English Version
This Site Is Available In English

در حل مشکلات، خود انسان بالاترین نقش را بر عهده دارد

در حل مشکلات، خود انسان بالاترین نقش را بر عهده دارد

عنوان وادی سوم بیان می‌کند: «باید دانست؛ هیچ موجودی به میزان خود انسان، به خویشتن خویش فکر نمی‌کند.» آری همین گونه است که در وادی سوم می‌خوانیم چه کسی می‌تواند به یک انسان که در دام اعتیاد است یا در افکار منفی غوطه‌ور است کمک کند، به جز خودش؟!

این انسان است که باید به خودش فکر کند تا خود را از دام اعتیاد و یا افکار منفی نجات دهد، حال چگونه؟ قوانین یا وادی‌های کنگره۶۰ ما را در این مسیر یاری می‌دهند. تنها وادی که با کلمه (باید) شروع می‌شود، وادی سوم است، به این معنا که این وادی یک قانون بدون چون و چرا است که باید توسط انسان عملی شود. در کتاب60 درجه زیر صفر می‌خوانیم، برای حل در امور خویشتن، بالاترین توان عقلی و جسمی را به کار ببندید، خواهید دید که خود به آنچه فکر هم درباره‌اش نمی‌کردید، روبه‌رو خواهید شد.

هر شخصی برای حل مشکل خود، باید به درون خود بنگرد، آنگاه خواهیم دید که همه چیز در درون و برون خود ما است. یکی از تفکرات غلطی که در اندیشه و فکر برخی انسان‌ها می‌گذرد، آن است که دلیل اصلی حال بد خود یا درگیری با مواد افیونی خود را تقصیر دیگران، مثل خانواده یا یک دوست قرار می‌دهند، در حالی که این تفکر غلط است؛ چرا که همه چیز دست خود ما است.

اگر نتوانیم مسئولیت زندگی خود را به دست بگیریم، همیشه درگیر مقصر کردن و پیدا کردن شخصی برای مقصر دانستن او هستیم. ما باید مسئولیت کار خود را بپذیریم؛ چرا که آقای مهندس می‌فرمایند: «شما انسان‌ها از آموزگار بیاموزید، در غیر این صورت روزگار که معلم سختگیری است به شما می‌آموزد.»

«بیرون ز تو نیست هر آنچه در عالم هست
از خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی»

قطعاً اگر چهارده وادی یا ۱۴ قانون را عملی کنیم، زندگی ما رو به بهبود می‌رود. طبق وادی اول، باید قبل از هر کاری یا هر سخنی یا هر رفتاری، تفکر کنیم. طبق وادی دوم می‌دانیم، همه ما انسان‌ها بهر کار و هدفی بر روی زمین آفریده شده‌ایم و هیچ کدام از ما موجودی نیستیم که ارزشی نداشته باشد، وادی سوم بیان می‌دارد، بعد از تفکر، برنامه‌ریزی و داشتن هدف، زمان آن است که به خود بیاییم و مسئولیت وظایف، مسئولیت فکر و اندیشه و جایگاهی که در آن هستیم را خود، بپذیریم.

برای ما انسان‌ها قبول کردن مسئولیت سخت است، در حالی که من می‌دانم این زندگی من است و مسئولیت آن نیز با من است و این مهم تنها با تفکر به خویشتن حاصل می‌گردد. تفکر به اینکه در حل مشکلات، خودمان بالاترین نقش را بر عهده داریم؛ زیرا به این حیات آمده‌ایم تا با حل مشکلات به دانایی و شکوفایی برسیم.

خویشتن خویش کیست؟ در واقع خویشتن خویش، درون فرد آسیب دیده است که با رسیدن به کمال نفس، خود را از آسیب‌ها رها می‌سازد و وادی سوم به ما یادآور می‌شود، همانند زمانی که یک بچه دبستانی بودیم و معلم حل مسائل ریاضی را به خودمان می‌سپرد، اکنون هم کائنات و خداوند حل مسائل زندگی‌مان را به خودمان سپرده‌اند؛ زیرا توانایی حل آن‌ها را داریم؛ اما ابزاری که در این مسیر در اختیار داریم تفکر، تلاش و امیدواری خودمان است. همچنین در کنگره60 آموختیم، انسان اگر خود جستجو نکند، حتی اگر با همه کاوشگران ماهر هم‌نشین باشد، به موضوع واقعی نمی‌رسد.

هر شخص با جستجوی درون خودش، می‌تواند از هر مشکلی به رهایی برسد. نکته مهم در وادی سوم آن است که هر انسانی، باید بداند منتظر الهام غیبی یا غول چراغ جادو نباشد تا مشکلش به یک‌باره حل گردد، بلکه دست بر زانوهای خودش بگذارد و با برداشتن قدم در صراط مستقیم آرام‌آرام نیروهای الهی هم به کمک او بیایند، حرکت انسان هیچ‌گاه بی‌نتیجه نمی‌ماند.

نتیجه‌ای که می‌گیریم:
1- کلیه مسئولیت کار خود را بپذیریم.
2-کلیه سختی‌ها را به عنوان بازپرداخت بدهی خود به ضد ارزش‌ها، تحمل نماییم.
3- سعی کنیم خودمان، هر مسئله و مشکلی را با تفکر حل نماییم.

منابع: کتاب «عبور از منطقه۶۰ درجه زیر صفر»، «چهارده مقاله»، مقالات وادی سوم در وب‌سایت کنگره60 و مقاله مسافر علی خدامی
نویسنده و تایپ: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم)
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر فریناز نگهبان سایت
همسفران نمایندگی میرداماد اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .