تعریف جهانبینی به صورت کلی چنین است: هر آنچه ما از خود و جهان هستی ادراک، برداشت، دریافت و احساس میکنیم را جهانبینی میگویند.
جهانبینی علم چگونه زیستن و چگونه زندگی کردن را به ما میآموزد که فقط مختص افراد خاصی از جامعه نیست، بلکه برای همه کسانی است که میخواهند نقشه راه و قوانین بازی یک زندگی اصولی را بدون پشیمانی و افسوس تجربه نمایند. جهانبینی طرز نگاه و دیدگاه ما را نسبت به خودمان و جهان هستی تغییر میدهد و یک نگاه بالغانه و واقع گرایانه به انسان میدهد.
مهمترین مقوله در جهانبینی شناخت دانایی و کاربردی کردن آن است. کار دانایی تشخیص ماهیت خواستهها در هر شکل و لباس است. جهانبینی موضوع دانایی، جهالت و اضلاع آنها را آموزش میدهد. در کنار راه، چاه را نیز به ما نشان میدهد. اگر انسانی دچار ناامیدی، ترس و منیت باشد، در حیطه مثلث جهالت قرار دارد و برای ورود به حیطه دانایی میبایست این ۳ پارامتر را بشناسد و ذره ذره آنها را با تفکر، آموزش و تجربه از خود دور کند تا به مرحله دانایی ورود نماید.
شناخت نیروهای مثبت و منفی، کارهای ضدارزش، نیروهای الهی، صور پنهان و ایمان به خود، انسان را آگاهتر میسازد. انسان آگاه چون ابزار و علم زندگی را می آموزد مشتاق است که از این ابزار استفاده کند تا طعم شیرین یک زندگی سالم را بچشد؛ در این شرایط با استفاده از دانایی و کاربردی کردن آن به مرحله دانایی مؤثر ورود مینماید.
نیروهای بازدارند یک هدف دارند که آن عدم رشد دانایی است. انسانی که جهانبینی را بداند مانند یک مکانیک حرفهایی و کار بلد است و با یک جعبه ابزار حرفهایی، در کنار داشتن علم به کار، ابزار مناسب نیز دارد. اگر در هر موقعیتی، هر مسئلهای به وجود بیاید، عیب را با علم و آگاهی خود متوجه میشود و با ابزار درست که همان شناخت نیروهای مثبت و منفی، روح، نفس، صور پنهان، حس و ... هستند، میتواند ایراد و مشکل را برطرف نماید.
من افسانه قبل از ورود به کنگره۶۰ با به وجود آمدن هر چالش و مشکلی شدیداً عصبی، ناراحت و ناامید میشدم و در این حالت بدون تفکر میخواستم صورتمسئله را پاک کنم، زیرا همیشه مضطرب بودم و این اضطراب ناشی از عدم آگاهی من بود. بعد از ورود به کنگره، با فرا گرفتن آموزشهای ناب، اکنون در مواقع ایجاد چالش به دنبال جای نشتی یا همان علت ایجاد مشکل میگردم و با حل آن از بروز مشکلات بعدی جلوگیری میکنم. علت آرامش نسبی که الان دارم، همین آگاهی و شناخت نسبت به خودم و جهان اطرافم میباشد.
نویسنده: همسفر افسانه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مائده رهجوی راهنما همسفر فرنگیس (لژیون سوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ابنسینا
- تعداد بازدید از این مطلب :
37