English Version
This Site Is Available In English

سیگار باعث کدر شدن پوست صورت می‌شود

سیگار باعث کدر شدن پوست صورت می‌شود

سلام دوستان زهره هستم راهنما نیکوتین یک همسفر
یکی از نگرانی‌های مهم اجتماعی و بهداشتی که در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است، مصرف سیگار و قلیان در میان نوجوانان هست. نوجوانان اغلب به دلایل مختلف مانند کنجکاوی، فشار همسالان، الگوبرداری از بزرگ‌ترها یا به تصور غلط از کم‌ ضرر بودن قلیان به مصرف این مواد روی می‌آورند؛ در حالی که تحقیقات علمی نشان داده‌ است، مصرف قلیان به مراتب خطرناک‌تر از سیگار هست و هر وعده مصرف قلیان معادل چندین نخ سیگار است.

از نگاه علمی، نیکوتین موجود در سیگار و قلیان باعث وابستگی روانی و جسمی می‌شود، این وابستگی در نوجوانانی که در حال رشد و شکل‌گیری شخصیت هستند، بسیار عمیق‌ و آسیب‌پذیر عمل می‌کند. مصرف زود هنگام این مواد علاوه بر تهدید سلامت جسمی، درهای ورود به دیگر مواد مخدر را باز می‌کند. در این میان کنگره60 به عنوان یک نهاد مردمی و علمی در زمینه درمان اعتیاد، نگاهی عمیق و ریشه‌ای به مقوله دخانیات دارد.

از دیدگاه کنگره60 سیگار و قلیان نه‌ تنها مواد مخدر محسوب می‌شوند، بلکه پایه و اساس وابستگی ذهنی و جسمی به سایر مخدرها نیز هستند. آقای مهندس حسین دژاکام می‌فرمایند: «درمان اعتیاد بدون رهایی از مصرف دخانیات کامل نیست، حتی افرادی که ترک مواد مخدر داشتند؛ اما هنوز سیگار می‌کشند، در معرض بازگشت هستند.»

کنگره60 تأکید دارد که با آموزش درست، آگاهی‌بخشی به نوجوانان و فراهم کردن محیط‌های حمایتی می‌توانیم از گرایش آن‌ها به سمت دخانیات جلوگیری کنیم؛ همچنین مشارکت خانواده‌ها و آموزش از سنین پایین یکی از راهبردهای مهم در پیشگیری است. در نهایت، پیشگیری از مصرف سیگار و قلیان در نوجوانان نیازمند همکاری همگانی از جمله خانواده‌ها، مدارس، رسانه‌ها و نهادهایی چون کنگره60 است. تنها از طریق شناخت دقیق مسئله و ارائه راهکارهای علمی می‌توانیم جلو گسترش این معضل را بگیریم و نوجوانانی سالم و آگاه پرورش دهیم.

سلام دوستان سمیه هستم راهنما نیکوتین یک همسفر
در رابطه با دستور جلسه سیگار و قلیان خیلی مطالب آموزشی وجود دارد که من به چند نکته اشاره می‌کنم. مصرف قلیان با تنباکو میوه‌ای موردی است که در حال حاضر در کشور ما، در بین تمام خانواده‌ها و جوانان محبوبیت خاصی پیدا کرده است، به همین دلیل بدون آگاهی مصرف می‌کنند. تنباکو میوه‌ای از ماده‌ای به نام گلیسیرین ساخته شده است که دود حاصل از آن، شیمیایی و مضر است و باعث سرطان زبان، ریه، معده و حتی در مواقعی تارهای صوتی فرد را دچار مشکل می‌کند.

مصرف سیگار برای مصرف‌کننده و کسی که در معرض دود سیگار است، خطرناک و سرطان‌زا است. آقای مهندس می‌فرمایند: «هر کس سیگار یا قلیان مصرف کند، یعنی هنوز پرچم اعتیاد را بالا نگه داشته است و  دروازه‌ ورود به اعتیاد، سیگار و قلیان است.» از آقای مهندس و خانواده محترمشان تشکر می‌کنم و از راهنمای خوبم همسفر زهرا بیژنی کمال تشکر را دارم.

سلام دوستان حمیده هستم مسافر نیکوتین یک همسفر
در مورد دستور جلسه نیکوتین خواستم مطلبی را با شما به اشتراک بگذارم که سد خونی مغز یا همان باریه خونی مغز (Blood-Brain Barrier) یک ساختار طبیعی در بدن است که به عنوان یک مانع بین خون و بافت‌های مغزی عمل می‌کند. این سد به طور خاص برای محافظت از مغز در برابر مواد مضر؛ همچنین کنترل ورود مواد مغذی و دیگر مولکول‌ها به مغز طراحی شده است.

نیکوتین یک آلکالوئید موجود در تنباکو است، تأثیرات قابل توجهی بر روی سیستم عصبی مرکزی و به ویژه بر روی سد خونی مغز (BBB) دارد. در موارد زیر به برخی از ارتباطات نیکوتین با سد خونی مغز اشاره می‌شود: 1- برخی از مطالعات نشان داده‌اند که نیکوتین می‌تواند باعث افزایش نفوذپذیری سد و ورود مواد مضر به مغز شود. 2- نیکوتین با اتصال به گیرنده‌های نیکوتینی استیل‌کولین در مغز می‌تواند فعالیت نورون‌ها را افزایش دهد و بر روی عملکردهای شناختی و حافظه تأثیر بگذارد، این تأثیرات می‌توانند به تغییرات در ساختار و عملکرد سد خونی مغز منجر شوند.

3- نیکوتین ممکن است با ایجاد التهاب در بافت‌های مغزی، به آسیب سد خونی مغز کمک کند، التهاب می‌تواند باعث اختلال در اتصالات محکم بین سلول‌های اندوتلیالی شود و در نتیجه نفوذپذیری سد را افزایش دهد. 4- در برخی از مطالعات، نیکوتین به عنوان یک عامل محافظتی در برابر برخی بیماری‌های عصبی، مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر شناخته شده است. این اثرات ممکن است به واسطه تأثیرات نیکوتین بر روی سیستم عصبی و همچنین بر روی سد خونی مغز باشد.

5- تحقیقات بیشتری برای درک بهتر تأثیرات نیکوتین بر روی سد خونی مغز و پیامدهای آن برای سلامت مغز و سیستم عصبی در حال انجام است. این اطلاعات می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید برای بیماری‌های عصبی کمک کند و  در کل نیکوتین تأثیرات پیچیده‌ای بر روی سد خونی مغز دارد و این تأثیرات می‌توانند منفی باشند.  آقای مهندس می‌فرمایند: «مصرف سیگار و قلیان، دروازه ورود به دنیا اعتیاد است.»  از راهنمای خوبم همسفر زهرا بیژنی و آقای مهندس کمال تشکر و قدردانی را دارم.

سلام دوستان رویا هستم مسافر نیکوتین یک همسفر
نکته بسیار جالب این است که مصرف سیگار و جذب نیکوتین در ۶ ثانیه اول به مغز، صرف ۱۵ الی ۳۰ ثانیه به تمام بدن، حتی نوک انگشتان می‌رسد، قابلیت این را دارد که سریع در خون قرار بگیرد و با گردش خون جابه‌جا شود. از دیگر آثار نیکوتین می‌توان به بالا رفتن چربی خون، افزایش چسبندگی پلاکت‌ها و ایجاد لخته خونی اشاره کرد، این ماده با تأثیر بر روی هورمون‌های جنسی، مانند استروژن و تستوسترون سبب یائسگی زودرس در مردان و زنان مصرف‌کننده سیگار می‌شود.

مشابه درمان سیگار در کنگره۶۰ در هیچ کجا دنیا وجود ندارد، افرادی که با آدامس نیکوتین و متد DST به رهایی رسیده‌اند در کنار افراد سیگاری در حال زندگی هستند، با شروع سفر نیکوتین، سطح آگاهی و جهان‌بینی فرد بالا می‌رود، فرد از نظر افکار و اندیشه به سطحی می‌رسد که پاسخی برای مصرف نکردن سیگار دارد، در واقع ریشه درختی است که می‌تواند درخت را با میوه‌ای شیرین یا زهرآگین روبه‌رو کند.

خوردن آدامس نیکوتین، مانند شربت تریاک است، یعنی نحوه جویدن آن اهمیت بالایی دارد. نیکوتین خوراکی، فقط از طریق مخاط دهان قابلیت جذب دارد به همین دلیل آدامس نیکوتین باید به آرامی جویده شود. آقای مهندس دژاکام می‌فرمایند: «اگر از آموزگار آموختی که هیچ، در غیر این صورت از روزگار می‌آموزی» و من مصرف نکردن سیگار را از روزگار آموختم.

سلام دوستان محبوبه هستم مسافر نیکوتین یک همسفر
این دستور جلسه بسیار اهمیت دارد و امیدوارم به گوش مصرف‌کنندگان سیگار یا قلیان حتی به صورت تفننی برسد تا از ضد ارزش‌ها نجات یابند و به آرامش برسند. به جهت مصرف‌کننده بودن مسافرم، از سر لجبازی سیگار را شروع کردم، حتی دوست داشتم که ایشان مطلع شوند؛ اما قلیان را در کنار خانواده مصرف می‌کردم و نمی‌دانستم که ضد ارزش محسوب می‌شود.

من این آگاهی را زمانی فراگرفتم که چند سالی در کنگره آموزش می‌گرفتم؛ اما آن‌قدر در تاریکی فرورفته بودم که پیام سفر نیکوتین را متوجه نمی‌شدم و جدی نمی‌گرفتم. زمانی که پیام «مصرف‌کننده کیست» را حفظ کردم، مفهوم آن را متوجه شدم که نیکوتین یا مصرف هر ماده مخدر و الکل در انسان آشفتگی به وجود می‌آورد، آرامش را از شخص می‌گیرد، ضرر زیادی به جسم و افکار وارد می‌کند، به همین علت وارد سفر نیکوتین شدم.

خدا را شکر این سفر را زیر نظر استاد بزرگوارم همسفر زهرا بیژنی بودم، از ایشان آموزش گرفتم، حس و حالم به خانواده، طبیعت و اطرافیانم تغییر کرد. در ابتدا خدا را شکر می‌کنم، از جناب مهندس و خانواده محترمشان سپاسگزارم؛ همچنین از راهنمای خوبم همسفر زهرا که الگو بی‌نقص هستند، سپاسگزاری می‌کنم؛ زیرا که حرکت ایشان باعث نجات خیلی از همسفران شد.

سلام دوستان نیلوفر هستم مسافر نیکوتین یک همسفر
از نظر من این دستور جلسه بسیار مهم است؛ زیرا همسفری که سیگار مصرف می‌کند، هم‌زمان که به روان خود آسیب می‌رساند دچار خیلی بیماری‌های دیگر می‌شود. پوست خود را خراب و کدر می‌کند، خلق‌ و خوی خوبی با فرزندان خود ندارد؛ بنابراین به خانواده آسیب جدی وارد می‌کند. خدا را شکر می‌کنم که آقای مهندس روش درمان سیگار را کشف کردند و خیلی خوشحالم که همسرم اجازه سفر کردن را به بنده دادند تا من هم بتوانم از این فرصت خوب استفاده کنم.

ویراستار: همسفر زهره رهجو راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم) دبیر سایت
ارسال: راهنمای تازه واردین همسفر فریناز نگهبان سایت
نمایندگی همسفران میرداماد اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .