جلسه سوم از دوره دوم کارگاههای آموزشی حضوری کنگره ۶۰ همسفران نمایندگی قشم با استادی راهنما ریحانه دستور جلسه « جهانبینی ۱ و ۲ » در روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ آغاز به کارکرد.
سخنان استاد:
سلام دوستان، ریحانه هستم، یک همسفر.
خدا را شکر میکنم که در کنگره میتوانم یکبار دیگر خدمتگزار باشم و امیدوارم بتوانم خدمتگزار خیلی خوبی برای کنگره باشم. خیلی ممنونم از سایت قشم که این هفته اجازه خدمت را به من داد. دستور جلسه این هفته در مورد جهانبینی ۱ و ۲ است. یکی از مباحث بسیار مهم در هستی، بحث جهانبینی است و اینکه انسان بتواند نسبت به جهانی که اطرافش هست دید مثبتی داشته باشد و بتواند بهطور کلی از هستی دریافت، برداشت، ادراک و احساس کند.
در کنگره ۶۰، بحث جهانبینی بسیار مهم است، چون کنگره ۶۰ مکانی است برای درمان اعتیاد. مثلثی در کنگره ترسیم شده که یکی از اضلاع این مثلث درمان، بحث جهانبینی است و دو ضلع دیگر آن روان و جسم هستند. کسی که بخواهد به درمان واقعی در کنگره برسد باید روی این سه ضلع کار کند و این سه ضلع به اندازه کافی رشد کنند تا فرد به درمان اعتیاد برسد.
جهانبینی در کنگره ۶۰ اینگونه تعریف شده است: آنچه ما نسبت به کل هستی برداشت، ادراک و احساس میکنیم، جهانبینی نام دارد. جهانبینی به دو قسمت تقسیم میشود: یکی جهانبینی درون و یکی جهانبینی بیرون. جهانبینی درون آن چیزی است که ما نسبت به خودمان ادراک، احساس و دریافت داریم و جهانبینی بیرون ادراک و احساس ما نسبت به تمام هستی است.
بحث جهانبینی در کنگره ۶۰ یکی از پارامترهای بسیار مهم در درمان اعتیاد است و کسی که بخواهد واقعاً به درمان اعتیاد برسد باید به آموزشهای کنگره دقت داشته باشد و جهانبینی خودش را نسبت به خودش، نسبت به مواد مخدر و نسبت به درمان تغییر دهد تا بتواند به درمان واقعی برسد.
در جهانبینی کنگره ۶۰ که توسط استاد امین دژاکام نوشته شده، انسان به دو قسمت تقسیم شده است: انسان دارای دو بخش است، یکی صور آشکار و یکی صور پنهان. صور آشکار آن چیزی است که رویت میشود و صور پنهان هم آن چیزی است که قابل رویت نیست، مانند عقل، حس، ذهن، نفس، آرشیو و مواد اولیه. جهانبینی جزء صور پنهان است. اینها میتوانند جهانبینی انسان را شکل دهند و میتوانند جهان انسان را تغییر دهند. چون اگر انسان بتواند به تکامل عقل برسد، یا بتواند از خواستههای نامعقول نفس عبور کند یا حسهایش را تزکیه و پالایش کند، مطمئناً جهانبینیاش هم تغییر پیدا خواهد کرد و به سمت مثبت یا به سمت نیروهای ارزشی حرکت خواهد کرد و میتواند انسان موفقی باشد.
ما در کنگره ۶۰ روی جهانبینی هم در قسمت مسافران و هم در قسمت همسفران کار میکنیم تا بتوانیم با مثلث دانایی آشنا شویم. مثلث دانایی شامل آموزش، تجربه و تفکر است. هرچقدر این سه ضلع بتوانند به یک اندازه رشد کنند، انسان به سمت دانایی مؤثر حرکت خواهد کرد و میتواند دانایی درونش را تبدیل به عمل کند. وقتی که انسان بتواند فردی باشد با عملکرد موفق، مطمئناً در هر زمینهای به موفقیت خواهد رسید.
در کنگره ۶۰ چون درمان بهصورت حضوری انجام میشود و فرد مصرفکننده با خواسته خودش وارد کنگره میشود، زمانی که آموزش جهانبینی به او داده میشود، میتواند داناییای که کسب کرده را تبدیل به دانایی مؤثر کند و نهایتاً پس از ۱۱ ماه به درمان واقعی اعتیاد برسد، چون خواسته قوی داشته و در کنارش دانایی هم قرار گرفته و این دانایی را تبدیل کرده به دانایی مؤثر و عملاً روش DST را در کنگره انجام داده، بنابراین فرد میتواند به درمان اعتیاد برسد.
ما در جهانبینی به دنبال قوانین زندگی هستیم. کسانی که قوانین زندگی را بلد باشند، بتوانند آموزش بگیرند و آن قوانین را در زندگی خود اجرا کنند، مطمئناً زندگی بهتری را تجربه خواهند کرد. افرادی که زندگی بهتری را تجربه میکنند، مطمئناً حس خوبی هم از آن دریافت خواهند کرد.
برای اینکه بدانیم این قوانین چیست و چگونه میتوانیم از آنها در زندگی استفاده کنیم، باید روی بحث جهانبینی کار کنیم، اطلاعات و آگاهی خودمان را بالا ببریم تا بتوانیم از فراز و نشیبهای زندگی عبور کنیم.
ما در جهانبینی یاد میگیریم که چگونه تفکر کنیم، چه موانعی برای تفکر وجود دارد و این موانع که شامل ترس است، چگونه از درون خودمان عبور دهیم و خارج کنیم. یاد میگیریم که سعی کنیم از تجربیات درست دیگران استفاده کنیم و از تجربیاتی که نتیجه خوبی نداشته استفاده نکنیم. چون انسانهایی که کاری را انجام میدهند و نتیجه خوبی نمیگیرند، اگر دوباره آن را تکرار کنند جزو انسانهای نادان محسوب میشوند.
ما در جهانبینی کنگره یاد میگیریم که باید از ناامیدی عبور کنیم و بار غم و اندوه را زمین بگذاریم و به راه خودمان ادامه بدهیم. تنها راه گذر از ناامیدی این است که بتوانیم تجربیات خوب را تجربه کنیم و آنها را به عمل درآوریم تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.
ما یاد میگیریم که باید آموزش ببینیم، چون اگر آموزش نبینیم و آموزش متوقف شود، وارد وادی منیت میشویم و فکر میکنیم توانایی ما آنقدر بالا است که دیگر نیازی به آموزش نداریم. حتماً باید آموزش ببینیم، در هر سن و در هر جایگاهی که هستیم، تا خدایی نکرده وارد وادی منیت نشویم.
ما در کنگره، قوانین حاکم بر ذرات نفس را یاد میگیریم. نفس دارای ذراتی است که خواستههایی دارد. این خواستهها میتوانند معقول یا نامعقول باشند. ما باید خیلی مراقب باشیم؛ اگر بخواهیم ساختار مثبتی را تشکیل بدهیم، باید از خواستههای نامعقول عبور کنیم تا بتوانیم به خواستههای معقول خود جامعه عمل بپوشانیم.
ما در جهانبینی یاد میگیریم که انرژی نقش بسیار مهمی در حیات ما دارد. انرژی توان انجام کار است و باعث میشود ما بتوانیم کارهایی را انجام بدهیم. این انرژی میتواند مثبت یا منفی باشد. اگر ما خواستههای نامعقول داشته باشیم و حسهایمان تزکیه و پالایش نشده باشند، مطمئناً انرژی منفی دریافت خواهیم کرد. انرژی منفی مثل پول باطله است که نمیتوان آن را خرج کرد. اگر هم خرج شود، دریافت مؤثری نخواهیم داشت. پس باید انرژیهای مثبت را جذب کنیم. وقتی حسمان را تزکیه و پالایش کنیم، مطمئناً انرژیهای مثبت را میتوانیم در درون خود جذب کنیم.
واقعاً جهانبینی مبحثی است که میتواند ما را به سمتی ببرد که تصاویر زیباتری از زندگی دریافت کنیم، حال درونیمان خوب باشد و بتوانیم انسانهایی قوی باشیم. انسانهای قوی میتوانند به دیگران کمک کنند و به آنها آموزش بدهند تا آنها هم نسبت به خود و زندگیشان دید بهتری پیدا کنند.
خدارا شاکرم که فرصت خدمت به من دادهشد و تشکر میکنم از سایت قشم که اجازه خدمت را به من دادند.
نویسند:راهنما ریحانه(لژیون یکم)
ویرایش، ویراستاری و ارسال: همسفر یگانه رهجوی راهنما همسفر ریحانه (لژیون یکم)
همسفران نمایندگی قشم
- تعداد بازدید از این مطلب :
73