خودم. وقتی به آن فکر میکنم، مقایسهای بین امسال و سال قبل انجام میدهم: «سال گذشته چقدر از این دستورجلسه برای رشد خود استفاده کردم؟» و امسال سعی میکنم بیشتر از آن بهره ببرم و روی خودم کار کنم.
آدابِ معاشرت بسیار مهم است. باید این آداب را یاد بگیرم و در رفتار، کردار و گفتارم رعایت کنم. ضربالمثلی عربی میگوید:
«اَکلُ مُرّ وَ شُرْبُ مُرّ، وَلٰکِنْ لَا تَعاشر مر»
یعنی: «خوراک و نوشیدنیات تلخ باشد، اما کسی که با او هستی زندگیت را تلخ نکند.» این جمله نشان میدهد که آداب معاشرت چقدر حیاتی است. حتی اگر زندگی سخت باشد، نباید با بیادبی، آن را برای دیگران تلختر کنیم.
زمانی میخواستم به کسی ادب بیاموزم، فقط میگفتم: «مؤدب باش!»اما این روش مؤثر نبود. آداب را باید با آموزش و رفتار درست یاد داد. یکی از چیزهایی که در کنگره برایم بسیار مفید بود، یادگیری آداب مراجعه به ادارات و سازمانها بود. قبلاً وقتی به ادارهای مراجعه میکردم، کارم به بحث و لجبازی کشیده میشد، اما پس از یادگیری این آداب، حالا با احترام و بدون مشکل کارهایم را انجام میدهم.
در مورد ادب و بیادبی باید بگویم: «زیبایی انسان به ادب اوست.» حتی اگر بهترین امکانات مالی و رفاهی را داشته باشم، اما در جمعی با یک حرکت کوچک بیادبی کنم، از چشم همه خواهم افتاد و آن امکانات نمیتواند باعث شود دیگران به من احترام بگذارند، ممکن است از جانب دیگران هم به من بیادبی صورت گیرد؛ در چنین مواقعی باید هوشمندانه رفتار کنم. اگر تشخیص دهم که رفتار طرف مقابل از روی ناآگاهی است، سعی میکنم با رفتارم به او بفهمانم که اشتباه کرده است.
در مورد تعادل و بیتعادلی، برای رسیدن به تعادل، سیستم X بدن باید درست کار کند. در کنگره یاد گرفتهام که ۵٪ درمان اعتیاد مربوط به جسم و ۹۵٪ آن مربوط به آموزشهای جهانبینی است که اثر این آموزشها باز هم بر فیزیولوژی و جسم ما برمیگردد و کمک میکنند سیستم X به تعادل برسد.
جناب آقای مهندس میفرمایند: «هیچ دلیلی ندارد خود را برتر از دیگران بدانیم.» ایشان بارها گفتهاند: «یک مصرفکنندهٔ هروئین باادب را بسیار بیشتر از یک دانشمند بیادب دوست دارم.» این جمله برای من بسیار آموزنده بود. ادب، اساس انسانیت است. اگر تمام ویژگیهای خوب را داشته باشم، اما بیادب باشم، هیچکدام به کارم نمیآید.
امیدوارم این دستورجلسه را در زندگی اجرا کنم، نه اینکه فقط در حد حرف باشد. خدا را شکر، امروز برای دومین بار به عنوان استاد جلسه خدمت میکنم، و همهٔ اینها نتیجهٔ آموزشهای کنگره و حرکت در مسیر درست است.
گروه سایت نمایندگی ماهشهر
تایپ مطلب: مسافر علی، مسافر مصطفی، مسافر محمود لژیون ماهشهر
ویرایش مطلب: مسافر فضیل لژیون ماهشهر
ارسال مطلب: مسافر محمد صادق
- تعداد بازدید از این مطلب :
123