English Version
This Site Is Available In English

اساس جهان بینی تکیه بر صور پنهان است

 اساس جهان بینی تکیه بر صور پنهان است

سلام دوستان عصمت هستم همسفر

خیلی خوشحال هستم که می‌توانم در این جایگاه خدمت کنم و آموزش بگیرم. وقتی وارد کنگره شدم اولین مطالب آموزشی، جزوات جهان‌بینی ۱ و ۲ بود که با خواندن آن دیدگاه من نسبت به همه موضوعات تغییر کرد.

آن‌چه که ما نسبت به کل هستی، جهان درون و جهان بیرون، ادراک، احساس و دریافت می‌نماییم جهان‌بینی نام دارد.

آقای مهندس و استاد امین به خوبی در مورد جهان بینی صحبت کرده‌اند؛ یکی از اضلاع مثلث درمان اعتیاد است که شامل جسم، روان و جهان بینی است. کنگره ۶۰، اعتقاد دارد که برای درمان اعتیاد لازم است هر سه مؤلفه به تعادل برسند و باید با هم رشد کنند اگر هر کدام از این مؤلفه ها کمتر رشد کند درمان خوبی اتفاق نمی‌افتد. هر انسانی با جهان‌بینی سر و کار دارد و باید آن را بیاموزد و دانش خودش را در مورد جهان‌بینی افزایش دهد.

در کنگره 60، جهان‌بینی به دو مقوله جهان‌بینی درون و جهان‌بینی بیرون تقسیم می‌شود و بیشترین قسمت مورد بحث جهان‌بینی درون است که شناخت، ادراک، احساس و برداشت ما نسبت به دنیایی است که یک فرد مصرف کننده در زمان مصرف از آن غافل بوده است و اینکه چنین شهری در جسم انسان وجود دارد و این سیستم‌های حیاتی در حال فعالیت هستند. اصل و اساس جهان‌بینی که به آن تکیه می‌شود صور پنهان است. عقل، حس، نفس که تعریف‌هایی در جزوه برای آنها بیان شده است تا ما درک درستی از این پارامترها داشته باشیم و به درد مسافر و همسفر می‌خورد، هم در سفر اول و هم در ادامه در سفر دوم نقش آن بسیار حیاتی می‌شود و باید به آن اهمیت داد.

در جهان‌بینی به مثلث دانایی و جهالت اشاره شده است که دانستن این مطالب در زندگی خیلی مهم است. مثلث جهالت از سه ضلع تشکیل‌ شده است ترس، منیت و ناامیدی. کسی که در مورد دیگران قضاوت می‌کند امکان دارد از ترس منیت و حتی ناامیدی باشد. حتی با قضاوت کردن می‌خواهد از خود فرار کند. پس نباید در مورد کسی قضاوت کنیم؛ زیرا نمی‌دانیم زندگی آنان چگونه است و چه بر آنان می‌گذرد و در چه شرایطی هستند. باید این مثلث را بشناسیم و از آن عبور کنیم تا به مثلث دانایی که تفکر، آموزش و تجربه است، برسیم و بتوانیم با کاربردی کردن دانایی به دانایی موثر دست پیدا کنیم.

استاد امين بیان کردند: معلم باید مطالب را طوری آموزش دهد که به صورت روان و قابل درک باشد. بعضی انسان ها فکر می کنند اگر از جمله‌ها و کلمات سنگین استفاده کنند؛ یعنی اطلاعات بالایی دارند در حالی که کسی متوجه آموزش آنها نمی‌شود در حالیکه معلمی که بتواند مطالب خود را به گونه‌ای ساده بیان کند که همه متوجه شوند کار درستی انجام می‌دهد.

جهان‌بینی باید در کنار تفکر، تجربه و آموزش باشد. جهان‌بینی به انسان کمک می‌کند تا نیروها را بهتر بشناسد و برای این است که بدانیم در درون ما چه اتفاق‌هایی رخ می‌دهد و به شناخت حس‌ها کمک می‌کند و انسان می‌تواند حس‌های خود را پالایش دهد و اگر این اتفاق بیفتد انسان به آرامش و آسایش می‌رسد.

مرزبان خبری: همسفر سهیلا
ویراستاری و ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر نسرین لژیون (دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی شیروان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .