English Version
This Site Is Available In English

تمام هستی بر مبنای ظرفیت

تمام هستی بر مبنای ظرفیت

جلسه چهارم از دوره پنجاه‌ودوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی پرستار با استادی همسفر هدی نگهبانی همسفر لیلا و دبیری همسفر افسانه با دستور جلسه «ظرفیت و مسئولیت (قبله گم کردن)» روز سه‌شنبه ۲اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
صحبت‌های خودم را ابتدا با سخنی از استاد سردار شروع می‌کنم که می‌فرمایند: «اساس هستی، در راستای خدمت کردن، آموزش و حرکت کردن است. خدمت کردن به دیگران باعث خوشحالی من می‌شود».

در صحبت‌های آقای مهندس در سی‌دی مسئولیت و قبله گم کردن آمده است که: «دستورجلسه خلقت دقیقاً عین دستور جلسه امروز ماست که ظرفیت‌ها را تعیین می‌کند؛ که هر فرد چه مقدار می‌تواند ظرفیت داشته باشد، بر اساس ظرفیتش چقدر می‌تواند مسئولیت قبول کند و بر اساس مسئولیتی که دارد چقدر می‌تواند پاسخ‌گو باشد».

قسمت آخر هم که قبله گم کردن است خب قبله ما مسلمانان مشخص شده است و به سمت خانه خدا که همان قبله است نماز می‌خوانیم؛ پس قبله هیچ‌وقت گم نمی‌شود. این را به‌ اصطلاح به افرادی نسبت می‌دهند که مسیر و هدف خودشان را گم می‌کنند؛ پس می‌گویند که قبله خودشان را گم کرده‌اند. یا به انسان‌هایی گفته می‌شود که وقتی به جایگاهی می‌رسند، حتی خداوند را هم بنده نیستند و برای کسی هیچ ارزشی قائل نیستند، یا خطاب به آن‌هایی است که وقتی می‌خواهند کاری را انجام دهند از دیگران برای انجام آن مسئولیت کمک می‌گیرند، زیرا بدون یاری آن‌ها قادر به انجامش نیستند؛ اما زمانی که به جای دلخواهشان می‌رسند، دیگران و محبتشان را فراموش می‌کنند و این باعث قبله گم کردن آن‌ها می‌شود.

گفته می‌شود که تمام هستی بر اساس ظرفیت است. ما باید ظرفیت خود را بالا ببریم. ظرف درونی هر کسی با دیگری متفاوت است؛ ظرف درونی فردی به اندازه یک استکان است و اگر بیشتر از گنجایش به استکان واریز شود، لبریز می‌شود؛ ظرف درونی فرد دیگری هم به اندازه یک دریاست که هرچقدر هم که واریزی داشته باشد، باز هم پر نمی‌شود. انسان‌ها باید که ظرف درونی‌شان را بزرگ کنند تا بتوانند مسئولیت‌ها را قبول کنند. من اگر توان انجام مسئولیتی را ندارم، یا نباید اصلاً آن مسئولیت را بپذیرم، یا این‌که می‌بایست ذره‌ذره با صبر و تلاش و کمک گرفتن از دیگران، خدمت کنم تا ظرفیتم کم‌کم بالا برود و قادر به پذیرش مسئولیت‌ها شوم.

حالا من چطور می‌توانم ظرفیت خودم را در کنگره۶۰ بالا ببرم؟ به این ترتیب که خدمت کنم، سی‌دی‌هایم را بنویسم، رأس ساعات تعیین‌شده حضور داشته باشم و کنگره را ترک کنم، به فرامین راهنمایم گوش بدهم و قوانین کنگره۶۰ را اجرا کنم.

انسان که ظرفیت خودش را بالا برد، آن زمان است که می‌تواند مسئولیت هم قبول کند و بر اساس مسئولیتی که به او داده می‌شود، متقابلاً باید که این تغییر در رفتار و اخلاق او هم مشخص باشد؛ مثل فردی که با او هم‌لژیونی هستیم و در انتخابات مرزبانی قبول می‌شود، خب من دیگر نباید مثل قبل با او شوخی داشته باشم؛ بلکه باید احترامش را حفظ کنم. آن فرد هم دیگر باید قوانین را به من گوشزد کند و رفتارش بر اساس آن خدمتی که دریافت کرده باید جهش داشته باشد. اگر این‌طور نباشد، قطعاً هم در صور آشکار و هم صور پنهانش اختلالاتی پیش می‌آید.

به این صورت که در صور پنهانش با خودشیفتگی و سرخوشی خودش را نشان می‌دهد و این باعث می‌شود که عقل فرد خوب کار نکند و نتواند تصمیمات درست اتخاذ کند و خودش را به تباهی می‌رساند. در صور آشکار هم با خشم و غرور فرد نمود می‌کند، تا حدی که شاید با دیگران با تندی برخورد کند و این سبب می‌شود که دیگران از او کینه به دل بگیرند و رابطه‌ها خراب می‌شود و باعث سقوط او می‌شود؛ یعنی قبله خودش را گم می‌کند.

ما باید این را به یاد داشته باشیم که ظرفیت خود را در جهت سازش و عمل سالم بالا ببریم. همیشه فکرهای مثبت در ذهنمان داشته باشیم و از ورود افکار منفی ممانعت کنیم. مثلاً فردی برای جلب توجه دیگران در ذهنش یک بیماری را تصور می‌کند و با خودش می‌گوید که اگر این‌گونه خودم را معرفی کنم، قطعاً به من بیشتر محبت خواهد شد. همین که در حال تجسم کردن این موضوع است، ذره‌ذره آن بیماری در جسمش شکل می‌گیرد و به آن مبتلا می‌شود.

هر چقدر انتخاب‌های ما به سمت عمل سالم گرایش داشته باشد، قطعاً ما در زندگی موفق‌تر می‌شویم و خیلی کمتر احتمال دارد که قبله خود را گم کنیم. استاد امین در سی‌دی جایگاه می‌فرمایند: «ما انسان‌ها برای تکامل یافتن باید خدمت کنیم و باید مسئولیت‌ها را قبول کنیم».

در آخر تشکر می‌کنم از آقای مهندس که چنین بستری را برای ما فراهم کردند تا بتوانیم آموزش بگیریم و همچنین از راهنمای خودم بابت آموزش‌های خوبشان متشکرم.

تایپ: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
ویراستاری: همسفر نیلوفر رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر ملیحه (لژیون یازدهم) دبیر سایت
عکاس خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی پرستار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .