English Version
This Site Is Available In English

نوع نگاه ما به جهان را جهانبینی می‌نامند

نوع نگاه ما به جهان را جهانبینی می‌نامند

جلسه چهارددهم از دوره چهل و ششم کارگاه‌های آموزشی عمومی کنگره 60، نمایندگی شهرری، به استادی دیده‌بان محترم مسافر آقای علی خدامی، نگهبانی مسافر فرهاد و دبیری مسافر سعید با دستور جلسه "جهانبینی 1 و 2" شنبه 13 اردیبهشت ماه 1404 ساعت 17 آغاز به کار کرد و در ادامه جلسه بصورت پرسش و پاسخ برگزار گردید

خلاصه سخنان استاد:

سلام دوستان علی هستم یک مسافر، از دوستانی که نوشتارها را خواندند سپاسگزارم همچنین از آقای دبیر و نگهبان کمال تشکر را دارم.
تشکر می‌کنم از ایجنت محترم و مرزبانان محترم، خدا را شکر وضعیت نمایندگی شهرری مطلوب است و این را مدیون عزیزان خدمتگزاری هستیم که قبل از ما در اینجا خدمت کردند. جا دارد از دیده‌بان محترم آقای کوروش آذرپور یاد کنیم که برای راه اندازی این نمایندگی بسیار زحمت کشیدند. خدا را شکر وضعیت کنگره بسیار خوب است برای راه‌اندازی نمایندگی‌های جدید درخواست‌های بسیاری داریم، این نشان دهنده این است که سیستم به خوبی دارد کار خودش را انجام می‌دهد. الان شماره عضویت کارت‌های کنگره ۶۰ از عدد ۱۸۰ هزار نیز عبور کرده، و تعداد سفر اولی‌های در حال درمان بیش از ۱۸ هزار نفر است.
دستور جلسه امروز جهان‌بینی ۱ و ۲ است که دستور جلسه بسیار مهمی می‌باشد، البته همه دستور جلسات مهم هستند چرا که در کارگاه آموزشی یک خوراک آموزشی وجود دارد که همان دستور جلسه است. دستور جلسات نیز لیست مانند برای شش ماهه اول و دوم سال تنظیم می‌شود، این دستور جلسات مانند واحدهای دانشگاهی می‌باشند کسی که در کنگره ۶۰ در حال سفر می‌باشد باید این دستور جلسات را بگذراند به نوعی باید واحدهای آموزشی آن را پاس کند چرا که هر کدام از این دستور جلسات باز کننده بخشی از گره‌های زندگی ما است، نباید دستور جلسه‌ای وجود داشته باشد که مسافر یا همسفر در مورد آن مطالعه نکرده باشند یا چیزی در مورد آن یاد نگرفته باشند و از آن عبور کرده باشند.
اولین کسی که در مورد دستور جلسه مشارکت می‌کنند آقای مهندس هستند که روزهای چهارشنبه به صورت زنده برای ما راجع به دستور جلسه صحبت می‌کنند، بنابراین اولین کاری که می‌کنیم باید صحبت‌های ایشان را به طور کامل و دقیق گوش کنیم و در قدم بعدی در کارگاه آموزشی شرکت کنیم و خودمان نیز مشارکت داشته باشیم مشارکت‌های دیگران نیز گوش کنیم اگر دستور جلسه سی‌دی دارد به سی‌دی هم گوش کنیم تا راجع به دستور جلسه اشراف کامل داشته باشیم.
موضوع جهان بینی با صورت مسئله اعتیاد وارد کنگره شد چرا که یکی از اضلاع صورت مسئله اعتیاد جهان‌بینی است. آقای مهندس در سال ۷۶ بعد از درمانشان اولین مقاله علمی کنگره ۶۰ را به کنگره پزشکی زاهدان تقدیم کردند که در آنجا صورت مسئله اعتیاد شکافته شد. که در حقیقت آنجا مثلث درمان اعتیاد یا مثلث آسیب شناسی اعتیاد برای اولین بار مطرح شد. این مثلث شامل جسم روان و جهان‌بینی می‌شود.
در قسمت جسم سیستم ایکس از کار افتاده چنانکه می‌دانیم  دارای سیستمی است که مواد شبه افیونی تولید می‌کند و در اثر اعتیاد این سیستم از کار می‌افتد یا بسیار کم کار می‌شود، در قسمت روان یا خلق و خو که تابعی از جسم است، چون جسم از تعادل خارج شده ناگزیر روان نیز به تبع آن از تعادل خارج می‌شود اما در قسمت آخر برای اولین بار آقای مهندس موضوع جهان بینی را در مثلث درمان اعتیاد مطرح کردند در هیچ کدام از متدهای درمانی دنیا،حتی در علمی‌ترین مجامع دنیا موضوعی تحت عنوان جهان بینی در درمان اعتیاد مطرح نشده است.
اولین جایی که یک متد و پروتکل به طور کامل و جامع تدوین شد و تمام زوایای پیدا و پنهان اعتیاد را در بر گرفت کنگره ۶۰ بود. بنابراین اگر ما در کنگره ۶۰ راجع به جهان بینی صحبت می‌کنیم دلیلش این است که جهان‌بینی یک ضلع مهم از درمان ما است.
در اعتیاد جهان بینی در اثر جهل نادانی و وابستگی به مواد مخدر حالتی پیدا می‌کند که به آن جهان بینی افیونی گفته می‌شود، این یعنی فرد مصرف کننده علاوه بر اینکه سیستم ایکس بدنش از کار افتاده و بر اثر آن روانش نیز از تعادل خارج شده جهان بینی‌اش نیز از تعادل خارج شده و به اصطلاح افیونی شده است.
جهان بینی افیونی فکر می‌کند همه دنیا مقصر است و فقط او بی‌تقصیر است جهان‌بینی افیونی به فرد دیکته می‌کند که حتی خدا نیز در وضعیت کنونی او مقصر است .
موضوع جهان بینی را استاد امین در جزوات جهان بینی ۱ و ۲ به خوبی برای ما شکافتند. اگر می‌خواهیم در کنگره ۶۰ بر ضلع جهان‌بینی که مستقیماً بر درمان اعتیاد ما اثرگذار است مسلط باشیم باید به این دو جزوه کاملاً واقف باشیم و مطالب آن را به خوبی یاد بگیریم، بنابراین بر همه ما واجب و ضروری است که در این هفته این جزوه را به خوبی بخوانیم و دریابیم.
من بیشتر از این راجع به دستور جلسه صحبت نمی‌کنم ر ضمن امروز ما جلسه پرسش و پاسخی در نظر گرفته‌ایم که دوستان اگر مایل بودند می‌توانند در حوزه درمان و یا مسائل مربوط به کنگره سوالاتشان را مطرح کنند.

