سلام دوستان فاطمه هستم، یک همسفر؛
جهانبینی؛ یعنی آنچه ما نسبت به كل هستی (جهان درون و جهان بيرون) برداشت، ادراک، دريافت و احساس مینماييم. جهانبینی یکی از اضلاع مثلث درمان اعتیاد محسوب میشود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای پیمودن سفر دوم، یادگیری و ارتقاء جهانبینی بسیار الزامی است و زمان فراگیری آن هم مشخص نیست؛ زیرا مدت آن بر اساس جایگاه فعلی، خواست و تلاش ما مشخص میشود. فراگیری جهانبینی درون به ما کمک میکند که ابتدا خودمان و جایگاهمان را بشناسیم در مقابل جهانبینی بیرون نیز به ما کمک میکند تا راه خود را بیابیم و به مقصد مورد نظر برسیم.
یکی از آموزشهای مهم کنگره در مورد مسئله جهانبینی، شناخت نفس است که برای همه ما بسیار قابل اهمیت میباشد. ما نفس را با خواستههایش میشناسیم که این خواستهها هم معقول و هم نامعقول هستند. استاد امین نفس را به شهر بزرگی تشبیه کردهاند که ساکنین خردمند همان خواستههای معقول و ارزشمند هستند و ساکنین مخرب همان خواستههای نامعقول و این خود ما هستیم که انتخاب میکنیم به کدام خواسته پاسخ بدهیم. استاد و مربیان ما فقط میتوانند چیزهایی را به ما آموزش بدهند که خواسته آن را درونمان داشته باشیم؛ همچنین آنها به ما کمک میکنند تا خواستههایمان مانند بذر پرورش یافته و به ثمر بنشینند؛ پس فقط خودمان هستیم که در تعیین و رسیدن به اهدافمان نقش داریم.
کاربردیترین مسئله در جهانبینی دانایی مؤثر است. استاد امین تجربه، آموزش و تفکر را سه ضلع مثلث دانایی معرفی کردهاند که این سه ضلع باید دقیقاً به اندازه هم رشد کنند تا دانایی ما مؤثر و کاربردی واقع شود. به عنوان مثال؛ در مورد فراگرفتن یک مهارت فقط تفکر و آموزش کافی نیست و زمانی میتوانیم به صورت کامل و مؤثر در کار و مهارت مورد نظر حرفهای شویم که به اندازه آموزش، تجربه هم کسب کرده باشیم. در رابطه با همه موضوعات مختلف زندگی هم همینطور است و هر قدر مثلث دانایی مؤثر در وجود ما تقویت شود یا ارتقاء یابد، میتوانیم خواستههای نامعقول را با تفکر درست شناسایی کنیم و با دریافت آموزشها توسط راهنمایان و استادان راه حل مسئله را پیدا نماییم و آن خواسته نامعقول را اصلاح کنیم.
آنگاه میتوانیم از تجربیات خود درس بگیریم تا اشتباهاتمان دوباره تکرار نشود. تمامی حرکتها و تلاشهای ما از حس سرچشمه میگیرند. گاهی حاضر به انجام کاری نیستیم؛ یعنی حس ما برای انجام آن کار ضعیف است، اما گاهی برای انجام کاری بسیار مشتاق و آماده هستیم که این یعنی حس ما برای انجام آن کار تقویت شده، ولی ابتدا لازم است ظرفیت آن حس درونمان بهوجود آمده باشد؛ چراکه در غیر این صورت باعث انفجار در ساختارهای ما میشود. مثلاً استخوانهای ما متناسب با عضلات بدنمان پرورش یافتهاند و تحمل مشخصی دارند، حال اگر وضعیتی پیش بیاید که ناگهان نیروی عضلات چند برابر شود دیگر استخوانها تحمل چنین فشار زیادی را ندارند و در واقع انفجار رخ خواهد داد و اتفاق بدی برای استخوانها خواهد افتاد. این مثالی از حس و نبود ظرفیت در صور آشکار ما میباشد که در مورد صور پنهان هم چنین موضوعی صدق میکند.
نیروهای بازدارنده همواره در حال هدف قرار دادن دانایی مؤثر ما هستند و همیشه ترس از ناشناختهها مانع تفکر درست میشود. اضلاع مثلث جهالت ترس، منیت و ناامیدی هستند که ناامیدی به ما اجازه نمیدهد در زندگی تجربه کسب کنیم و منیت باعث میشود از آموزش دور بمانیم. منیت در واقع مشکلی است که منشأ آن همان مهارتها و تواناییهای بیش از حد ظرفیت ماست. یکی از مواردی که در سفر ما نقش مهمی دارد تصاویر و صوتها هستند؛ چون قدرت زیادی دارند، پس نیروهای بازدارنده از آنها میتوانند در جهت منفی استفاده نمایند؛ اما ما نیز میتوانیم با دانایی از آنها در جهت اهداف خود استفاده نماییم.
مسئله مهمی که من از جهانبینی آموختم؛ خواستههایی هستند که باعث تشکیل ساختارهای منفی مانند مافیا و ... شدهاند؛ مثلاً نفس ما میخواهد پرخوری کند و از آن لذت ببرد، پس به مرور ساختار فروشندگان غذاهای پرکالری و ناسالم بهوجود میآیند و از آن کسب درآمد هم میکنند. بنابراین حسی که درونمان شکل میگیرد اگر از جنس منفی باشد منجر به حرکت در راههای نادرست میشود و در نتیجه ماهیت چیزی که به دست آوردهایم هم از جنس منفی است. به عنوان مثال اگر دیگران را تحقیر و کوچک کنیم به ما حس قدرتمندی دست میدهد و این حس در اثر تخریب دیگران برای ما به وجود میآید. حال محصول نهایی که از انجام این عمل دریافت میکنیم انرژی منفی است، پس بهترین راه حل افزایش ظرفیت درونمان در بستر دانایی مؤثر است. در نتیجه هرچقدر ما ظرفیت خود را افزایش دهیم، مقدار بیشتری انرژی میتوانیم دریافت کنیم و قطعاً دریافت انرژیها در جهت مثبت برای ما سودمند خواهد بود. کنگره۶۰ برای من آموزشگاهی است که سبب شد ظرفیت درون خودم را ارتقاء بدهم و در جهت رشد دانایی مؤثر تلاش نمایم.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر امیره (لژیون هفتم)
رابط خبری و ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر امیره (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر صفورا (لژیون ششم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
298