در اول، استاد امین میفرمایند: «آقای مهندس با آن کارهایی که انجام میدادند و همه چیز را با دقت و ظرافت اندازهگیری میکردند، چطور از میزان مصرف خودشان اطلاع نداشتند؟» مسئله اینجاست که وقتی انسان در مسائلی که با آن مشکل دارد و نمیتواند آن را حل کند، دچار مشکل میشود، یکی از دلایل اصلی این است که میزان خرابی و اندازهها را نمیشناسد. شناخت میزان تخریب باعث شد که آقای مهندس مبدا سفر را پیدا کنند و راه درمان کشف شود.
شما وقتی جنسی میخرید، ابتدا محاسبه میکنید که آیا قیمت آن منطقی است یا نه. اگر مشاهده کنید که مبلغی که پرداخت میکنید بسیار بالاتر از هزینه واقعی محصول است، باید بدانید که در واقع به ظلم و بیانصافی کمک میکنید. وقتی وارد سوپرمارکت میشوید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که مواد تشکیلدهنده محصول را بررسی کنید. آیا این مواد دستکاری ژنتیکی شدهاند؟ آیا بیسکویتی که میخرید، هزینهاش کمتر از ۱۰۰ تومان است ولی با قیمت ۷۰۰ هزار تومان به شما فروخته میشود؟ اگر چنین محصولاتی را خریداری کنید، در واقع شما به تایید آن کمک کردهاید و میگویید که تولیدکننده این محصول نگران فروشش نباشد.
یک فیلمساز وقتی فیلمی میسازد و شخصیت اصلی آن را به گونهای به تصویر میکشد که باعث جلب توجه مخاطب شود، در صورتی که نتیجه مثبتی نداشته باشد، در واقع با احساسات مردم بازی کرده و تخریبهای زیادی در ذهن بیننده ایجاد میکند. فیلمی که ساخته میشود باید نتیجه سازندهای داشته باشد. اگر شما آن فیلم را نخرید و نبینید، دیگر فیلمساز جرات نخواهد کرد چنین فیلمی بسازد.
ما باید از کسانی خرید کنیم که واقعاً زحمت کشیدهاند و وقت گذاشتهاند تا محصول با کیفیتی تولید کنند. باید از این افراد حمایت کنیم، چون میدانیم که محصولات خوبی دارند.
چرا یک انسان معمولی میتواند ۷۰ یا ۸۰ سال عمر کند، اما یک کشتیگیر بعد از ۵۰ سال دچار مشکلات شدید جسمی میشود؟ زیرا کشتیگیر انرژی ذخیرهشده خود را مصرف کرده و فشارهای زیادی را تحمل کرده است که باعث تخریب درونی بدنش میشود. این مشابه جامعه است. جامعهای که اندازهها و مبدا خود را نمیشناسد، شروع به مصرف انرژیهای ذخیرهشدهاش میکند و بعد ساختارش از درون تخریب میشود.
یکی از مهمترین کارهایی که میتوانیم برای تغییر شرایط زندگی و خانوادهمان انجام دهیم، این است که مبدا و اندازههای خود را بشناسیم. اگر زندگی پیامبران را مطالعه کنیم، متوجه میشویم که آنها سختیهای زیادی را متحمل شدهاند. ویژگی مشترک پیامبران این است که همگی خیرخواه بودند، سختیها را تحمل کردند و پس از گذر از آزمونها، به رسالت خود نائل آمدند.
در قرآن از پیامبران و اقوام مختلف بسیار صحبت شده است. این قومها فقط متعلق به یک قوم خاص نیستند بلکه برای تمامی انسانها هستند. مثلاً در مورد قوم عاد آمده است که آنها آیات الهی را انکار میکردند و در برابر کلام خداوند سرکشی میکردند. انسانهایی که آیات الهی را انکار میکنند و در برابر معلمان و والدین خود عصیان میکنند، به نوعی به سمت جباریت و ظلم میروند. اگر مردم سرزمین این ویژگیها را داشته باشند، میشوند مانند قوم عاد.
کلمه «ظلم» به معنای زورگویی و ستم است. ظلم همچنین به معنای تاریکی است. ظالم به کسی گفته میشود که باعث تاریکی میشود. تاریکی لزوماً بد نیست. شب هم تاریک است ولی مفید و ضروری است. تاریکی ابزاری است که نیروهای منفی برای پیشبرد اهداف خود از آن استفاده میکنند تا حقیقتها را پنهان کنند. وقتی میگوییم نیروهای تاریکی، منظور این نیست که تاریکی بد است، بلکه تاریکی وسیلهای برای نیروهای منفی است.
خداوند میفرماید: اگر شما به سمت تاریکیها و افراد منفی گرایش پیدا کنید، از اولیا و پیامبران کمکی به شما نخواهد رسید. در زندگی نیز اگر از کسی رشوه بگیرید و با پول حرام بهترین ماشین را بخرید، در واقع خود را در مسیر ظلم قرار دادهاید. پس چگونه انسان مجرم میشود؟ زمانی که از ظلم حمایت میکنید و از آن لذت میبرید.
نویسنده: راهنما همسفر سمانه
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
64