English Version
This Site Is Available In English

پیپ و ویپ جایگزین‌های فریبنده

پیپ و ویپ جایگزین‌های فریبنده

سیگار حاوی بیش از ۴۰۰۰ نوع ماده سمی شناخته‌شده است که بسیاری از آن‌ها مانند نیکوتین و مونوکسید کربن، اثرات مخرب بلند‌مدتی بر بدن دارند؛ بدن انسان به‌مرور‌زمان به این سموم عادت می‌کند؛ اما این سازگاری به معنای بی‌ضرر بودن نیست. استعمال سیگار می‌تواند، باعث افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، بوی بد دهان و آسیب به عروق خونی شود. دود سیگار حاوی ترکیبات شیمیایی سمی است، به‌طور مستقیم به بافت‌های ریه حمله کرده و با ایجاد التهاب، عملکرد طبیعی ریه‌ را مختل می‌کند. یک فرد سیگاری که به‌طور متوسط روزانه ۸ تا ۱۲ نخ سیگار مصرف می‌کند؛ در هر پک، حدود ۵ تا ۶ دهم لیتر، دود سمی را وارد ریه‌های خود می‌کند؛ این حجم از سموم به‌تدریج، ظرفیت تنفسی را کاهش داده و فرد را در معرض بیماری‌هایی مانند سرطان ریه قرار می‌دهد.

در مورد قلیان، باور نادرست کم‌خطر بودن آن نسبت به سیگار، به‌ویژه در میان جوانان، منجر به افزایش مصرف‌شده است؛ جالب است، بدانید، یک وعده قلیان حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه، معادل استنشاق دود ۱۰۰ نخ سیگار است. دود قلیان نه‌تنها حاوی مواد سمی و سرطان‌زایی مانند آرسنیک و سرب است؛ بلکه به دلیل کشیدن عمیق‌ و طولانی‌تر، نیکوتین بیشتری جذب بدن می‌شود؛ این مسئله خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی، مشکلات قلبی، عروقی و حتی اختلالات باروری را به‌شدت افزایش می‌دهد.

پیپ و ویپ، اگرچه گاهی به‌عنوان جایگزین‌های سالم‌تر معرفی می‌شوند؛ اما خطرات خاص خود را دارند. استفاده از پیپ، به دلیل استنشاق مستقیم دود به ریه‌ها می‌تواند، منجر به بیماری‌های مزمن تنفسی مانند برونشیت و آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها شود؛ از سوی دیگر ویپ یا سیگار الکترونیکی که با تبلیغات فریبنده به بازار عرضه‌شده، حاوی مایعاتی با ترکیبات نیکوتین مایع، گلیکول ‌پروپیلن و طعم‌دهنده‌های شیمیایی است؛ برخی از این مواد در دمای بالا به ترکیبات سمی و سرطان‌زا تبدیل می‌شوند. مطالعات اخیر نشان می‌دهد، مصرف ویپ باعث التهاب ریه، آسم و حتی اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شود. متأسفانه برخی افراد تصور می‌کنند، فیلتر شدن دود قلیان از طریق آب یا نبود دود در ویپ، این محصولات را بی‌خطر می‌کند؛ اما واقعیت این است که هیچ شکل امنی برای مصرف تنباکو وجود ندارد؛ حتی تماس غیرمستقیم با دود سیگار می‌تواند، برای اطرافیان به‌ویژه کودکان خطرات جبران‌ناپذیری ایجاد کند.

نویسنده: همسفر فهیمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر معصومه دبیر سایت
ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت

همسفران نمایندگی اردستان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .