همسفر یاشا:
ظرفیت یعنی اینکه میزان گنجایش یک ظرف تا چه اندازه است. مسئولیت نیز از ریشه «سئل»، «سوال» و «مسئول» آمده است؛ یعنی کسی که مورد سؤال قرار میگیرد و باید در قبال مسئولیت خود پاسخگو باشد. مسئولیت به معنای وظایفی است که بر عهده ما گذاشته میشود و باید در مقابل سؤالاتی که در ارتباط با آن مطرح میشود، پاسخگو باشیم برای مثال، اگر یک لیوان آب را در نظر بگیریم این لیوان میتواند مقدار معینی آب یا مایعات دیگر را در خود جای دهد که به آن مظروف گفته میشود اگر ما بیشتر از این گنجایش، آب داخل لیوان بریزیم آب اضافی سرریز میشود؛ یعنی ظرف، گنجایش یا تحمل مظروف را ندارد. انسان چون موجودی است که دارای اختیار است میتواند مسئولیت بپذیرد و در خود ظرفیت ایجاد کند هرچه دانایی فرد افزایش پیدا کند، میتواند به ظرفیت و پذیرش بیشتری برسد و بر مبنای عقل خود تصمیم بگیرد تا قبله خود که همان مقصد نهایی است را گم نکند. انسان هم در برابر داشتههایش و هم در برابر نداشتههایش باید ظرفیت کافی داشته باشد ایمان و باور به خداوند میتواند ظرف انسان را گسترش دهد و قرار داشتن در صراط مستقیم همواره چراغ راه ما است.
همسفر سمیرا:
معنای ظرفیت این است که یک ظرف چقدر گنجایش دارد؛ پس اگر من ظرف درون خودم را از کینه، نفرت، حسادت، بدی و ضد ارزشها خالی کنم جای آن برای خوبیها و ارزشها باز خواهد شد.مسئولیت نیز اینگونه است که اگر کاری بر عهده ما گذاشته شد، دچار منیت و تکبر نشویم. من به عنوان یک مادر یا یک همسر، در مقابل همسر و فرزندم مسئول هستم و باید وظیفه خود را به درستی انجام دهم. من در کنگره یاد گرفتم که هرچه دانایی و آگاهی بیشتری به دست بیاورم گنجایش و ظرفیت وجودی من بیشتر میشود؛ یعنی اگر از کسی ناراحت هستم و او را ببخشم، ظرفیت من افزایش مییابد. سالها بود که من قبله و راه خودم را گم کرده بودم وقتی مسافرم مصرفکننده شد تخریب زیادی به من وارد شد کوچکترین مسئولیتی اگر به من داده میشد، از پس انجام آن برنمیآمدم و حتی به خدای خودم هم ناسپاس بودم و فکر میکردم خدا ما را فراموش کرده است اما بعد از گذشت مدتی از ورودم به کنگره۶۰ و با آموزشهایی که گرفتم، دوباره ایمانم به خدا را به دست آوردم و فهمیدم که چقدر در عمق تاریکیها فرورفته بودم.خدا را شاکرم که مسیر کنگره برایمان باز شد تا در این مکان مقدس بهترین آموزشها را ببینیم.
همسفر معصومه:
تمام هستی بر اساس ظرفیت تقسیم بندی میشود؛ ولی ظرفیت انسان به خاطر وجود قدرت اختیار با بقیه موجودات فرق میکند، انسانها بر اساس علم، آگاهی، دانش، فهم و تجربه ظرفیت خود را بالا میبرند این ظرفیت یکشبه به وجود نمیآید؛ بلکه ذرهذره و به صورت تدریجی باید آن را بالا برد. ظرفیت از ظرف میآید؛ ظرف هر کسی چقدر است؟ ظرف انسانها با همدیگر متفاوت است اگر به یک نفر بیش از ظرفیتش بها بدهی در او تخریب به وجود میآید چون در قبال این ظرفیت مسئول است و مسئول کسی است که پاسخگو باشد اگر کاری را پذیرفت که ظرفیتش را دارد حالا باید به مسئولیت و وظایفش خوب عمل کند اگر کاری به فرم اول شد باید به نحو احسن آن را انجام بدهد، نه اینکه از جایگاه خودش سوءاستفاده کند و قبله را گم کند. درخت وقتی که بزرگ میشود، ثمره میدهد و سر خم میکند تا بقیه از میوه و ثمرهاش استفاده کنند در انسان هم همینگونه است؛ اگر به جایگاهی رسید به خاطر اطلاعات و آگاهیهایی که به دست آورده است و به خاطر اینکه نقطه تحملش را بالا برده است باید این اطلاعات و آگاهیها را در اختیار بقیه بگذارد تا بقیه انسانها و افراد هم از آن آموزش بگیرند.
همسفر نساء:
وقتی وارد کنگره ۶۰ شدم، اصلاً نمیدانستم که یک فایل صوتی یا به قول اعضا کنگره۶۰ "سیدی" میتواند اینقدر زندگی من را تحت تأثیر قرار دهد. اوایل که راهنما میگفت سیدی گوش بدهم، فکر میکردم یک کار فرمالیته است؛ شاید هم یک نوع سرگرمی یا پر کردن وقت، اما کمکم که بیشتر با کنگره ۶۰ آشنا شدم و سیدیها را با دقتتر گوش دادم و شروع کردم به نوشتن و آنالیز کردن متوجه شدم که این سیدیها فقط حرف نیستند، بلکه آموزش زندگی هستند. بهمرور یاد گرفتم که هر سیدی یک پیام دارد؛ پیامی که مخصوص شرایط من، زندگی من و حال خراب من نوشته شده است برای همین وقتی میشنوم باید گوش بدهم، یعنی باید با تمام وجودم آن پیام را دریافت کنم اینجا بحث ظرفیت به میان میآید اگر من هنوز ظرفیت شنیدن حقیقت را نداشته باشم، حتی اگر بهترین آموزش هم به من برسد یا نمیشنوم یا بد برداشت میکنم پس باید بهجای غر زدن، خودم را بزرگتر کنم، قلبم را بازتر کنم و آمادگی دریافت داشته باشم.همسفر بودن فقط همراهی جسمی با مسافر نیست؛ همسفر بودن یعنی همراهی در مسیر درمان، در فهم آموزشها و در مسئولیتپذیری. وقتی راهنما میفرماید فلان سیدی را گوش بده یعنی به من اعتماد کرده؛ یعنی میخواهد من هم مثل مسافرم رشد کنم. پس اینجا مسئولیت من شروع میشود. من مسئولم که سیدی را بهموقع گوش بدهم، درست بنویسم و مهمتر از آن، آموزشهایش را وارد زندگیام کنم؛ مسئولم که بفهمم این آموزشها برای بهتر شدن رابطهام با مسافرم، خانوادم و خودم است اگر این وظیفه را پشت گوش بیندازم یا بگویم «حوصله ندارم» یعنی هنوز مسئولیتپذیر نشدهام. در گذشته خیلی چیزها را گم کردم؛ صبرم، آرامشم، اعتمادم، حتی خودم را اما امروز، با آموزشهای کنگره دارم دوباره خودم را پیدا میکنم این یعنی قبله گمکردن؛ یعنی یک زمانی مسیر زندگیام را گم کرده بودم، ولی حالا دارم با سیدیها، با آموزشها و با مسئولیتپذیری، آن قبله را پیدا میکنم.
همسفر آفرین:
مسئولیتپذیری در زندگی یعنی اینکه ما مسئولیت تصمیمات خود را در هر نقش و کاری که هستیم، بپذیریم. مسئولیتپذیری ما را در موقعیت انتخاب قرار میدهد و به ما امکان میدهد نحوه پاسخگویی به چالشهای زندگی را درست انتخاب کنیم. مسئولیتپذیری بهطور خلاصه به معنای ضمانت و تعهد است؛ آنچه فرد متعهد میشود انجام دهد، در حقیقت مسئولیت آن را پذیرفته است. برای تبدیل شدن به فردی مفید، محبوب و قابلاطمینان باید سعی کنیم مسئولیتپذیری خود را نسبت به مسائل پیرامونمان افزایش دهیم برای این کار لازم است موارد زیر را بپذیریم: پذیرش کامل مسئولیت اعمال و رفتار خود، پذیرش مسئولیت تمام تصمیمات خود چه درست باشند و چه غلط، پذیرش مسئولیت رسیدن به خواستهها، اهداف و آرزوهای خود، پذیرش مسئولیت جایگاهی که در حال حاضر در آن هستیم، پذیرش مسئولیت عواقب رفتارهای خود. ذکر یک نکته ضروری است: شرط لازم برای تبدیل شدن به شخصی مسئولیتپذیر، داشتن ظرفیت لازم است اگر هر شخصی که مسئولیتی دریافت میکند ظرفیت خود را نسبت به آن امر افزایش ندهد، قطعاً نمیتواند آن کار را بهطور مطلوب به سرانجام برساند و ممکن است باعث بروز خسارت به خود و دیگران شود. از آنجایی که انسان موجودی مختار است و اختیار دارد مسئولیت را بپذیرد یا نپذیرد؛ هر نوع مسئولیتپذیری دارای دو نتیجه مثبت و منفی است مسئولیت یعنی انتظار میرود فرد پذیرنده مسئولیت، آن کار را به درستی انجام دهد و مسئولیتپذیری نقطه مقابل مسئولیتگریزی است در نتیجه بهتر است قبل از پذیرفتن هر مسئولیتی یا واگذاری آن به شخص دیگر، برای حصول نتیجه مطلوب از وجود ظرفیت و توانایی انجام آن کار در خود یا دیگران مطمئن شویم.
ویرایش و تایپ: همسفر پریسا، راهنما همسفر لیلا(لژیون نهم)
ارسال: همسفر نرگس(دبیرسایت)
همسفران نمایندگی دکتر مسعود
- تعداد بازدید از این مطلب :
149