جلسه چهارم از دوره سیزدهم كارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دکتر علیرضا به استادی همسفر آزاده، نگهبانی همسفر الهه و دبیری همسفر مهناز با دستور جلسه «جهانبینی ۱ و ۲» روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
در ابتدا، خداوند را بسیار سپاسگزارم که در جمع شما دوستان با محبت حضور دارم. از نگهبان جلسه، ایجنت نمایندگی و راهنمای خوبم صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم که به من اجازه دادند در این جایگاه قرار بگیرم، خدمت کنم و آموزش ببینم. دستور جلسه این هفته، جهانبینی ۱ و ۲ است. ابتدا باید معنای جهانبینی را بدانیم تا بتوانیم درک بهتری از آن داشته باشیم. به نظر من جهانبینی؛ یعنی آشنایی با تمام چیزهایی که در این جهان هستی وجود دارد. برای زندگی کردن در این جهان، باید بتوانیم همه چیزهایی را که در اطراف ما وجود دارد، به خوبی درک کنیم و برای درک کردن نیز، نیاز به آموزش، دانش و افزایش آگاهی داریم. خوشبختانه، به لطف خداوند که شامل حال من و مسافرم شد، توانستیم به کنگره بیاییم، آموزش ببینیم و دانش و جهانبینی خود را ارتقا دهیم تا درک بهتری از جهان هستی پیدا کنیم.
من، پیش از آنکه به کنگره بیایم، هیچ دانشی از جهانبینی نداشتم و همین باعث شده بود که زندگی را هم برای خودم و هم برای مسافرم تلخ کنم. این مشکلات روزبهروز بیشتر میشدند؛ چراکه ما هیچ اطلاعات علمی درباره اعتیاد و روش درمان آن نداشتیم. در زندگی به دلیل نقطه تحمل پایین مشکلات زیادی داشتم و اصلاً نمیتوانستم مسافرم را درک کنم یا با او صحبت کنم، مشورت بگیرم یا کمکی ارائه بدهم؛ چون هنوز به آن سطح از دانش و آگاهی نرسیده بودم. تخریبهای زیادی در زندگیام وجود داشت و اصلاً آسایش و آرامش حاکم نبود.
زمانی که به کنگره آمدم و آموزشهایی را از راهنمای خوبم دریافت کردم و همچنین سیدیهای جناب مهندس و استاد امین را گوش دادم، یادداشتبرداری کردم و از مشارکتهای دوستان بهره بردم، این آموزشها باعث شدند نوع نگاه من به مسائل و مشکلات زندگی تغییر کند. وقتی دیدگاهم تغییر کرد، توانستم تفکرم را نیز تغییر بدهم و در نتیجه مشکلاتی را که در مسیرم قرار داشت حل کنم. جهانبینی، در واقع همان شناخت رازها و قوانین هستی است که به ما میآموزد چگونه از خود محافظت کنیم تا آسیب نبینیم و واکنشهای درست نسبت به محیط اطراف خود داشته باشیم. اگر چنین نکنیم، تمام واکنشهایی که از ما سر میزند، در نهایت به خود ما باز میگردد.
به دیگر سخن جهانبینی یعنی دید و درک ما نسبت به جهان درون و بیرون! در کنگره بیشتر تمرکز بر جهان درون انسان است؛ زیرا جهانبینی درون به ما کمک میکند تا جایگاه فعلی و مبدأ خود را در کائنات که همان نقشه مورد نظر است، پیدا کنیم. جهانبینی بیرون نیز کمک میکند تا آن نقشه را در مسیر درست زندگی دنبال کنیم؛ بنابراین جهانبینی به ما میآموزد که چگونه درست زندگی کنیم تا به آرامش و آسایش برسیم.
زمانی که افکار و اندیشههای ما در آرامش باشد، کمتر دچار بیماری میشویم؛ چراکه بسیاری از بیماریها ناشی از افکار و اندیشههای پریشان ما هستند. ما باید هنر زندگی کردن را بیاموزیم و بدانیم بالاترین هنر، هنر زندگی کردن است. حال برای اینکه بتوانیم درست زندگی کنیم، باید نسبت به جهان درون و بیرون خود آگاهی داشته باشیم و برای این منظور، لازم است آموزش ببینیم، دانایی خود را افزایش دهیم، اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم و کارهایمان را با تفکر، دانایی، آموزش و تجربه پیش ببریم تا به بیراهه نرویم. وقتی آموزش دریافت میکنیم، بهتر میتوانیم مراتب دانایی یعنی علمالیقین، عینالیقین و حقالیقین را بشناسیم و درک کنیم. یکی از نکاتی که جناب مهندس در سیدی سختیها بیان میکنند، این است که ما به جهان پس از مرگ اعتقاد داریم و معتقدیم انسان موجودی است که پس از مرگ نیز به حیات خود ادامه میدهد و این حیات ادامهدار است.
آموزشی که من از جهانبینی گرفتم این است که اگر در این حیات به آرامش و آسایش برسم، در حیات دیگر نیز آن را تجربه خواهم کرد؛ بنابراین بایستی در مسیری قرار بگیریم که بتوانیم حلقههای حیات را پشت سر بگذاریم و زمانی که وارد مراحل بعدی میشویم، بدانیم چگونه مشکلات خود را حل کنیم. بایستی بدانیم که راه رسیدن به بهشت و آرامش، پرهیزکاری و دوری از ضدارزشها ست. ما هر کاری را که میخواهیم انجام بدهیم، باید حس انجام آن درونمان شکل گرفته باشد؛ زیرا کمبود یا زیاد بودن این حس میتواند ما را دچار مشکل کند. حس، اولین قوه به کارگیری عقل است. اگر بیش از حد فوران کند، باعث انفجار درونی و بروز بیماریهای گوناگون میشود. وقتی همه چیز در حالت تعادل باشد، انسان دچار افسردگی، پریشانی یا پرخاشگری نمیشود.
جهانبینی در کنار آموزش، تفکر و تجربه شکل میگیرد و فقط مختص مسافران و همسفران کنگره نیست؛ بلکه همه انسانها به آن نیاز دارند. جهانبینی مانند یک طناب محکم است که انسان را از عمق تاریکیها نجات میدهد. به بیانی دیگر کسب دانش جهانبینی، قوانین درست زندگی کردن را به ما میآموزد؛ هر چند این مسیر، چالشها و سختیهای خاص خودش را دارد و به تعداد انسانهای روی کره زمین، مشکلات وجود دارند.
جهانبینی، اساس حرکت در کنگره است. باور ما این است افرادی در درمان موفق میشوند که مثلث جسم، روان و جهانبینی را بهخوبی پشت سر گذاشته باشند. برای اینکه بتوانیم از مسیر ضد ارزشها به مسیر ارزشها قدم بگذاریم، ابتدا باید خطاهای گذشته را در خود، شناسایی و اصلاح کنیم. این مسیر نیازمند یادگیری قوانین و تغییر نگرش و افزایش دانایی است. در مقابل مثلث دانایی، مثلث جهالت قرار دارد که شامل سه ضلع ترس، ناامیدی و منیت است. حال برای عبور از این سه ضلع، باید تلاش کنیم تا صور پنهان خود را بیشتر بشناسیم، دانایی خود را به دانایی مؤثر تبدیل نماییم و در مسیر رشد حرکت داشته باشیم.
امیدوارم بتوانم با آموزشهایی که از کنگره و راهنمای خوبم دریافت میکنم، داناییام را افزایش دهم و جهانبینی خود را به جهانبینی الهی تبدیل کنم.

تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر آیسان (لژیون نهم)
عکاس: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون یازدهم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
323