این سی دی سفری از رنج به آگاهی، از سختی به تکامل و از تاریکی به نور است.آقای مهندس با نگاهی بسیار ژرف و انسانی، ما را به تماشا حقیقتی دعوت میکند که اغلب در هیاهوی روزمرگیها فراموشش میکنیم؛ این که سختیها، دروازههای عبور به آگاهی، بلوغ و تکامل هستند. ایشان ابتدا به سه بحران بزرگ جهانی که سالها بشر با آن درگیر است، مانند اعتیاد، چاقی، و سرطان میپردازد. مشکلاتی که نه تنها جسم انسان؛ بلکه روح و روان انسان را نیز گرفتار کرده است. آقای مهندس با صراحت بیان میکند که اگرچه دانش پزشکی در نجات جان انسانها تلاشهای بزرگی کرده؛ اما هنوز موفق نشده به اصل حقیقت برسد. چرا؟ چون اغلب به ظواهر میپردازد و از ریشهها غافل میماند؛ اما در کنگره ۶۰ با علم و عشق، صورتمسأله اعتیاد باز شد و راهحلهایی واقعی و انسانی برای آن ارائه شد. همین نگاه علمی، معنوی برای مسئله چاقی نیز در حال پیادهسازی است و حتی برای سرطان هم امیدی زنده وجود دارد.
اما پیام سیدی فراتر از این است. آموزش کنگره فقط برای ترک اعتیاد یا کاهش وزن نیست؛ بلکه آموزش زندگی کردن است. و این بزرگترین هنری است که میتوان آموخت در کنگره ما میآموزیم که افکار ما چقدر در حال و آیندهمان مؤثرهست، افکار منفی، اندیشههای پریشان و ناآرامیهای درونی ریشه بسیاری از بیماریها هستند. اگر ذهن در آرامش باشد، جسم نیز در تعادل میماند و این آرامش از جهانبینی صحیح و شناخت مسیر درست زندگی نشأت میگیرد. در ادامه، آقای مهندس به موضوع حلقههای حیات اشاره میکند. انسان در این نگاه، موجودی است که از مرحلهای به مرحلهی دیگر میرود و در هر مرحله میبایست پختهتر و آگاهتر شود. به ویژه حلقه سوم که بسیار حساس است. این حلقه، همان مرحله بلوغ واقعی و مسئولیتپذیری است، جاییکه انسان؛ باید تزکیه و پالایش کند، فرامین الهی را بشناسد و به آن عمل کند و اگر در این مرحله گرفتار مادیات شود به قول آقای مهندس به وادی حیوانی کشیده خواهد شد؛ ولی اگر با آگاهی، صبر و ایمان، این مرحله را طی کند به نور الهی نزدیک میشود.
سختیها در این مسیر نقش کلیدی دارند و بدون عبور از سختی، هیچ تکاملی ممکن نیست و رنجها چراغ راه هستند. انسان در دل سختیها است که درون خود را میشناسد، نیروهای نهفتهاش را کشف میکند و از پوسته سطحی زندگی عبور میکند. همانطور که بچه از تاریکی رحم مادر عبور میکند تا به روشنایی برسد، ما نیز از سختیها عبور میکنیم تا به روشنی قلب و ذهن برسیم؛ اما این عبور فقط با یک شرط ممکن است. پرهیزکاری؛ یعنی دوری از ضد ارزشها و اگر انسان دروغ بگوید، خیانت کند یا ظلم نماید، از صراط مستقیم خارج میشود؛ باید تاوانش را بدهد. چرا که جهان بر اساس قانون عمل و عکسالعمل بنا شده است ما هر چه بکاریم، همان را درو میکنیم، این همان قانون بومرنگ است که آقای مهندس به زیبایی شرح میدهد. در پایان، آقای مهندس نوید میدهد: اگر انسان در مسیر درست قرار گیرد؛ حتی در سخت ترین شرایط، ناگهان درهای لطف الهی به رویش باز میشود. گویی معجزهای رخ میدهد، این پاداش کسانی است که در تاریکیها صبر کردهاند و امیدشان را از دست ندادهاند.
در یک جمله، این سیدی میگوید: سختیها دشمن ما نیستند؛ بلکه نردبانهایی هستند که اگر با آگاهی از آنها بالا برویم به قله آرامش و تکامل خواهیم رسید فقط؛ باید راه را درست بشناسیم تا در مسیر بمانیم و از ضد ارزشها دوری کنیم و آنگاه، سختیها هم برای ما نعمت خواهند شد.
نویسنده: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون پنجم)
منبع: سی دی هفته سختی ها
رابط خبری:همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر آمنه(لژیون پنجم )
ویرایش: مرزبان خبری همسفر معصومه
ارسال: همسفر فائزه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی تخت جمشید
- تعداد بازدید از این مطلب :
68