در نمایندگی میخک مشهد، روز شنبه ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، به مناسبت جشن هفته دیدهبان، افتخار این را داشتیم که از حضور گرم و صمیمی دیدهبان محترم روابطعمومی و OT، آقای بابک لطفی برخوردار شویم. ایشان با حضورشان، فضای نمایندگی را مملو از انرژی کردند و همه از تجربیات و بیان شیوای ایشان آموزش گرفتند.
-عرض ادب و خیرمقدم خدمت شما آقای لطفی، لطفاً بهرسم کنگره خودتان را معرفی نمایید.
سلام دوستان بابک هستم یک مسافر - با ۱۴ سال تخریب و با آنتیایکسهای: تریاک، شیشه، کوکائین و حشیش وارد کنگره شدم. مدت ۱۳ ماه و ۲۴ روز سفر کردم. روش درمان DST ، داروی درمان OT - راهنما: آقای محمدصادق صداقت - مدت رهایی: ۱۴ سال و ۱۱ ماه - رشته ورزشی: فوتسال.
سفر نیکوتین: راهنما: آقای مهندس دژاکام - مدت رهایی:۱۲ سال و ۳ ماه
-تقاضا میکنم در مورد مسئولیت خودتان در جایگاه دیدهبانی، برای ما شرح دهید؟
من افتخار این را دارم که دیدهبان روابطعمومی و OT کنگره ۶۰ باشم. در خصوص این مسئولیت باید بگویم کلیه ارتباطات بیرونی با تمام سازمانها، ارگانها و وزارتخانههایی که کنگره با آنها تعامل دارد را روابطعمومی انجام میدهد. همچنین نظارت بر این ارتباطات در کل کشور توسط روابطعمومی انجام میپذیرد.
ما در هر استانی یک نماینده رسمی روابطعمومی داریم که به وزارت کشور و استانداریها معرفی شده است. این افراد زیر نظر روابطعمومی دفتر مرکزی، کلیه ارتباطات بیرونی کنگره را انجام میدهند. یک گروه هم در ساختمان سیمرغ، در دفتر مرکزی، در خصوص ارتباطات مکتوب و نامههایی که نگارش میشوند خدمت میکنند. تعدادی از این عزیزان نیز، بر ارتباطاتی که نماینده هر استان و شهرستان با ارگانهای مختلف دارند، نظارت میکنند.
رابطه بین وزارت کشور، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران توسط همین دفتر مرکزی برقرار میشود. ارتباط با وزارتخانهها نیز، در قسمت روابطعمومی کل انجام میشود. در مجموع، تعدادی حدود ۷۰ یا ۸۰ نفر در قسمت روابطعمومی کل کشور درحالخدمت هستند. در واقع کار اصلی را این افراد انجام میدهند و من بهعنوان دیدهبان، بر حُسن انجام کار این عزیزان نظارت میکنم.
در بخش OT نیز، کلیه مسائلی که در سفر اول برای هر رهجویی وجود دارد، اعم از دریافت دارو، پذیرش اولیه و فالوآپهای عزیزان سفر دومی، ارتباط با کلینیکها در بخش OT انجام میپذیرد. حدود ۱۴۰۰ نفر در کل کشور در این بخش خدمت میکنند. یک گروه بهعنوان شورای OT مرکز بر کار این ۱۴۰۰ نفر نظارت میکنند و هرکدام قسمتی از کشور را زیر نظر دارند.
تعدادی از عزیزان نیز در دفتر مرکزی، در ساختمان سیمرغ، گزارش کلیه این فعالیتها را هر ماه بهصورت مجزا آماده میکنند و ما از روی این گزارشها میتوانیم گزارش ۶ماهه و سالانه را تقدیم بنیان کنگره ۶۰ کنیم. همچنین این گزارشها را بهعنوان کارنامه درمانی کنگره ۶۰ توسط شربت OT، به سازمانها و ارگانهایی که با آنها در تعامل هستیم، ارائه دهیم.
-لطفاً در مورد مثلث درمان در کنگره ۶۰ توضیح دهید. آیا این مثلث صرفاً مربوط به سفر اول است یا در سفر دوم هم باید به آن توجه داشت؟
به نظر من مثلث جسم، روان و جهانبینی در همه مراحل رشد و تعالی هر انسانی نقش بسزایی دارد و حتی میتواند کلید اصلی باشد. شخص در سفر اول از این کلید برای درمان اعتیادش استفاده میکند. امّا میتوان گفت این مثلث در سفر دوم بسیار تأثیرگذار است و میتواند در کلیه مراحل زندگی هر شخص مؤثر واقع شود.
ما در سفر دوم، با استفاده از D.SAP، فعالیتهای ورزشی کنگره، خواب بهموقع، تغذیه مناسب و موارد دیگری که در کنگره آموزش گرفتهایم که هرکدام به نوبه خود در فیزیولوژی ما نقش مهمی دارند، آنها را در نظر میگیریم. این موارد همان ضلع "جسم" هستند که در مقابل "جهانبینی" یک رابطه دوطرفه را ایجاد میکنند. در واقع باید بتوانیم بین فیزیولوژی و نوع نگرشمان نسبت به خودمان و دنیای اطرافمان، یک رابطه سالم برقرار کنیم تا در پی آن بتوانیم روان سالمی نیز داشته باشیم.
-از نگاه شما چه عواملی باعث تقویت و رشد یک نمایندگی میشود؟
به اعتقاد من عامل رشد هر نمایندگی رابطه مستقیم دارد با حسی که اعضای آن نمایندگی نسبت به فعالیتشان در آن مکان دارند و همچنین حسی که تکتک اعضا به یکدیگر دارند. این حس زمانی تقویت میشود و در مسیر درست قرار میگیرد که اعضا در مسیر قوانین و چهارچوبهای تعیینشده توسط کنگره حرکت کنند.
تفکر کنگره نیز توسط آموزشهای جهانبینی و سیدیهای هفته که به اعتقاد من یک گنج بیپایان است، به تکتک اعضای کنگره القا میشود. البته همه ما باید هر آنچه را که یاد میگیریم، عملی و کاربردی کنیم. تمام این موارد دستبهدست هم میدهند و میتوانند یک نمایندگی را به سمت رشد و پیشرفت سوق دهند.
-بهعنوان حسنختام، اگر مطلبی هست برای ما بیان کنید؟
در آخر نیز بهترینها را برای مسافران و همسفران نمایندگی میخک آرزو میکنم. امیدوارم مسیر روبهرشدی را که در سالهای گذشته تاکنون طی شده است، قدر بدانیم و همواره یادمان باشد که برای کدام هدف به کنگره میآییم. اگر هدف ما درست و مشخص باشد، قطع بهیقین گامهای ما در این مسیر محکمتر و مثبتتر خواهند شد.
هدف من در وهله اول از حضور در کنگره باید این باشد که حال خودم خوب شود و بعد در مرحله بعد بتوانم بهعنوان یک خدمتگزار، تأثیرات مثبت و کوچکی روی بقیه افراد داشته باشم. این نوع نگاه باعث میشود که حضورم در کنگره بیشترین تأثیرات مثبت را هم برای خودم و هم برای دیگران داشته باشد.امّا اگر بخواهم از دیدگاه دیگری به این موضوع نگاه کنم و هدفم فارغ از این مسئله باشد، قاعدتاً آن تأثیر کامل را دریافت نخواهم کرد و همواره از هدفهایم در کنگره دور خواهم شد.
با تشکر از حضور سراسر محبت شما که عاشقانه خدمت میکنید برای حال خوش انسانهایی که با آنها درد مشترکی دارید . بهترینها را برایتان آرزومندیم. شاد و موفق باشید.
مصاحبه: راهنما مسافر مریم، لژیون پانزدهم نمایندگی میخک مشهد
عکاس: همسفر پریسا
بازبینی و ارسال: همسفر فاطمه
- تعداد بازدید از این مطلب :
80