English Version
This Site Is Available In English

خطرناک‌ترین ماده جهان

خطرناک‌ترین ماده جهان

سیگار یکی از رایج‌ترین و درعین‌حال خطرناک‌ترین مواد در جهان است که تأثیرات مخربی بر سلامت جسم و روان انسان دارد. افراد سیگاری ۸ تا ۲۰ سال پیرتر از سن واقعی خود به‌نظر می‌رسند. ۱۰ دقیقه سیگار کشیدن، باعث کاهش اکسیژن‌رسانی پوست به مدت یک ساعت می‌شود. اغلب افرادی که سیگار می‌کشند، پوست صورتشان به رنگ خاکستری روشن درمی‌آید که پس‌ از درمان سیگار از بین می‌رود.

نیکوتین موجود در سیگار، عروق خونی را تنگ و جریان آن را کم می‌کند. حدود ۹۰٪ افراد سیگاری از شروع‌کردن سیگار، پشیمان شده و خواهان ترک آن هستند، از این تعداد ۷۰٪ آن‌ها برای ترک، تلاش کرده‌اند و ۲۰٪ هم در حال ترک‌ کردن هستند.

تلاش‌های موفقیت‌آمیز ترک سیگار معمولاً شامل چرخه‌ پرهیز از استعمال، لغزش، بازگشت به سیگار کشیدن، پشیمانی، انگیزه دوباره برای ترک‌کردن سیگار و تلاش‌های مجدد برای قطع سیگار است. بنا به گزارش اعلام‌شده، کسانی که برای ترک سیگار اقدام کرده‌اند، به‌طور میانگین حدود ۸ الی ۱۱ بار تلاش کرده‌ و شکست خورده‌اند تا این‌که موفق به قطع کامل سیگار شده‌اند. معمولاً این افراد ۸ روز بعد از آخرین مصرف خود، دوباره سیگار کشیده‌اند.

کنگره60، به‌عنوان یک سازمان احیای انسانی و درمان اعتیاد به موضوع سیگار نیز توجه ویژه‌ای دارد و برای درمان آن، برنامه‌ای با ساختار منظم ارائه داده است. درمان سیگار مانند سایر مواد؛ باید در سه قسمت جسم، روان و جهان‌بینی انجام شود.

آقای مهندس می‌فرمایند: «در تاریخ 15 بهمن‌ماه 1390 حدود ساعت ۱۴ در اثر صحبت کردن با یک مصرف‌کننده کریستال که در توهم کامل بود، استرس کوچکی گرفتم، نیم ساعت بعد در اتاق‌ کارم سراسر بدنم را عرق سرد فراگرفت و توان راه رفتن نداشتم، به‌سختی یکی از همکارانم را صدا زدم، بلافاصله پزشک و آمبولانس حاضر شد. تا به خودم آمدم، دیدم در بیمارستان هستم و لباس آن‌جا را بر تن دارم و انواع و اقسام سیم‌ها به من متصل است. در آن‌ لحظه متوجه شدم که سکته‌ خیلی خطرناکی کرده‌ام».

آقای مهندس همان زمان روی تخت بیمارستان تصمیم گرفتند به‌جای سیگار کشیدن از نیکوتین خوراکی استفاده کنند؛ سپس خوردن آدامس نیکوتین‌دار را در همان‌جا شروع کردند. بعضی از اتفاقات مانند سیل، زلزله، خودکشی‌ها، سوانح رانندگی، بیماری‌ها، قتل و... باعث نابودی بشر می‌شوند؛ اما تلفات سیگار از جمع همه این‌ها خیلی بالاتر است.

همه‌چیز بر مبنای اطلاعات و آگاهی ما است، گاهی اوقات ما از موضوعی اطلاع نداریم و کار اشتباه را انجام می‌دهیم، بعضی مواقع هم خبر داریم؛ ولی باورمان نمی‌شود و بازهم خطا می‌کنیم. در مورد سیگار هم به این صورت است، باور نداریم که روزی این بلا بر سر ما هم خواهد آمد و نابود‌مان می‌کند. درست در لحظه‌ای که انتظار نداریم انواع و اقسام بیماری‌ها از قبیل سرطان حنجره، ریه، سکته قلبی و ... به سراغمان می‌آیند. باید بدانیم که سیگار ریه را تبدیل به چیزی شبیه گازوئیل و یا دوده بخاری می‌کند.

چرا فردی که سیگار می‌کشد در صورت قطع آن مضطرب شده، تا شش‌ماه عصبی بوده، نمی‌تواند حرف بزند و با دیدن فرد سیگاری دوست دارد، سیگار بکشد؟ زیرا در سیگار هم مانند مواد مخدر دیگر عملیات جایگزینی انجام می‌شود. تنباکو ماده‌ای به نام نیکوتین دارد که از سد خونی مغز عبور کرده و وارد سیستم مغز می‌شود و چون ما در مغز چیزی شبیه نیکوتین داریم، جایگزین آن شده و باعث آرامش و آسایش انسان می‌شود. باید دانست که اثر نیکوتین کم و فرّار است و شخص باید هر بیست‌ الی سی دقیقه یک‌بار سیگار بکشد، دقیقاً مانند هروئین که اثرش زود از بین می‌رود.

برای درمان سیگار تنها یک‌راه وجود دارد و آن تغییر نیکوتین دودی به خوراکی است که با استفاده از جویدن آدامس نیکوتین این کار انجام می‌شود. به‌طورکلی سه‌ ماه‌ اول سازگاری است و بعد از سه‌ ماه با روش DST آدامس را تیپر می‌کنند که این کار توسط راهنمای درمان نیکوتین انجام می‌شود. افراد زیادی با این روش توانسته‌اند از بند وابستگی به نیکوتین رها شوند. اعضای کنگره۶۰ همگی بر این باورند که این روش نه‌تنها سخت نیست؛ بلکه افراد از انجام آن نیز بسیار لذت می‌برند؛ زیرا سیگار نکشیدن و رهایی از آن برای کسی که سال‌های زیادی درگیر مصرف سیگار بوده بسیار لذت‌بخش است.

منابع:
1- سی‌دی سیگار و جایگزینی، مهندس حسین دژاکام
2- سی‌دی سد خونی مغز، مهندس حسین دژاکام
3- کتاب چهارده مقاله (مقاله سیزدهم)، مهندس حسین دژاکام
4- صحبت‌های دیده‌بان محترم آقای خدامی و لژیون پزشکان

نویسنده: راهنما همسفر هانیه (لژیون ویلیام وایت)
ویرایش و ارسال: همسفر نصیبه رهجوی راهنما همسفر میترا (لژیون هفدهم)
همسفران نمایندگی آکادمی 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .