English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی الفبای یک زبان است

جهان‌بینی الفبای یک زبان است

جهان‌بینی الفبای یک‌زبان است؛ برای این‌که مفاهیمی که در کنگره آموزش داده می‌شود، قابل‌لمس و درک باشد؛ باید الفبای آن را بلد باشیم. بیشترین هدف جهان‌بینی این است که تصویر ذهنی در افراد به وجود آورد. گاهی اوقات ما به دنبال مطالعه در مورد مسائلی می‌رویم؛ اما نحوه بیان مطلب به حدی پیچیده است که باوجود بارها مطالعه متوجه نمی‌شویم تا به‌جایی می‌رسیم که از مطالعه ناامید می‌شویم و دست از آن موضوع می‌کشیم. علم به‌خودی‌خود پیچیده نیست؛ بنابراین باید مطالب و آموزش‌ها به ساده‌ترین شکل و طوری عنوان شوند که برای همه قابل‌فهم باشد. این هنر نیست که انسان مطالب را طوری انتقال دهد که کسی متوجه نشود. گاهی ما انسان‌ها برای این‌که سواد خود را به رخ دیگران بکشیم، از کلمات و الفاظ استفاده می‌کنیم که طرف مقابل احساس بی‌سوادی و حقارت می‌کند و فکر می‌کند که ما چه دانش عظیمی داریم که او متوجه نمی‌شود؛ اما این‌جور اعتبار جمع‌کردن فایده‌ای ندارد.

همان‌طور که استاد امین فرمودند: «مهم این است که ما در جمع ۱۰۰ نفر صحبت کنیم از این ۱۰۰ نفر حداقل ۹۵ نفر متوجه صحبت‌های ما شوند نه این‌که در جمع ۱۰۰ نفر یک نفر هم از صحبت‌های ما چیزی متوجه نشود»؛ بنابراین ساده کردن مطالب مهم‌ترین کاری است که یک استاد یا معلم باید انجام دهد؛ اگر هم این کار را بلد نیست باید یاد بگیرد؛ چون با این شرایط نمی‌تواند علم خود را به دیگران انتقال دهد. نکته مهم دیگر در تدوین جزوه جهان‌بینی این است که از روش مدل‌سازی در آن استفاده‌ شده است. انسان برای درک یک موضوع، نیاز به ابزارهای مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین این ابزارها تصاویر است که در جزوه جهان‌بینی و همین‌طور در کتاب‌های کنگره۶۰ از تصاویر و مثال‌های بسیار جالبی برای فهم عناوین کتاب برای ما استفاده‌شده است. در ابتدا که وارد کنگره شدم فکر می‌کردم که این جزوه‌ها و کتاب‌ها فقط متعلق به انسان‌های مصرف‌کننده و خانواده آن‌ها است؛ اما کمی که گذشت دیدم که این کتاب متعلق به همه انسان‌ها است برای کسانی که در درون تاریکی‌ها هستند و می‌خواهند از این تاریکی‌ها خارج شوند، به‌صورت یک نیاز درمی‌آید.

جهان‌بینی مانند یک طناب است که می‌تواند انسان را از عمق تاریکی‌ها خارج کند؛ اما باقی انسان‌ها هم به این طناب احتیاج دارند؛ ولی نه به‌اندازه کسانی که در تاریکی‌ها غرق می‌شوند. انسانی که وارد اعتیاد می‌شود بندهای مختلفی به او زده می‌شود؛ چون اعتیاد کامل‌ترین شکل تاریکی‌ها را در خودش دارد او حس‌های انسان را به‌صورت کامل از بین می‌برد و توانایی‌های انسان را از او می‌گیرد و به‌جای آن ناتوانی حاکم می‌شود که در اینجا کنگره۶۰ با مطالب بسیار آموزنده خود به این انسان می‌تواند کمک شایانی کند. در کنگره یاد گرفته‌ایم که درمان اعتیاد به‌صورت یک مثلثی است که شامل جسم، روان و جهان‌بینی است؛ باید این سه ضلع به‌موازات هم رشد کنند تا به درمان قطعی برسیم.

درمان اعتیاد مانند درمان سایر بیماری‌ها نیست که پزشک مقداری دارو تجویز کند و بگوید که در این مدت خاص این داروی خاص را مصرف کنید تا خوب شوید. درمان اعتیاد در کنار استفاده از داروی اپیوم و کار کردن روی جسم، ابزارهای دیگری نیز نیاز دارد که این ابزارها باید به یکدیگر کمک کنند. در درمان اعتیاد تا یک‌پنجم به دانایی مسافر اضافه نشود، نمی‌تواند یک‌پنجم از موادش را کم کند و شاید هم کم کند یا حتی قطع مصرف مواد شود؛ اما حال او خوب نمی‌شود؛ چون حال او خوب و جهان‌بینی او کامل نشده احتمال برگشت او به مصرف مواد مخدر بسیار زیاد است و حلقه مفقوده در درمان اعتیاد همان جهان‌بینی است. جهان‌بینی به ما درست زندگی کردن را آموزش می‌دهد؛ باید بعد از گرفتن آموزش‌ها آن‌ها را کاربردی کنیم و در زندگی به کار ببریم.

آقای مهندس می‌فرمایند: «معجزه حیات، خود حیات است.» من همسفر با این آموزش‌های ناب بتوانم راه درست زندگی کردن که همان راه صراط مستقیم است را پیداکرده و برای خود و اطرافیان خود، انسان کارآمدی باشم. در ابتدای سفر برای من خیلی سخت بود که ۱۱ ماه باید تحمل‌کنم تا مسافرم به رهایی برسد؛ وقتی آموزش‌های کنگره را دیدم خودم دچار بسیاری از تاریکی‌های وجودی هستم متوجه شدم که در این ۱۱ ماه هم خودم و هم مسافرم چه چیزهای خوبی را به‌ دست خواهیم آورد؛ درنتیجه باقدرت بسیار و با امیدواری زیاد شروع به حرکت کردم و اکنون‌که حدود ۳ سال از ورود من به کنگره می‌گذرد؛ وقتی به گذشته خود نگاه می‌کنم می‌بینم چه قدر رفتار‌های نا‌مناسب را از زندگی خود حذف کرده و چه چیزهای خوبی را وارد زندگی کرده‌ام همه این‌ها را مدیون مکان مقدسی به نام کنگره۶۰ و انسان مقدسی به نام آقای مهندس هستم و امیدوارم درنهایت بتوانم تمام این آموزش‌ها را با خدمت کردن به انسان‌های دیگر جبران کنم.

نویسنده: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون سوم)
رابط خبری: همسفر شهناز رهجوی راهنما همسفر عاطفه (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
ارسال: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
همسفران نمایندگی اسلامشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .