در آموزشهای کنگره۶۰ آموزشی که در قالب جهانبینی داده میشود؛ بر اساس مثلث درمان، از اهمیت بالایی برخوردار است ؛زیرا باعث رشد ضلع جهانبینی و در نهایت با همکاری، ضلع روان را کامل میکند بر همین اساس بررسی مقالات جهانبینی ۱ و ۲ به عنوان اساس این آموزشها میتواند دید دیگری را برای ما فراهم کند.
یک سری مفهوم جهانبینی به معنای آکادمیک یا کلاسیک ارائه میشود، سپس با مفهوم جهانبینی در کنگره مقایسه میشود. در تعریف جهانبینی گفته میشود؛ نگرش کلی به هستی و انسان که در نهایت جواب سوالهای اساسی انسان را پاسخ میدهد، سوالهایی مانند هدف از خلقت چیست؟ آیا خدا وجود دارد؟ ارتباط خدا با ما چیست؟ آیا جهان پس از مرگ وجود دارد؟ مبدا انسان و طبیعت چیست؟
انسان مجبور است یا مختار و سوالاتی از این دست که جواب به این سوالها را بنیانگذار کنگره۶۰ با یک سری بایدها و نبایدها به ما شناسانده است. جهانبینی از جهت روش به ۴ دسته تقسیم میگردد؛ علمی، فلسفی، عرفانی و دینی. جهانبینی از جهت محتوایی به ۲ دسته تقسیم میشود؛ الهی و مادی. با این تفاسیر اگر بخواهیم جهانبینی کنگره را مورد بررسی قرار بدهیم به جمعبندی میرسیم.
تعریف جهانبینی در کنگره۶۰ تفاوت جزئی با این طرح تعریف دارد و جهانبینی آکادمیک نحوه نگرش، مورد نظر است؛ ولی در کنگره ادراکات و دریافتهای انسان از جهان، باعث شکلگیری جهانبینی فرد میگردد به عبارت دیگر در جهانبینیهای دیگر تکلیف انسان با اعمال و اخلاقش مشخص میشود.
ولی در کنگره با اهمیت قائل شدن برای عقل، تفکر و آموزش، این تصمیم را بر عهده فرد میگذارد. هر چند که در ادامه، موضوع خود را مشخص میکند به آن اشاره میشود.طبق یکی از آخرین و معتبرترین مدل های ارتباط بین جسم، روان و ذهن به صورت ۳ مخروطه تصور میشود که ذهن و روان هم بر جسم احاطه دارند.
در مدل کنگره این ۳ هم عرض هم هستند و از ذهن با عنوان جهانبینی یاد شده، به صورتی که تعاریف جهانبینی بیشتر به تعریف ذهن شباهت دارد. جهانبینی که یک برداشت با مدل شهر وجودی و قلعه مستحکم سازگارتر است. جهانبینی بر اساس اخلاقی که در کنگره آموزش داده میشود را میتوان جز جهانبینی الهی و عرفانی و تا حدودی علمی دستهبندی کرد.
در این نوع جهانبینی سعی میشود که اعمال فرد بر اساس قوانین جذب صورت گیرد. مدلها، مفاهیم و تعاریف موجود در جزوههای جهانبینی به صورت خیلی ساده، ارائه شده است و به این دلیل است که برای همه قابل فهم و درک باشد زیرا که، گوناگونی مخاطبین آن بسیار است که در این زمینه بسیار موفق بوده است.
این سادگی از مزایای آن محسوب میشود و باعث مخلوط شدن خیلی از مفاهیم با یکدیگر شده است که این امر باعث شده است آموزشهای کنگره از طرف افراد یا نهادهایی مورد نقد جدی قرار گیرد. در جزوه جهانبینی تعریف ساده از عقل و ارتباط آن با نفس و مدل قلعه آمده است که در عین سادگی بسیار راهگشا است.
نویسنده: همسفر طیبه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون پنجم)
تایپیست: همسفر افسانه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر اشرف (لژیون هشتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابنسینا
- تعداد بازدید از این مطلب :
31