English Version
This Site Is Available In English

دیده‌بان یعنی نگهبان و مراقب

دیده‌بان یعنی نگهبان و مراقب

در ابتدا هفته دیده‌بان را خدمت بنیان کنگره۶۰ و همه دیده‌بانان گران‌قدر، همین‌طور مسافران و همسفران گرامی تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و برای تک‌تک این سرورانم خواستار بهترین‌ها از خالق مهربانم هستم. امیدوارم با الگو گرفتن از این بزرگواران در خدمت کردن، قدردان زحمتشان باشم.
کنگره۶۰ یک سازمان مردم‌نهاد است؛ یعنی نه دولتی و نه خصوصی، بلکه سازمانی مردمی است که آقای مهندس دژاکام خودشان بذر و ریشه آن هستند. به همین دلیل می‌گوییم جناب مهندس بنیان کنگره۶۰ می‌باشند. اگر ساختار کنگره۶۰ را به یک درخت تشبیه نماییم ریشه درخت، آقای مهندس دژاکام می‌باشند، تنه اصلی درخت کنگره، دیده‌بانان، شاخه‌های اصلی ایجنت و مرزبانان، شاخه‌های فرعی راهنمایان، برگ‌های این درخت اعضای لژیون مالی، میوه‌های درخت افراد سفر اولی و شکوفه‌ها نیز تازه‌واردین عزیزی که به کنگره می‌آیند، سفر می‌کنند و رها می‌شوند. تنه درخت علاوه بر اینکه وزن درخت را به دوش می‌کشد، املاح و مواد معدنی که توسط ریشه دریافت شده را به شاخه‌های درخت انتقال می‌دهد.
اما دیده‌بان یعنی چه؟! دیده‌بان یعنی دیدن، نگاه کردن و نظاره‌گر بودن یا به‌عبارتی یعنی نگهبان و مراقب. دیده‌بانان کنگره۶۰ موظف هستند در نمایندگی‌های مختلف اوضاع و شرایط را رصد نمایند، نقاط ضعف و قوت را تشخیص بدهند و به کنگره دیده‌بانان منعکس نمایند و بر همین اساس قوانین داخلی جدید را وضع و به اجرا درآورند؛ حتی بعضی قوانین ممکن است با مشاهده نتیجه اجرا لغو شوند. بالاترین مرجع تصمیم‌گیری بعد از بنیان کنگره۶۰، کنگره چهارده نفره دیده‌بانان هستند که قوانین را با کمک بنیان وضع می‌کنند و در عین حال تمامی شعب را زیر نظر دارند و مدیریت می‌کنند. یک دیده‌بان در کنگره از چندین فیلتر رد شده است و مورد تأیید آقای مهندس می‌باشد.
دیده‌بانان ستون‌های کنگره۶۰ هستند و بر مبنای عدالت، معرفت و عمل سالم در جهت اهداف این سیستم حرکت می‌کنند. اگر کنگره را مانند یک قافله در نظر بگیریم، از شهرها، دشت‌ها و آبادی‌های متفاوتی در حال گذر است و دیده‌بانان آن با چشمان تیزبین، گوش‌های شنوا، خمر عالی، عشق و ایمان کامل این رسالت را انجام می‌دهند. چه زیبا تصویری است، دیده‌بانان در کنار استادشان ایستاده‌اند، چه غروری زیبا و تبسمی بر چهره، آن‌ها با لباس‌های سفید همراه شال‌های سفید دور گردن که بیانگر روشنی قلب‌هایشان است؛ همچون مثالی که گویای عبور از گذرگاه‌های سخت است و این عبور، پالایش‌ها می‌خواهد، در همه لحظات شاکر بودن را می‌طلبد، وجودشان، جایگاهشان با ما حرف می‌زند؛ که ای راه گم کرده من را بنگر، روزی من در جایگاه تو بودم، تنها و خسته در دنیایی پر از ناامیدی و تاریکی، حال من را خوب نظاره کن تا بفهمی صفت گذشته در انسان صادق نیست و همانند هستی در جریان است تا بدانی چشمه‌های جوشان و رود‌های خروشان همه به بحر اقیانوس می‌رسند. اگر من توانسته‌ام تو هم می‌توانی و همه این اتفاقات در تغییرات است، آن‌گاه تبدیل و ترخیص صورت می‌گیرد.

جناب مهندس، چهارده دیده‌بان‌ در نظر گرفته‌اند؛ نفر اول خودشان بودند و دو نفر که شدند با رأی‌گیری نفر سوم انتخاب شد و نفر چهارم تا پنجم و بقیه به همین ترتیب؛ پس به این صورت نبود که خودشان همه دیده‌‌بان‌‌ها را انتخاب کنند. بعضی از دیده‌‌بان‌‌ها تا زمانی که توانایی‌ انجام کار داشته باشند، دیده‌‌بان می‌مانند و ثابت هستند و برخی دیگر بعد از چهار سال تعویض می‌شوند که این کار با رأی‌گیری مخفی صورت می‌گیرد. هر دیده‌بان‌ در منصب‌ مختص به خودش در حال فعالیت است:

مهندس حسین دژاکام: بنیان و نگهبان کنگره۶۰
همسفر آنی کماندار: دیده‌بان همسفران خانم
استاد امین دژاکام: جانشین بنیان کنگره۶۰، دیده‌بان آموزش و جهان‌بینی، دیده‌بان آقایان همسفر و اردوی درختکاری.
مسافر علی خدامی: جانشین نگهبان کنگره۶۰ و دیده‌بان تحقیقات و لژیون‌های تازه تأسیس و ویلیام وایت.
مسافر مجید سلامی: دید‌ه‌بان امور مالی.
مسافر علی مجدیان: دیده‌بان مرزبانان.
مسافر مهدی صدیقی: دیده‌بان راهنمایان تازه‌واردین.
مسافر بابک لطفی: دیده‌بان روابط عمومی و OT.
مسافر مهدی سنچولی: دیده‌بان پورتال.
مسافر علی اشکذری: دیده‌بان پارک‌های ورزشی.
مسافر علیرضا زرکش: دیده‌بان لژیون سردار.
مسافر محمدصادق صداقت: دیده‌بان لژیون انضباطی.
مسافر رضا ترابخانی: دیده‌بان راهنمایان.
مسافر احمد حکیمی: دیده‌بان ورزش.
مسافر اصغر منصوری: دیده‌بان نمایندگی‌های استان کرمان، یزد و قم.
بیل ویلیام ال وایت: دیده‌بان روابط بین‌الملل.
طبیعتاً با توجه به گستردگی ساختار کنگره و حضور هزاران نفر در شعب مختلف، مدیریت این امور نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تقسیم‌بندی مسئولیت‌هاست که بر همین مبنا، هر بخش توسط افراد معتمد و آموزش‌دیده که به آن‌ها دستیار دیده‌بان گفته می‌شود، هدایت و پشتیبانی می‌گردد.
جایگاه‌ دیده‌بانی یکی از جایگاه‌های مهم کنگره۶۰ است و به همین علت در دستور جلسات کارگاه‌های هفتگی کنگره با عنوان "هفته دیده‌بان" قرار گرفته تا دو هدف را دنبال کند: هدف اول، معرفی دیده‌بانان تا عزیزان تازه‌وارد با آن‌ها آشنا شوند و هدف دوم به افرادی که خدمت می‌کنند بگوییم ما خدمت کردن شما را می‌بینیم، قدردان تمامی زحمات عاشقانه شما هستیم و هر زمان دیده‌بانان سخنی را بیان نمودند، بایستی از جان‌ودل پذیرای صحبت آن‌ها باشیم. گاهی خدا می‌خواهد با دست تو، دست دیگر بندگانش را بگیرد؛ به‌عبارتی زمانی که دستی را به یاری می‌گیری، دست دیگرت در دست خدا است.

منابع: سی‌دی دیده‌بان، کتاب چهارده مقاله، سایت کنگره۶۰
نویسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر فهیمه
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .