برای اولین بار آقای مهندس دژاکام در سال ۱۳۷۸ هجری شمسی مصادف با سال ۱۹۹۹، مقالهای علمی بهعنوان صورتمسئله اعتیاد و مثلت درمان اعتیاد ترسیم نمودند. کنگره60 میگوید: «علاوه بر جسم و روان شخص، جهانبینی نیز براثر استفاده مواد مخدر و اعتیاد به آن دچار آسیب و تخریب میشود؛ چون شخص مصرفکننده بر اثر مصرف مکرر مواد مخدر، جهانی پر از ترس، اضطراب، ناراحتی و حقارت در زندگی خود و اطرافیان به وجود میآورد و زندگی همه را آشفته میسازد».
آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان درون و بیرون، ادراک، احساس و دریافت مینماییم، جهانبینی نام دارد. آقای مهندس و استاد امین به زیبایی در مورد جهانبینی صحبت کردهاند. اضلاع مثلث درمان اعتیاد شامل جسم، روان و جهانبینی است. کنگره60 اعتقاد دارد برای درمان اعتیاد لازم و ضروری است که هر سه مؤلفه به حالت تعادل برسند.
مسئله جهانبینی تنها مربوط به مصرفکنندگان مواد مخدر نیست. هر انسانی باید شناخت و دانش خود را بالا ببرد. در جزوه جهانبینی برای فهم و درک بيشتر از تصویر و مدل استفاده شده است. دلیل درک بهتر ما در استفاده از فیلم و یا کارتون، صوت و تصویر است. جهانبینی مانند یک طناب محکمی است که انسان را از عمق تاریکی نجات میدهد و به سمت روشنایی هدایت میکند.
زمانی که شخص به اعتیاد گرفتار میشود، حسهای او به هم میریزد که درنهایت منجر به فرورفتن در تاریکی خواهد شد. دانش جهانبینی به فرد کمک میکند که خیلی چیزها را متوجه شود و بداند از کجا ضربه خورده تا بتواند جلو آن ضربهها و تخریبهای بعدی را بگیرد. اگر جهانبینی شخص مصرفکننده بالا نرود، سیستم شبه افیونی بدن راهاندازی نخواهد شد. در طی درمان، همان طور که جهانبینی بالا میرود به همان ترتیب دارو نیز کم میشود.
البته گاهی اوقات کاربردی کردن جهانبینی برای انسانها سخت و دشوار است؛ چون نیروهای بازدارنده نمیگذراند افراد حرکت کنند. نیروهای منفی سطح انرژی را پایین میآورند و باعث کینه، ترس و حسادت میشوند؛ بنابراین باید خواستههای نامعقول را به خواستههای معقول تبدیل کنیم. نیروهای بازدارنده، منفی و مخرب، حس انسان را آلوده میکنند. بایستی سعی کنیم با آن مبارزه کرده تا حسهای ما آلوده نشود و این کار تنها با آموزش جهانبینی صورت خواهد گرفت.
در نوشتارهای کنگره60 آمده است، برای به تعادل رسیدن جسم و روان که مانند سوار و سوارکار هستند ۱۱ ماه و برای جهانبینی مدتی غیرقابلپیشبینی زمان لازم است. در جهانبینی ما به دنبال فراگیری قوانین زندگی هستیم. هدف اصلی نیروهای منفی توقف فرآیند دانایی است. جهانبینی؛ یعنی فراگیری قوانین زندگی و آنچه ما نسبت به خودمان، جهان اطرافمان، درک، برداشت و حس میکنیم.
جهانبینی محور اصلی حرکت است که به دو قسمت درون و بیرون تقسیم میشود و به انسان کمک میکند که نیروهایش را بشناسد تا بداند در درونش چه اتفاقی در حال رخ دادن است. فرمانروای بزرگ یا همان عقل همهچیز را نمیداند؛ ولی آنقدر داناست که در مورد مسائلی که درستی و نادرستی آنها را نمیداند حکمی صادر نکند؛ چون وقتی حس ما آلوده باشد، نمیگذارند که عقل ما درست فرمان صادر کند.
شخص مصرفکننده مواد مخدر، وقتی مواد مصرف میکند دیگر قادر نیست، درست تصمیم بگیرد و همین باعث میشود هم به خود، دیگران و طبیعت صدمه و خسارت بزند. اما با بالا بردن جهانبینی و تصمیمگیری درست میتوانیم، ریشه خطاهای خود را پیدا و آن را حل کنیم تا از مسیر ضد ارزشها و تاریکیها به سمت ارزشها و روشنایی حرکت کنیم. در روشهای مختلف دیگر شخص مصرفکننده با وجود مصرف نکردن مواد مخدر و نداشتن حال خوش، دوباره بعد از مدتی به سمت مواد برمیگردد؛ چون جهانبینی و دانایی او بالا نرفته است.
اما با ورود به کنگره60 و استفاده از روش DST، بعد از مدت ۱۰ الی ۱۱ ماه به درمان میرسد. فرد با آموزشهای کنگره و راهنما، جهانبینی خود را بالا میبرد؛ چون با بالا رفتن جهانبینی و دانایی اتفاق بیرونی که برایش رخ داده به حال خوب دست یافته و هم به سمت مواد مخدر برنمیگردد و آن تحول درونی برایش به وجود آمده است. برداشت من همسفر از جهانبینی این است که در جهان قوانینی وجود دارد، اگر ما این قوانین را ندانیم دچار مشکلاتی میشویم.
در پایان سخنی زیبا از استاد امین دژاکام در مورد جهانبینی: «اگر بستر کنگره60 وجود نداشت، من علم جهانبینی را نمیآموختم. انسان همیشه برای اینکه بخواهد رشد کند نیازمند بستری است، این بستر برای من کنگره بود».
منابع:
1- کارگاه آموزشی جهانبینی، استاد امین دژاکام
2- دستور جلسات هفتگی به قلم مسافر علی خدامی
نویسنده: همسفر ژیلا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر ساحل رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون یکم)
ویرایش و ارسال: همسفر الهه رهجوی راهنما همسفر محترم (لژیون چهاردهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی آکادمی
- تعداد بازدید از این مطلب :
149