English Version
This Site Is Available In English

دیده‌بانان ستون‌های کنگره هستند

دیده‌بانان ستون‌های کنگره هستند

تشکیل ساختارهای مدیریتی و تعیین اهداف کلان کنگره۶۰ از همان ابتدای تأسیس، در برنامه‌ریزی بنیان کنگره قرار داشت و در طول زمان شکل‌ گرفته و روند تکاملی خود را طی کرد. از سوی دیگر کنگره۶۰ استفاده از نظر مشورتی و اداره شورایی این نهاد را مدنظر قرار داده بود. بر همین اساس، ایجاد کنگره دیده‌بانان از همان ابتدا در دستور کار بنیان کنگره قرار گرفت. کنگره دیده‌بانان با هدف اداره هرچه‌ بهتر کنگره۶۰ ایجاد شد که فعالیت خود را زیر نظر آقای مهندس دژاکام انجام می‌دهد. یکی دیگر از دلایل شکل‌گیری کنگره دیده‌بانان این بود که حتی در نبود بنیان کنگره۶۰، کنگره از بین نرود و به کار خود ادامه دهد. در بخشی از مقاله ششم از کتاب چهارده مقاله آمده است: کنگره۶٠ یک سیستم واحد مدیریتی دارد و در هر سطحی از سازمان، تصمیمات مدیریتی همان سطح اتخاذ می‌شوند، مشروط بر این‌که آن تصمیمات بر اساس مانیفست و قوانین مکتوب باشد. مدیران هر سطح در انتخابات، به وسیله اعضاء انتخاب می‌شوند و ساختار آن شبیه یک درخت سبز است.
ریشه این درخت، مؤسس یا بنیان کنگره۶٠ می‌باشد. تنه یا ساقه این درخت را بخش قانونگذاری یا دیده‌بانان کنگره۶۰ تشکیل می‌دهند. شاخه‌های اصلی، مرزبانان هستند که تیم اجرایی هر شعبه می‌باشند، شاخه‌های کوچک‌تر درخت نیز راهنماها هستند. شکوفه‌ها و میوه‌های درخت، تازه‌واردین و مسافران سفر اول هستند که مهم‌ترین بخش کنگره محسوب می‌شوند.
حال برمی‌گردیم به تنه درخت که مربوط به دیده‌بانان بود؛ این گروه ١۴نفره مثل یک پارلمان عمل می‌کند که افراد باتجربه‌ای هستند و سابقه درخشانی دارند. طبق فرمایش آقای مهندس، دیده‌بانان ستون‌های کنگره هستند و هرکدام وظایف متفاوتی را برعهده دارند. این افراد، قانون‌گذاران کنگره۶٠ هستند که تصمیمات لازم را می‌گيرند. مدت زمان دیده‌بانی ۴ سال است، اما با این حال دیده‌بانانی هستند که به دلیل تخصص و توانایی، بیشتر از این مدت، خدمت می‌کنند. زمانی که بعد از چهار سال کسی بخواهد از دیده‌بانان خارج شود رأی‌گيری مخفی انجام می‌شود. شال دیده‌بانان، سفید رنگ است.
کنگره دیده‌بانان ابتدا با حضور آقای مهندس و انتخاب نفر دوم توسط ایشان، کار خود را آغاز کرد که به‌تدریج و با نظر مشورتی، نفر سوم و کم‌کم سایر اعضاء آن مشخص و معلوم گردید. بعد از بنیان کنگره ۶۰، کنگره دیده‌بانان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری است.

همان‌طور که از نام آن پیداست، وظیفه دیده‌بانان رصد و مشاهده اوضاع و شرایط کنگره و شعب آن است و نقاط ضعف و قوت را در زمینه‌های مختلف ارزیابی می‌کنند که این بخش از کار دیده‌بانان، کار نظارتی است. اعضای کنگره دیده‌بانان، هر سه هفته یک‌بار تشکیل جلسه می‌دهند و گزارش خود را به اطلاع بنیان کنگره و سایر دیده‌بانان می‌رسانند. یکی از مهم‌ترین نکات این است که وقتی قانونی با نظر اکثریت اعضا به تصویب می‌رسد حتی اعضایی که نظر مخالف داشتند، نهایت همکاری را در پیشبرد آن می‌کنند که نشانه همبستگی اعضاء در رسیدن به اهداف کنگره است. آن‌چه كه مهم به نظر می‌رسد این است که هیچ‌یک از اعضاء خواسته‌ها و منافع شخصی را در وضع قوانین مدنظر قرار نمی‌دهند که این مطلب، مصداق «عمل سالم» و «احترام به خرد جمعی» است.

دیده‌بانان در دو بخش تخصصی و عمومی فعالیت می‌کنند. تعیین و تدوین قوانین داخلی کنگره، بررسی موارد مطرح‌شده در جلسات، خروج اعضاء و یا ورود عضو جدید به این مجموعه، تعیین ایجنت شعب، تصویب دستور جلسات سالیانه، تعیین اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت کنگره، شرایط پذیرش راهنمایان، اعطای شال مرزبانی و دستیاری دیده‌بان، راه‌اندازی شعب جدید و یا نظارت مستقیم بر راه‌اندازی شعب و هرگونه تغییر در جلسات، بر عهده کنگره دیده‌بانان است.

قوانین تصویب‌شده در جلسات دیده‌بانی، در جلسات روزهای چهارشنبه، توسط آقای مهندس به اطلاع اعضاء رسانیده و به شعب ابلاغ می‌شود. هر دیده‌بان در حوزه تخصصی خود فعالیت می‌کند و وظایف اجرایی دارد؛ به‌طور مثال خانم آنی، دیده‌بان گروه خانواده هستند و مسائل مربوط به این بخش را پیگیری و دنبال می‌کنند، آقای سلامی مسئول امور مالی هستند و در حوزه تخصصی خود فعالیت دارند. هر دیده‌بان، وظیفه رابط بودن چند شعبه را بر عهده دارد. دیده‌بان رابط مسئول هماهنگی ایجنت و مرزبانان شعبه با کنگره دیده‌بانان است و این نظارت مستقیم منجر به رشد کمی و کیفی شعب و در نهایت رشد کنگره خواهد شد. دیده‌بانان به‌عنوان ایجنت یا اسیستانت هم نقش اجرایی دارند. در حال حاضر دیده‌بانان کنگره۶٠ عبارتند از:

استاد امین: دیده‌بان آموزش و جهانبینی و همسفران آقا و مسئول لژیون موسیقی و اردوی سراسری و درختکاری، لژیون موسیقی

خانم آنی: دیده‌بان همسفران خانم
خانم آنی کماندار:  دیده‌بان همسفران خانم
آقای علی خدامی: دیده‌بان جانشین نگهبان کنگره و تحقیقات و مسئول لژیون‌های تازه تأسیس و لژیون ویلیام وایت

آقای ویلیام وایت: دیده‌بان روابط بین‌الملل

آقای ترابخانی: دیده‌بان راهنمایان

آقای مهدی صدیقی: دیده‌بان راهنمایان تازه وارد

آقای احمد حکیمی: دیده‌بان ورزش

آقای اشکذری: دیده‌بان پارک‌های ورزشی

آقای مهدی سلامی: دیده‌بان امور مالی

آقای مهدی سنچولی: دیده‌بان مسئول پورتال

آقای اصغر منصوری: دیده‌بان مسئول شعب کرمان و...

آقای محمد صادق هدایت: دیده‌بان لژیون انضباطی

آقای بابک لطفی: دیده‌بان روابط عمومی و OT

آقای علیرضا زرکش: دیده‌بان لژیون سردار

آقای علی مجدیان: دیده‌بان مرزبانان

شاید دیده‌بانان برای ما کمتر شناخته‌شده باشند ولی اختصاص یک هفته به نام «هفته دیده‌بان» فرصت آشنایی بیشتر با این عزیزان و وظایف حساس آن‌ها را برای ما فراهم کرده و شایسته است که به مناسبت این هفته، از این عزیزان قدردانی به عمل آوریم. این هفته را به بنیان کنگره و تمامی دیده‌بانان محترم کنگره۶۰ تبریک می‌گویم و برای این عزیزان آرزوی سلامتی و آرامش دارم.

منابع: کتاب چهارده مقاله و جزوه شرح وظایف و سی‌دی هفته دیده‌بان و
مقاله آقای خدامی

نویسنده: همسفر ثریا رهجو راهنما همسفر معصومه(لژیون سوم)
رابط خبری: همسفر صرفگل رهجو راهنما همسفر معصومه(لژیون سوم )
ویرایش: همسفر مریم دبیر سایت
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .