گویند سنگ لعل شود در مقام صبر
آری شود ولیک به خون جگر شود
آقای مهندس دژاکام در سیدی صبر فرمودند: تحت شرایط سخت و تحمل فشارهای زیاد، سنگ تبدیل به لعل میشود؛ یعنی اگر یک سنگ بخواهد تبدیل به لعل که یک نوع سنگ قیمتی و زیبا است، شود؛ باید در شرایط سختی قرار بگیرد. زغالسنگ باید تحت فشارهای زیادی قرار بگیرد تا تبدیل به الماس شود. صبر کردن به این معنا نیست که ما فقط زمان را بگذرانیم. اگر کشاورز گندم بکارد و مراقبت نکند و کشت را رها کند آیا گندم به او میدهد؟ صبر باید همراه با تلاش و کوشش و تحمل سختی زیاد باشد. تمام افرادی هم که به کنگره میآیند، چه سفر اولی و چه سفر دومی مشکلات زیادی دارند که باید صبر کنند تا از آن خارج شوند. آقای مهندس در این سیدی فرمودند: گاهی انسان به چیزی باور دارد و به خداوند ایمان دارد؛ ولی باز هم در ته قلبش با خودش میگوید: شاید این قضیه و مشکل برای من حل نشود. در این مورد آقای مهندس میفرمایند: به قدرت مطلق و خداوند بزرگ باور و اعتقاد دارم و میدانم هرچه او بخواهد انجام میپذیرد و هر عملی انجام دهیم، نتیجه آن به خودمان باز میگردد.
گاهی در شرایط بحرانی میخواهیم میدان را خالی و فرار کنیم؛ ولی وقتی نگاه میکنیم که ذرهای پیشرفت کردهایم باید از آن خوشحال باشیم و امید داشته باشیم. زمانیکه انسان در تاریکی قرار دارد مسئله مهم این است که رویش به چه سمتی باشد؛ اگر روبه تاریکی باشد به اعماق جهنم فرو میرود؛ ولی گاهی اوقات برمیگردد و روبه نور قرار میگیرد که ذرهذره از تاریکی عبور میکند. همه اینها با صبر ایجاد میشود. همه مریضیها از ناامیدی و عدم اعتقاد به خداوند است. ناامیدی عمر انسان را کوتاه میکند. مثبت نگری و امیدواری، به انسان انرژی میدهد؛ حتی اگر این امیدواری پوچ باشد اگر مثقال یا ذرهای عمل خوب انجام دهیم پاداش میگیریم و اگر مثقالی عمل شر انجام دهیم نتیجهاش را میگیریم و این قانون همیشه ثابت هست و تقدیر یعنی همین، اگر در جهت مثبت و الهی حرکت کنیم هیچ خوفی نباید داشته باشیم؛ چون فضل الهی با ما همراه میباشد. اعمال ما در خطوط تقدیر نقش دارد. وقتی که در مسیر عمل درست قرار میگیریم با کسانی آشنا میشویم که آنها از مقربین هستند؛ یعنی کسانی هستند که کارهای نیکو انجام میدهند و انسانهای صالحی هستند و ما را در این مسیر کمک میکنند.
در حقیقت آنها شفیع ما میشوند و زمانی این شفاعت اتفاق میافتد که ابتدا ما وارد آن مسیر درست بشویم و بعد مقربین شفیع ما شوند. آقای مهندس در ادامه به دلایل موفقیت کنگره۶۰ اشاره میکند که یکی از این دلایل تمرکز کنگره روی یک هدف بوده و آن مطالعات، مهار، درمان و آموزش و پیشگیری از اعتیاد بوده است. به اهمیت دوستان اجتماعی اشاره شده است. گاهی انسانها به واسطه نادانی که بزرگترین دشمن هر انسان است. نیاز به دشمن ندارند و خودشان دشمن خودشان هستند. در پایان این سیدی به این موضوع اشاره دارد که همه انسانها درگیر مسائل و مشکلات هستند که با تلاش و کوشش ذرهذره باید آن را حل کنند و ما باید یاد بگیریم که به بهترین شکل با مشکلات روبهرو شویم و اجازه ندهیم که مشکلات ما را از پا در بیاورند.
رابط خبری: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون نهم)
نویسنده: همسفر راضیه راهنمای (تازهواردین)
منبع: سیدی صبر
ویرایش: همسفر یاسمن رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دهم) دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پاکدشت
- تعداد بازدید از این مطلب :
54