"در ادامه جلسه بصورت پرسش و پاسخ برگزار گردید"

سوال: کسی که در جایگاه قرار می‌گیرد و به سبب جایگاه خود مجبور است قوانین را بیشتر رعایت کند اما افراد دیگر او را به سبب قانونمداری بیشتر مورد تمسخر و تحقیر قرار می‌دهند به نظر شما رفتار فرد قانونمند با بقیه باید چگونه باشد؟
پاسخ: به نظرم کسی که می‌داند کارش درست است باید به انجام کار درستش ادامه دهد چرا که انجام کار درست همیشه با تشویق همراه نیست، ممکن است شما کار درست انجام دهید به شما ایراد هم بگیرند یا از شما گلایه هم بکنند این هیچ ایرادی ندارد بلکه شما باید محکم‌تر به کارتان ادامه دهید، کسانی که در مقابل افراد قانونمدار با تمسخر رفتار می‌کنند آن رفتارشان بر اثر دشمنی نیست بلکه بر اثر جهل و نادانی و ناآگاهی آنها است که اینگونه رفتار می‌کنند.
سوال: می‌خواستم بدانم مسافری که بعد از سه ماه رهایی همچنان به دلیل شرایط کاری در جمع مصرف کنندگان حضور دارد امکان برگشت به اعتیاد دارد؟
پاسخ: اصلا اینطور نیست من سال ۱۳۸۰ وارد کنگره شدم و در شرکتی کار می‌کردم که تقریباً تمام اعضای آن مصرف کننده بودند، من صبح‌ها به سر کارم می‌رفتم ها مواد مصرف می‌کردم من هم به کارهایم می‌رسیدم این موضوع پرهیز از فضاهای این چنینی ر سایر گروه‌های دیگر وجود دارد اما کنگره ۶۰ می‌گوید شما هرجا که هستید می‌توانید کارتان را انجام بدهید، اصلا مفهوم درمان در کنگره ۶۰ یعنی همین که شما درمان شده‌اید و پس از درمان در مزرعه خشخاش هم می‌توانید کار کنید.
سوال: لطفاً در مورد رنگ شال‌های کنگره کمی توضیح دهید؟
پاسخ: شال آقای مهندس که بنیان کنگره ۶۰ هستند ارغوانی است، شال دیده بانان نیز سفید رنگ است، در سطح بعدی اسیستنت دیده‌بان است که شال آن صورتی رنگ است، دستیار دیدبانی شال آن قرمز رنگ است ایجنت شال کرم رنگ دارد مرزبان شال زرد رنگ دارد راهنما شال نارنجی راهنمای تازه واردین شال سبز فسفری دارد، نگهبان جلسه سبز چمنی و راهنمای لژیون ویلیام رنگ شالش سورمه‌ای رنگ است، در آینده انشالله برای راهنمای اضافه وزن نیز رنگ شال انتخاب خواهد شد.
سوال: راجع به ترشح نیکوتین در سیستم ایکس توضیح دهید؟ آیا ترشح نیکوتین در بدن مبنای علمی دارد؟
پاسخ: همانطور که در بدن مواد شبه افیونی ترشح می‌شود به همان شکل موادی شبیه نیکوتین نیز در بدن ترشح می‌شود، که اگر در سی دی سیگار و جایگزینی گوش بکنید آقای مهندس به طور کامل و مفصل در مورد آن توضیح دادند یا ما هورمونی داریم به نام استیل کولین که یکی از ناقل‌های عصبی مهم است و شکل آن شبیه نیکوتین است به همین دلیل سیگاری‌ها خواب خوب و مناسبی ندارند چرا که استیل کولین در خواب نقش بسیار مهمی دارد. همینطور هورمون ملاتونین که در خواب فوق العاده نقش دارد و سیگار روی این هورمون‌ها اثر می‌گذارد آدم‌های سیگاری دیرتر خواب می‌روند و دیرتر هم بیدار می‌شوند. سیگار آنتی ایکس بسیار خطرناکی است و مرگ و میر بسیار بیشتری نیز نسبت به مواد مخدر دارد، سیگار هفتاد برابر مواد مخدر مرگ و میر دارد یعنی هرچه که مواد مخدری مانند هروئین شیشه شیره و هر موادی که به فکرتان می‌آید قربانی می‌گیرد سیگار هفتاد برابر آن آدم می‌کشد.
سوال: به خاطر مسائل مالی احساس خودکشی دارم چه کار کنم از این کابوس خلاص شوم؟
پاسخ: باید بدانیم خودکشی مسئله‌ای را حل نمی‌کند خودکشی فقط رفتن از یک فاز به فازی دیگر است در هر جایی که چشمان ما بسته شود بلافاصله جای دیگر چشمانمان باز خواهد شد. بنابراین خودکشی هیچ دردی را دوا نمی‌کند میل به خودکشی یک نشانه بارز از عدم تعادل و عدم کارکرد صحیح سیستم ایکس است کسی که جسم و روان جهان‌بینی‌اش به درستی متعادل باشد غیر ممکن است که به فکر خودکشی بیفتد، تا جایی که من اطلاع دارم تقریباً تمام صرف کننده‌ها در زمان اعتیادشان  به خودکشی فکر کردند اما همه آنها که این فکر را داشته‌اند به کنگره آمدند و درمان شدند، به همان آدم از پس مشکلات مالی و خانوادگی‌اش برآمده. اگر سفر اول به درستی انجام شود مطمئن باشید یکی از لذت بخش‌ترین ادوار زندگی‌تان رقم خواهد خورد، بنابراین سعی کنید یک سفر اولی خوب باشید سفر اولی خوب سعی می‌کند زود به کنگره بیاید سی دی‌هایش را مرتب بنویسد. چرا کسی نوشتن فقط مختص سفر اولی‌ها نیست همه اعضای کنگره ۶۰ از راهنما و ایجنت بگیرید تا دیده‌بان سی دی را می‌نویسند.
سوال: چه کار کنیم که یک مصرف کننده به کنگره بیاید؟
پاسخ: هیچ کاری نباید انجام بدهیم، فقط اید یک آدرس بدهیم اگر او خواست به کنگره بیاید که می‌آید اگر هم نخواست به خودش مربوط است.
سوال: چه کار کنم که در کنگره سفرم محکم و مداوم باشد؟
پاسخ: حرف راهنما را گوش کنید وظایف کنگره‌ای‌تان را به درستی و خوبی انجام بدهید مطمئن باشید یک کلمه حرف اضافه در کنگره وجود ندارد و هرچه هست بابت آموزش است و لازم است انجام شود فقط کافیست یکی از این آموزش‌ها انجام نشود مطمئن باشید پازل خراب می‌شود و درمان به درستی صورت نمی‌گیرد. بنابراین تمام تکالیف واجب است، یکی از دوستان به من می‌گفت چرا به بچه‌ها بابت لباس و پوششان انقدر گیر می‌دهید؟ به او جواب دادم اولاً این پوشش سازمانی ماست، کنگره ۶۰ یک سازمان است و لباس سازمانی آن پیراهن سفید است. ثانیاً بند دوم قوانین به صراحت گفته شرط عضویت در کنگره ۶۰ پذیرفتن قوانین آن است، من اگر می‌خواهم عضو کنگره ۶۰ باشم باید قوانین آن را بپذیرم. یکی از قوانین کنگره ۶۰ پیراهن سفید است، پیراهن سفید نماد پاکی و صلح است. همه این‌ها رو عرض کردم که بگویم سفر اولی اگر می‌خواهد سفر محکم و مداومی داشته باشد باید تکالیف کنگره‌ای از جمله آنها را انجام بدهد با انجام دادن این تکالیف مطمئن باشید به امید خدا به آن استحکام مورد نظرتان خواهید رسید.
سوال: من هر وقت گوش می‌کنم چیزی در ذهنم نمی‌ماند و باید چند بار گوش کنم؟
پاسخ: اولاً که باید سی‌دی را بنویسید ثانیاً بار آموزشی نوشتن سی‌دی ۷۰ برابر بیشتر از گوش کردن آن است. شما اگر یک سی دی را ده‌ها بار هم گوش بکنید شاید نتوانید به طور کامل و جامع آن را توضیح بدهید اما با نوشتن آن تسلط خوبی به محتوا و موضوع سی‌دی پیدا خواهید کرد این مشکل به یاد نماندن  موضوع سی دی عمومیت دارد به همین خاطر آقای مهندس اعلام کردند همه باید سی دی را بنویسند
سوال: برای خدمت گرفتن ترس دارم چرا که می‌ترسم نتوانم به نحو احسن وظیفه‌ام را انجام دهم.
پاسخ: اصلا قرار نیست همه به نحو احسن و به طور کامل کارشان را انجام بدهد کسی وجود ندارد که کاری که انجام می‌دهد را بدون اشکال و بدون مشکل انجام بدهد
سوال: می‌خواستم بدونم چرا فرد وقتی در جایگاه خدمتی قرار می‌گیرد تغییر رفتار می‌دهد و مهر و محبتش تبدیل به خشم و بی‌مهری می‌شود؟
پاسخ: البته همه اینطور نیستند گرچه ممکن است بعضی‌ها اینطوری باشند، در مورد این موضوع دستور جلسه‌ای هم داریم با نام ظرفیت و مسئولیت که اصلاً مصداق همین رفتار است ظرفیت و مسئولیت یعنی اگر من مسئولیتی پیدا کردم نه تنها رفتارم بدتر نشود بلکه بهتر هم بشود نشانه ظرفیت این است که اگر به شما مسئولیتی دادند بعد از دریافت مسئولیت اتفاقاً متواضع‌تر بشوید. در ابتدای کار کنگره از این مسائل بسیار زیاد داشتیم اما خوشبختانه الان این موضوعات بسیار بسیار کم شده.
سوال: آیا تناسخ حقیقت دارد؟
پاسخ: تناسخ از نسخه می‌آید و معمولاً در شرق هندی‌ها و بودایی‌ها به این موضوع بسیار اعتقاد دارند نها معتقدند کسی که از این دنیا می‌رود بر اساس عملکردش نسخه‌اش را می‌پیچند که دفعه بعدی در زندگیش کجا باشد و چه باشد! اگر عملکرد بدی داشته باشد ممکن است از نفس انسانی به نفس حیوانی برود ولی اینکه آیا درست است یا غلط را من نمی‌دانم، البته می‌دانم مقالات و کتاب‌های زیادی در این مورد نوشته شده.

مرزبان کشیک: مسافر حسین نظری
تنظیم و ویراستار: مسافر رضا از لژیون چهاردهم
تایپ: مسافر نیما از لژیون هفتم
مسافران و همسفران نمایندگی شهرری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .