English Version
This Site Is Available In English

انسان در پرتو دشواری‌ها راه خود را پیدا می‌کند

انسان در پرتو دشواری‌ها راه خود را پیدا می‌کند

به نام قدرت مطلق الله

برداشت از سی‌دی هفتگی سختی‌ها

هدف از آموزش جهان‌بینی، درست زندگی کردن و دستیابی به آسایش، آرامش و مهم‌ترین هدف زندگی، یعنی هنر زیستن، است. امروزه بیش از ۲۰۰ بیماری ناشی از افکار و اندیشه‌های پریشان تحت عنوان بیماری‌های روان‌تنی (سایکوسوماتیک) شناخته شده‌اند که آموزش جهان‌بینی نقش مهمی در پیشگیری از آن‌ها دارد. 

نکته مهم دیگر، باور به جهان پس از مرگ است؛ این جهان‌بینی به ما کمک می‌کند که در ابعاد دیگر نیز دچار مشکل نشویم. جهان‌بینی به ما می‌آموزد که مسیر جنت و آرامش، از پرهیزگاری و درست زیستن می‌گذرد، اما برای رسیدن به این آرامش، باید قوانین را رعایت کرد. از جمله این قوانین: دروغ نگفتن، خیانت نکردن، تهمت نزدن، غیبت نکردن، مسخره نکردن، احسان به پدر و مادر، خوش‌قولی، گران‌فروشی نکردن، امانت‌دار بودن، دوری از چاپلوسی و اسراف، پاسخ دادن به بدی با خوبی، و خوش‌بیان بودن. 

خداوند در قرآن می‌فرماید: *"خلق الانسان فی کبد"*، یعنی انسان در رنج آفریده شده است. این سختی‌ها انسان را متبلور می‌کند و در پرتو دشواری‌ها، راه خود را پیدا می‌کند. از زمان تولد تا جدایی روح، انسان از حلقه‌های مختلفی عبور می‌کند. برخی از این حلقه‌ها در کودکی و طفولیت هستند و در ادامه، حلقه جوانی با غرور و گاه نادانی همراه است. 

اما حلقه سوم، حلقه سازندگی و پختگی است، که بهترین بخش زندگی محسوب می‌شود. در این مرحله باید کاملاً خود را تزکیه کرده و اهدافمان را محقق کنیم، زیرا این حلقه ریشه اولین حلقه در جهان دیگر خواهد بود. در این مسیر، باید نیروهای درونی را به کار گرفت، اما بسیاری از افراد در این حلقه حذف می‌شوند و جذب مادیات می‌گردند. این‌ها کسانی هستند که درباره خوب یا بد بودن اعمالشان نمی‌اندیشند و قوانین را نادیده می‌گیرند، در حالی که اعمال و افکار، مانند بومرنگ به خود فرد بازمی‌گردند. 

اما کسانی که در مسیر درست و سازندگی حرکت می‌کنند، سختی‌های این راه را می‌پذیرند، زیرا این سختی‌ها قابل تحمل هستند و در نهایت، آنان را به آرامش و جنت می‌رسانند. در این مرحله، یا باید تسلیم قوانین شد، یا در برابر خشم طبیعت، ایستادگی کرد، زیرا عدول از قوانین الهی، خشم طبیعت را در پی دارد.

فردوس دمی ز وقت آسوده توست*دوزخ شرری ز رنج بیهوده توست

نوشته: مسافر مجید عسگری (راهنمای تازه‌واردین)
تایپ: مسافر جواد ل۹

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .