English Version
This Site Is Available In English

ظرفیت تعیین جایگاه می‌کند

ظرفیت تعیین جایگاه می‌کند

اگر خوب به خلقت نگاه کنیم، هر موجودی دارای یک ظرفیت است؛ که آن ظرفیت تعیین می‌کند هر موجودی در چه جایگاهی باشد و در مقابل مسئولیت‌های خود باید جوابگو باشد. ما مسلمانان به سمت خانه‌ی مقدس خداوند که قبله نام دارد نماز می‌خوانیم، به کسی که هدف خود را فراموش کرده است، معبود خود را گم کرده است، اصطلاحا می‌گویند، قبله گم کرده است. این جمله برای انسان‌هایی به کار می‌رود که وقتی به یک جا و مقامی می‌رسند، هدف خود را گم می‌کنند، معبود خود را فراموش می‌کنند و برای آن ارزش قائل نیستند؛ مثلا برخی انسان‌ها وقتی به جایی می‌رسند، دیگر انسان‌هایی که در مسیر اهداف به آن‌ها کمک کرده‌اند را قبول ندارند؛ حتی در جهت تخریب آن انسان‌ها قدم برمی‌دارند.

قبله گم کردن را در سطح اجتماع؛ حتی کنگره۶۰ و خانواده به خوبی مشاهده می‌نماییم. در مسئله‌ی الهی نیز به همین صورت است، انسان پیمانی با خداوند بسته است که آن را فراموش می‌کند، مسیر خود را تغییر می‌دهد و معبودش را از دست می‌دهد. تمام هستی بر مبنای ظرفیت تقسیم شده است و مهم‌ترین مسئله در وجود ما است. فلزات و گازها بر مبنای یک ظرفیتی تحمل دارند، مایعات بر مبنای ظرفیت خاصی به جوش می‌رسند. یکسری از  مایعات ظرفیت حلال شدن دارند؛ اما بعضی‌ها این ویژگی را ندارند، هر مایع ویژگی‌های خاص خود را دارد. گازها هم ظرفیت‌های مختلفی دارند، بعضی از گازها کشنده هستند و بعضی از گازها مایع حیات هستند.

در گیاهان نیز همین طور است، هر گیاه یک ظرفیت و زمان رشد دارد؛ يعني امکان ندارد در خلقت یک مرتبه یک گیاه تبدیل به انگور شود؛ بنابراین باید موجود به یک ظرفیتی برسد و در ادامه ظرفیت او بالاتر برود. ظرفیت یعنی ظرف، اندازه و مقدار ظرف هر کسی می‌تواند، متفاوت باشد. ظرف بعضی‌ها به اندازه‌ی یک بند انگشت است و ظرفیت بعضی‌ها به اندازه‌ی یک استکان است. بعضی‌ها به اندازه یک چشمه و برخی دیگر یک دریاچه هستند. بعضی افراد با دریافت کمی اطلاعات از هستی دچار منیت می‌شوند و خیال می‌کنند از همه بهتر هستند؛ درحالی که مانند همان چشمه بوده و نسبت به دریاچه ظرفیتش کم بوده است.

ظرف وجودی انسان‌ها متفاوت است؛ بنابرین ظرفیت آن‌ها متفاوت است؛ اگر در ظرف وجودی کسی که ظرفیتش به اندازه‌ی یک استکان است، یک لیوان را آب پر کنیم؛ قطعا لبریز می‌شود. فرض کنید ظرفیت یک نفر به اندازه یک مدیر دبستان است؛ اگر او را رئیس دانشگاه کنیم، ممکن است باعث تخریب به خود و اطرافیان شود؛ بنابراین اگر شخص دوست دارد در آن جایگاه قرار بگیرد؛ باید ظرف خود را ذره ذره بزرگ کند. وقتی ظرفیت بالا برود، گنجایش نیز بالا می‌رود؛ چون ظرف بزرگتر است، گنجایش بیشتری خواهد داشت. اگر ظرف من ۱۰۰۰ لیتر باشد گنجایش ۵۰۰ لیتر آب در ظرف خود دارم.

این قضیه در تمام کائنات جریان دارد. در کنگره۶۰ به همین صورت است. اگر شخصی ایجنت شود؛ باید درمقابل شعبه و اعضای آن پاسخگو باشد، مرزبان مسئول است يعني پاسخگو است، راهنما مسئول یک لژیون است و باید در مقابل آن پاسخگو باشد، رهجو هم در مقابل راهنما مسئول است و باید آماده پاسخگویی باشد، باید منظم باشد و خودش مسئول نظم وانضباط است؛ بنابراین برای قبله گم نکردن لازم است که ابتدا ظرفیت کافی را برای پذیرش یک مسئولیت داشته باشیم و آماده پاسخگویی در مقابل وظایف خود باشیم.

منبع: سی‌دی ظرفیت، مسئولیت و قبله گم‌کردن
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر حدیث  (لژیون ششم)
رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر حدیث (لژیون ششم)
ویراستار و عکاس: همسفر سما رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون اول)
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صفادشت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .