English Version
This Site Is Available In English

ظرفیت، رابطه مستقیم دارد با دانایی

ظرفیت، رابطه مستقیم دارد با دانایی

 آقای مهندس می‌فرمایند: ظرفیت‌ها متفاوت هستند و یک روزه به‌وجود نمی‌آیند و شرایط خاصی دارند. ظرفیت و ویژگی حیوانات و گیاهان و جامدات همه در وجود انسان جمع شده‌اند که این شاهکار خلقت است و شگفت‌ انگیزی انسان هم در همین است. انسان دارای تمام خصوصیات موجودات دیگر به صورت بالقوه است و بستگی دارد که چه خصوصیاتی را انتخاب کند و این مسئله را باید دانست که انسان با ضد ارزش‌ها نمی‌تواند پا در مسیر ارزش‌ها و صراط مستقیم بگذارد.
تمام هستی بر مبنای ظرفیت تقسیم‌بندی شده‌است. نقطه تحمل باید بالا برود تا ظرفیت بالا برود، ظرفیت را می‌شود ذره ذره بالا برد؛ البته با تفکر کردن، کسب علم و با شعور و آموزش و تجربه و بر اساس ظرفیت انسان، می‌تواند پذیرش هم صورت بگیرد و انسان باید مسئول و پاسخگو باشد. قبله گم کردن یعنی اینکه انسان هدف خودش یا معبود و خالق خودش را گم کرده باشد؛ مثل انسانی که وقتی به جایگاهی رسید، فراموش می‌کند چه کسانی برای رسیدن به جایگاه او را کمک کرده‌اند تا به این نقطه و جایگاه برسد، قبله گم کردن در مسائل اجتماعی و الهی هم است، انسان موجودی است که به رب خودش هم ناسپاس است.
وقتی ظرفیت انسان تکمیل شد؛ باید مسئول باشد، مسئول یعنی چه؟ مسئول از سوال می‌آید، مسئول کسی است که باید پاسخگو باشد، کسی هم که پاسخگو مسئولیت خود نباشد به عبارتی قبله خودش را گم کرده است. به هر کس به اندازه خودش مسئولیت داده می‌شود. استاد امین می‌فرمایند: گره چیست؟ یکسری صفات در انسان وجود دارد که یا به صورت پنهان خودشان را نشان می‌دهند یا به صورت آشکار، زمانی که انسان در یک جایگاه قرار می‌گیرد در آنجا صفات خودش را نشان می‌دهد.

دو صفت که در همه انسان‌ها وجود دارند که خودش هم از آن بی‌خبر است و در موقعیت‌های خاص نمایان می‌شوند، یکی طمع یعنی زیاده خواهی یعنی انسان هر چقدر که دارا باشد باز برایش کافی نیست و بیشتر خواهان آن است و دیگری تکبر یعنی  انسان خودش را در آفرینش متفاوت از دیگران می‌بیند و باور دارد با دیگران فرق دارد. خیلی از مسائل در انسان با انتخاب درست شکل می‌گیرد، ممکن است شخصی سال‌ها تلاش کند و آموزش ببیند؛ اما در لحظه‌ی انتخاب، راه درست را انتخاب نکند و به نتیجه مطلوبی هم نرسد.

انسان در مسئولیت‌ها باید بتواند خواسته‌های خودش را تغییر بدهد، همان‌قدر هم تلاش مهم است و تعیین اینکه در کدام مسیر حرکت کند تا به هدفش برسد نیز مهم است. چشم پوشی‌کردن از برخی خواسته‌ها همان تغییر جهت دادن در مسیر زندگی است که باعث رسیدن انسان به آرامش می‌گردد. برداشت من از سخنان آقای مهندس دژاکام این بود که اگر کسی نخواهد برای خودش کاری بکند، هیچ‌کس نمی‌تواند برایش کاری بکند.

هر کس باید به اندازه ظرفیتش قدم بردارد، برای مثال، اگر کسی هیچ پولی ندارد، اگر یک پول کلان به دستش برسد، نمی‌تواند تحمل کند و باعث تخریب و نابودی‌اش می‌شود یا اگر مقامی بالاتر از ظرفیتش به آن شخص داده‌ شود، نمی‌تواند از عهده آن برآید. انسان باید مسئولیت‌پذیر باشد و مسئولیت کارها و اعمالش را بر عهده بگیرد. انجام مسئولیت‌ها با خواسته و تلاش انسان صورت می‌گیرد و اگر در جایگاهی قرار گرفتیم و دیگران به ما احترام گذاشتند دچار توهم دانایی نشویم، دانایی رابطه مستقیم با ظرفیت دارد.
نویسنده: همسفر میترا رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
رابط‌خبری و ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کریمان 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .