English Version
This Site Is Available In English

سوگند به ابتدای روز

سوگند به ابتدای روز

به نام خدا که رحمتش بی‌انتها و مهربانی‌اش همیشگی است. «وَالضُّحَىٰ» سوگند به ابتدای روز وقتی که خورشید پرتو افشانی می‌کند. «وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ» و سوگند به شب آن گاه که آرام گیرد. «مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ» که پروردگارت تو را رها نکرده و مورد خشم و کینه قرار نداده است. «وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ» و بی‌تردید، آخرت برای تو از دنیا بهتر است.

در سی‌دی زیبای تاریکی ما با دو مبحث مهم روبه‌رو می‌شویم: یک موضوع میزان و نقطه شروع و دانستن نقطه آغاز و اندازه‌ها
که می‌توان آن را به مسائل زیادی بسط داد، چگونه و بر اساس چه توانی روزه گرفتن، دانستن ارزش هر چیز برای تهیه همه لوازمی که در طول زندگی به آن‌ها نیازمندیم و برای به دست آوردن آن‌ها؛ باید بهایی بپردازیم، چگونه درس خواندن و چه مقدار خوابیدن که منتهی به درک وادی نهم و ایجاد نقطه تحمل در هر امری می‌شود.

در این‌جا استاد امین به ما می‌آموزند که عجولانه و سرسری، بدون تحقیق و بررسی و اندیشه درست، وارد هر کاری نشویم.
اول بدانیم نقطه شروع ما کجاست؟ از چه مرحله و در چه لولی می‌خواهیم شروع کنیم؟ و بعد از آن، توانایی خود را اندازه بگیریم و بدانیم چه مقدار؛ باید انرژی صرف انجام آن کار کنیم؛ حتی ایشان در رابطه با خرید کردن نیز مسئله بسیار مهمی را به ما آموزش می‌دهند تا بدانیم پولی که به سختی به دست می‌آوریم را به آسانی و با بی‌فکری صرف مواد غذایی نکنیم که ارزش چندانی ندارند.

چرا که با این کار به افراد سودجو اجازه می‌دهیم باز هم کلاه از سر ما بردارند و عمل نادرست و سودجویانه آن‌ها را تأیید کنیم. اگر هر کدام از ما ارزش هدف، وسیله یا شخصی که در مقابل‌مان قرار دارد را بدانیم و به این فکر کنیم که خودمان در کجای کار قرار داریم، آن وقت به نحوی در ارتباط با آن موضوع عمل می‌کنیم که اتفاقات خوشایند رو به رشدی را برای خود رقم بزنیم. سپس در بخش دوم سی‌دی، استاد امین به داستان پیامبران می‌پردازند و به ویژه روی سوره هود تمرکز می‌کنند که هر کدام از پیامبران و فرستادگان خداوند سه ویژگی را در خود دارا بوده‌اند: اول این که همه آن‌ها انسان‌های خیرخواهی بودند و هرگز دل‌شان شر و آسیب به هیچ‌کدام از بندگان خدا را نخواست. دوم این که همه آن‌ها سختی‌ها و گرفتاری‌های خاص خود را پشت سر گذاشته‌اند و سوم این که آن‌ها مورد آزمون‌های مختلف الهی قرار گرفته‌اند و وقتی از پس این مراحل برآمده‌اند به مقام رسالت برگزیده شده و همچنان، پس از رسالت نیز مورد آزمون‌های الهی قرار گرفته‌اند؛ اما آن چیزی که برای من بسیار جالب و جذاب بود این بود که خداوند در همه حال در کنار همه سختی‌هایی که به بندگان خاص خودش داده هرگز آن‌ها را تنها رها نکرده است.

او به وضوح اشاره می‌کند که بار سنگینی که بر دوش رسول مهربانی‌ها حضرت محمد بود را برداشته، سینه‌اش را از سختی و دلتنگی فراخ داده و دردهایش را التیام بخشیده است. آری، خداوند در کنار کسانی که خیرخواه، صبور و در مسیر نور باشند، همیشه هست و هرگز تنهایشان نمی‌گذارد. پس از آن، استاد امین به ما می‌آموزند و برای ما مطلبی را می‌شکافند که بسیار بسیار؛ باید نسبت به آن تأمل کرد، این که از خود بپرسیم، من عضو کدام یک از قوم و قبیله‌هایی هستم که در قرآن به نیکی از آن‌ها یاد نشده؟ آیا من هم صفات و ویژگی‌های مشترکی با آن‌ها دارم؟
از قوم عاد یا قوم ثمود یا مدین؟ در تاریکی هستم یا نور؟

کسی هستم که دوستی و ارتباط با من، انسان‌ها را به تاریکی یا به روشنایی می‌برد. آیا من از اولین پیامبر که پیامبر درونم؛ یعنی عقل است استفاده می‌کنم و چقدر به دانایی و آگاهیم افزوده‌ام، چقدر دانشم را بالا برده‌ام؟ آیا آن‌چه عقل فرمان می‌دهد و درست و دقیق و حق و حقیقت است را به اجرا درآورده‌ام یا خیر؟ آیا آن‌چه به عنوان کلام الهی، توسط پیامبر بیرونی؛ یعنی فرستادگان خداوند به من رسیده و فرمان‌هایی دقیق و درست در آن قرار دارد را به اجرا درآورده‌ام، آیا آن‌ها را کتمان کرده‌ و کفر ورزیده‌ام؟ یا فرامین الهی را پنهان کرده‌ و در تاریکی فرو برده‌ام و یا تلاش کرده‌ام که به آن‌ها عمل کنم و در نور حرکت کنم.

بله، هیچ انسانی دوست ندارد بد باشد در تاریکی و عدم نور به سر ببرد. هیچ‌کدام از ما دوست نداریم با آدم‌های تاریک ارتباط بگیریم، فرمان‌شان را اطاعت کنیم از دستاورد آن‌ها لذت ببریم و نام مجرم بر خودمان بگذاریم؛ اما با ندانستن اندازه و نقطه‌ شروع‌ و عدم آگاهی در مورد خودمان و جهان پیرامون‌مان، خواسته یا ناخواسته در مسیر ظلم و تاریکی قرار می‌گیریم و عبرت گرفتن و بازگشت از مسیر غلط، نقطه‌ای، برای شروع رفتن به سمت نور است. تمام مطالبی که استاد امین بیان می‌کنند و می‌شکافند و برای ما به درستی معنا و مفهوم آن را شرح می‌دهند به ما می‌آموزند که سختی برای همه انسان‌ها پیش می‌آید، اگر انسان بتواند در میان سختی‌ها با صبر و تلاش و خیرخواهی و بردباری، آن‌ها را پشت سر بگذارد و آسیب‌ها و گره‌های درونش را اصلاح کند، می‌تواند در فرایندهای زندگی تغییر مثبت ایجاد کند و از تاریکی به سمت نور حرکت کند.

همین دانستن اندازه‌ها، همین‌که من بدانم چقدر قدرت تحمل دارم و چند ساعت می‌توانم گرسنه بمانم و چقدر می‌توانم درس بخوانم؛ باید تلاش کنم، چقدر بخوابم، چقدر محبت کنم، چقدر برنجم، کجا لبخند بزنم و کجا اخم کنم. همه این‌ها؛ یعنی اندازه‌ها را بدانیم. ما داستان پیامبران را می‌خوانیم تا از آن‌ها عبرت و الگو بگیریم و بدانیم: اگر چنین انسان‌هایی بودند که از پس سختی‌ها به بلندترین قله‌های رفیع انسانیت دست یافتند، پس ما نیز می‌توانیم و اگر ویژگی‌ها و پیامدهای قوم و قبیله‌هایی که از حق و فرامینی که پیامبران به آنان آموختند سرباز زدند و از مسیر حق دور شدند را در پیش گیریم.
پایان داستان‌مان چه خواهد شد؟

نویسنده: راهنما همسفر آمنه(لژیون پنجم )
منبع:سی دی تاریکی (استاد امین)
رابط خبری: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر آمنه(لژیون پنجم )
ویرایش: مرزبان خبری همسفر معصومه
ثبت و ارسال: دبیر سایت همسفر محدثه
همسفران نمایندگی تخت جمشید شیراز

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .