جلسه ششم از دوره دوم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی ایجنت همسفر مهدیه، نگهبانی همسفر سمیه و دبیری همسفر نرگس با دستور جلسه «جهان بینی ۱و۲» روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.
.jpg)
خلاصه سخنان استاد:
در جهانبینی به دنبال یاد گرفتن قوانین زندگی هستیم. همانطور که هر بازی قوانین خاص خود را دارد و بلد بودن آن قوانین باعث لذت بردن از بازی میشود زندگی نیز نوعی بازی است و باید قوانین آن را بلد باشیم. آموزش دیدن جهانبینی قوانین زندگی را به من میآموزد. حال جهانبینی چیست؟ چه کاربردی دارد و برای چه کسانی لازم است؟
همانگونه که آقای مهندس مثلث درمان را ترسیم کردند که شامل جسم، روان و جهانبینی است این مثلث فقط در درمان اعتیاد کاربرد ندارد؛ بلکه ما بیش از دویست نوع بیماری روانتنی (سایکوسوماتیک) داریم که افکار و اندیشههای منفی و مخرب باعث بروز آنها شده و در نهایت بیماری در جسم پدید میآید. علم جهانبینی فقط مختص مصرفکنندگان موادمخدر نیست؛ بلکه جهانبینی برای تمام انسانها ضروری است. بسته به شدت تاریکی و میزان ناآگاهی، مدت زمان یادگیری آن برای هر فرد متفاوت است.
جهانبینی الفبای آموزش ما در کنگره است. اگر بخواهم به درک صحیحی از آموزشها و مطالب کنگره برسم و تصویر ذهنی درستی در ذهنم تداعی کنم باید جهانبینی را بیاموزم. جهانبینی یعنی دید و نگرش من نسبت به جهان درون و جهان بیرون؛ اگر بخواهم جهان بیرون را درک کنم ابتدا باید به شناخت جهان درون برسم؛ چرا که "از کوزه همان برون تراود که در اوست." یعنی ابتدا باید دید و نگرش من نسبت به درونم تغییر کند تا بتوانم به نگرشی درست از جهان پیرامونم دست پیدا کنم.
مواد اولیه جهانبینی یا به عبارتی مصالح اولیه آن صور پنهان هستند که شامل نفس، حس، عقل، کالبد و... میباشند. برای درک بهتر این مفاهیم مدلهای پیشنهادی مطرح شدهاند. برای نفس مدل پیشنهادی "شهر وجودی" است. همانگونه که موجودیت یک شهر به ساکنان آن بستگی دارد نفس انسان نیز از ذراتی تشکیل شده که خواستههای معقول یا نامعقول او موجودیت آن را شکل میدهند.
بهعنوان مثال مردم شهر نینوا جنگجو و بیرحم بودند و با حمله و غارت امرار معاش میکردند؛ به همین دلیل به کشوری شرور و پلید معروف بودند. در مقابل مردم آتن از طریق روشهای شرافتمندانه زندگی میکردند و هنوز پس از گذشت سههزار سال اثری از نینوا نیست؛ ولی شهر آتن همچنان باقی مانده است. برای عقل نیز مدل پیشنهادی "قلعه عقل" مطرح شده است. در شهر وجودی در یک جای خوشآبوهوا قلعهای وجود دارد که عقل فرمانروای آن است. سربازانی از این قلعه محافظت میکنند که وظیفهشان تشخیص ماهیت خواستههای نفس در هر شکل و لباسی است. این سربازان اجازه ورود خواستههای نامعقول را به قلعه نمیدهند. نفس نیز برای محققکردن خواستههای نامعقولش ناچار به وارونه کردن مفاهیم میشود.
ما باید با آموزش، تجربه و تفکر دانایی خود را افزایش دهیم؛ از ترس، منیت و ناامیدی فاصله بگیریم و بدانیم نیروهای منفی نقش مکمل در مسیر تکامل ما دارند. بدون وجود نیروهای منفی رشد و پیشرفتی در کار نخواهد بود. من با آموزش جهانبینی و بهکارگیری آن در زندگی میتوانم از زندگی لذت ببرم، برخوردار شوم و در مسیر رشد و تکامل قدم بردارم و به صلح و آرامش درونی برسم.

مرزبانان کشیک: همسفر مهناز و مسافر امان
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر طیبه (لژیون سوم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
126