English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی یکی از مؤلفه‌‌های درمان اعتیاد است

جهان‌بینی یکی از مؤلفه‌‌های درمان اعتیاد است

همسفر مریم (راهنمای لژیون اول):

همان‌طور که آقای مهندس در فایل صوتی «حلقه‌‌های آفرینش» فرمودند؛ جهان‌بینی به ما آموزش می‌‌دهد که در کل حیات برای زندگی بهتر باید چه‌کار انجام دهیم. هدف ما از آموزش، عارف یا فیلسوف شدن نیست؛ بلکه به نتیجه رسیدن است. این‌که بتوانیم برای خود، جامعه و دیگران مفید باشیم بسیار مهم است. جهان‌بینی کسی که تنها دنیا را باور دارد و افکار او به‌گونه‌ای است که گویا با مرگ همه‌چیز پایان نمی‌‌یابد با کسی که دنیا را همین‌‌طور که هست می‌‌بیند و با مرگ همه‌چیز برایش تمام می‌شود، متفاوت است.

در جهان‌بینی یاد می‌‌گیرم که همه‌چیز بستگی به افکار و اندیشه ما دارد. درست زندگی کردن و بهره‌‌مند شدن از حیات مهم‌ترین مسئله است. همه‌چیز در این هستی برای انسان خلق شده است و اگر انسان به این قضیه پی ببرد، با هر مسئله کوچکی به هم نمی‌‌ریزد، افکار بد را کنار می‌‌گذارد، سعی می‌کند با خود مهربان‌‌تر باشد، حس‌‌های آلوده را از خود دور می‌کند و اندک‌اندک به‌ آرامش نزدیک می‌شود.

همسفر خدیجه:

واژه جهان‌بینی به معنی نوع نگرش ادراک، افکار و احساس ما نسبت به اطراف و جهان هستی است. استاد امین دژاکام در تعریف دانایی می‌فرمایند که دانایی تشخیص ماهیت خواسته‌‌‌ها در هر لباس و شکلی است؛ برای آن مثلثی قرار داده‌اند که اضلاع آن تجربه، تفکر و آموزش هستند، البته زمانی می‌‌توان آن را اجرایی کرد که به دانایی مؤثر برسیم.

مقوله جهان‌بینی یکی از مؤلفه‌‌های درمان اعتیاد است که در نوع نگرش افراد نسبت به مواد مخدر و زندگی تأثیر بسزایی دارد. کسی که جهان‌بینی را خوب یاد بگیرد، در مسیر ارزش‌‌ها قرار خواهد گرفت. جهان‌بینی نگرش ما را نسبت به کل جهان و هستی تغییر می‌‌دهد و به ما عشق و محبت را می‌‌‌‌آموزد.

اکثر مشکلاتی که در زندگی ما به وجود می‌‌‌آیند به دلیل کمبود دانایی است. ما باید برای حل مشکلات آموزش ببینیم، از تفکر و تجربه استفاده کنیم و به دانایی خود بیفزاییم. ما با جهان‌بینی یاد می‌‌گیریم که نباید هیچ‌وقت حسرت گذشته را بخوریم؛ بلکه باید از گذشته درس بگیریم، در زمان حال زندگی کنیم و برای آینده خود برنامه‌‌‌‌‌ریزی کنیم. زمانی دانایی ما بدون تغییر می‌‌‌ماند که اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و در حل مسائل خود ناتوان باشیم.

بنابراین جهان‌بینی متعلق به همه است. جهان‌بینی برای کسانی که می‌‌خواهند از تاریکی خارج شوند مانند طنابی است که افراد را از چاه بیرون می‌‌کشاند. ما به‌وسیله آن می‌‌توانیم قوانین درست زندگی کردن را یاد بگیریم، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسیم و با تقویت نیروهای مثبت به سمت روشنایی حرکت کنیم.

همسفر نرگس:

جهان‌بینی اولین بار در کنگره‌۶۰ به‌عنوان یکی از مؤلفه‌‌های درمان اعتیاد مطرح شد. مثلث درمان که شامل جسم، روان و جهان‌بینی است برای افراد مصرف‌کننده طراحی شده است. همچنین اضلاع مثلث دانایی شامل تفکر، تجربه و آموزش است؛ بنابراین مصرف‌کننده با تفکر درست، تجربه و آموزش‌های کنگره می‌‌تواند به درمان جسم و روان برسد.

جهان‌بینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی و جهان درون و برون برداشت، ادراک، دریافت و احساس می‌‌نماییم. جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌ها است، خصوصاً برای کسانی که درون تاریکی‌‌ها هستند و قصد دارند از آن خارج شوند؛ زیرا نیروهای بازدارنده و منفی مانند دروغ، دزدی یا افکار نادرست بسیار ماهرانه در آلوده کردن حس انسان نقش دارند و تنها تفاوت در ابزار است.

بنابراین جهان‌بینی قوانین درست زندگی کردن را به ما آموزش می‌‌دهد. همه مشکلات خاص خود را داریم؛ باید از سه ضلع مثلث جهالت که ترس، ناامیدی و منیت است با تمرین و تکرار عبور کنیم، نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسیم و نیروهای منفی و حس‌‌‌‌‌های آلوده را تشخیص دهیم تا بتوانیم از تاریکی‌‌ها خارج شویم و به سمت روشنایی‌‌ها حرکت کنیم.

همسفر معصومه:

در تعریف جهان‌بینی آمده آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان درون و بیرون ادراک، احساس و دریافت می‌‌نماییم. آقای مهندس و استاد امین دژاکام به زیبایی در مورد جهان‌بینی صحبت کرده‌اند. اضلاع مثلث درمان اعتیاد شامل جسم، روان و جهان‌بینی است. کنگره‌۶۰ اعتقاد دارد که برای درمان به تعادل رسیدن سه مؤلفه فوق الزام دارد.

باید بدانیم که مسئله جهان‌بینی تنها مربوط به مصرف‌کنندگان مواد مخدر نیست؛ بلکه همه انسان‌ها با جهان‌بینی در ارتباط هستند، باید آن را فرابگیرند و دانش خود را در این زمینه افزایش دهند. با بهبود جهان‌بینی و فیزیولوژی می‌توانیم مثلث دانایی که شامل تفکر، تجربه و آموزش است را به دانایی مؤثر تبدیل کنیم. درصورتی‌که هر سه مورد در ما به زیبایی و به‌طور مساوی رشد کنند به تعادل جسم، روان و جهان‌بینی خواهیم رسید.

کل جهان‌بینی روی شناخت حس‌‌های ما است. انسان می‌‌تواند حس‌‌های خود را پالایش کند و اگر این قضیه خوب پیش برود به آرامش و آسایش می‌‌رسد. درواقع جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌‌هاست، یعنی همه انسان‌ها نیازمند جهان‌بینی هستند؛ زیرا مانند یک طناب محکم است که افراد را از عمق تاریکی‌‌ نجات می‌‌دهد. برداشت من از این دستور جلسه این است که بتوانم ریشه خطاهای خود را پیدا کنم، آن‌‌ها را حل کنم و از مسیر ضد ارزش‌‌ها به مسیر ارزش‌‌ها و صراط مستقیم قدم بگذارم.

مشارکت گروهی لژیون اول
ویراستاری: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دهم)
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .