در مورد صبر و صبور بودن، آقای مهندس میفرمایند: اگرصبرکنی سنگ لعل میشود و در اثر همین صبر رگههای الماس تبدیل به زغالسنگ تبدیل میشود. با تلاش و کوشش، فشار و سختی مشکلات زیادی هست.
صبر کردن به معنای این نیست که ما فقط زمان را بگذرانیم یا اینکه خیال کنیم که کشاورز گندم که کاشت فقط صبر کردن کافی است و بعد از ۸ ماه دیگر محصول کشاورزی را جمع میکند؛ اگر کشاورز کاشت گندم را انجام داد و هیچگونه نگهداری و آبیاری انجام نداد، آیا محصول بهدست میآید؟ خیر هرگز این اتفاق نمیافتد. اگر بخواهیم محصول خوب به دست آید باید تلاش و کوشش داشته باشیم و از این محصول نگهداری کنیم. پس در کنار صبر بایستی سختیها را تحمل کنیم و تلاش و کوشش نیز داشته باشیم و بدانیم صبوری کردن فقط گذراندن زمان نیست.
وقتی یک رهجو وارد سفر اول میشود راهنما او را به صبر تشویق میکند و از او میخواهد ۱۱ ماه تحمل سختی را به جان بخرد تا در مسیر درست قرار گیرد و به رهایی برسد؛ اما برخی با تخریب زیادی که داشتهاند طاقت این را ندارند که مدت زمان طی شود. باید بدانیم ما قبلاً کجا بودیم و چه حالی داشتیم و از چه نقطه به چه نقطهای در حال حرکت هستیم و در مسیر چه مشکلاتی را پیش روی داریم.
چه انسانهایی که مشکلات بسیار متعددی دارند و باورشان نمیشود که به درمان میرسند و روزی خوب میشوند؛ اما وقتی در صبوری کردن مداومت میکنند، بعد از مدتی میبینند که به نتیجه خوبی رسیدند. برای تاجر و بازرگان شدن هم همینطور است باید اول تفکر درست داشته باشیم و بعد صبر و تلاش برای موفقیت در این کار را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
نکته دیگر اینکه شرط موفقیت در کارها خوشحالی است هرچند این موفقیت کم و کوچک باشد. همه بیماریها از ناامیدی و عدم اعتقاد و توکل به خداوند منشأ میگیرند. در کارها و مشکلات باید به خدا توکل کرد و بدانیم که استرس عمر را کوتاه و امیدواری عمر را طولانی میکند. استرس و ناامیدی انرژی انسان را میگیرند و انسان را ضعیف میکند، امیدواری و مثبت اندیشی به انسان انرژی میدهد.
برداشت از سی دی صبر: همسفر اکرم رهجوی راهنما سهیلا (لژیون دوم)
تایپیست: همسفر زهره رهجوی راهنما سهیلا (لژیون دوم) رابط خبری
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سهیلا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ایران
- تعداد بازدید از این مطلب :
89