English Version
This Site Is Available In English

درختان وظیفه تولید اکسیژن و حفاظت از آب و خاک را به عهده دارند

درختان وظیفه تولید اکسیژن و حفاظت از آب و خاک را به عهده دارند

گفتگو با جناب آقای مهدی خانی، فرمانده یگانِ حفاظت منابع طبیعی طرقبه و شاندیز
شما را به مطالعه آن دعوت می‌نماییم.
 

به نظر شما چرا کاشت درخت، یکی از ارکان‌ حیات محسوب می‌شود؟
درخت یک موجود زنده و بسیار مفید است، بودن درخت برای طبیعت و برای انسان‌ها ضروری می‌باشد وظیفه تولید اکسیژن و حفاظت از آب و خاک را بر عهده دارد.
خلل و فرجی که ریشه درختان در خاک ایجاد می‌کنند باعث جذب بهتر آب می‌شود و هنگام  بارندگی‌ِ برف  یا باران و نزولات جوی، آب سریعتر به خاک نفوذ کرده و از چشمه‌ها و قنات‌های پایین دست خارج می‌شود که ما انسان‌ها از این آب‌ها برای شُرب، آبیاری درختان، باغ‌ها یا مزارع استفاده می‌کنیم. نقش حیاتی درخت در بحث تولید اکسیژن و در بحث حفاظت از آب و خاک است ،حیات ما به آب و خاک بستگی دارد و اگر آب و خاکی برای کشاورزی نباشد قطعاً حیات انسان هم دچار مشکل می‌شود.

به نظر شما چرا جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ برای طبیعت این چنین اهمیتی قائل شده است؟
چندین سال است که در خدمت دوستان و اعضای کنگره۶۰ هستم. انسان‌های بسیار شریف، با انگیزه و پُرانرژی هستند و حالا بر حسب اعتقادات و دیدگاهی که دارند می‌گویند آسیب‌هایی که ما ناآگاهانه در اثر استفاده از مواد مخدر به طبیعت زدیم و بعد از درمان مطلع شدیم که در واقع چه کارهای مخربی  با محیط زیست‌ کردیم، الان در صدد جبران آن هستیم و انگیزه بسیار زیادی برای جبران دارند.
من بارها هم در جمع دوستان، همکاران و در جمع اعضای کنگره۶۰ اعلام کرده‌ام وقتی که با اعضای کنگره۶۰ کار می‌کنیم انگیزه مضاعفی می‌گیریم و ظرفیت، انرژی و پتانسیل بالایی که در بحث حفاظت و نگهداری از محیط زیست و منابع طبیعی دارند را می‌بینیم واقعاً انرژی می‌گیریم.
 

تشویق مردم به درختکاری چه تاثیری را در آینده می‌تواند برای کودکان ما داشته باشد؟
متاسفانه ترویج فرهنگ محافظت از منابع طبیعی در کشور ما مهجور مانده است خدا را شکر چند ساله که فعالیت‌های بسیار خوبی برای فرهنگ‌سازی شده است. فرهنگ‌سازی را از مدارس ابتدایی شروع کردیم و کم کم تاثیر خود را دارد بروز می‌دهد.
خدا را شکر کارهای خیلی خوبی برای جذب همیارهای طبیعت اتفاق افتاده است و درس‌هایی که در مدارس می‌دهند و صحبت‌هایی که دوستان ما در قالب آموزش و ترویج وارد مدارس می‌شوند و از اداره کل آموزش و پرورش شروع کرده‌اند و هر شهرستان زیرمجموعه‌های خودش را دارد و در بحث جذب مروجین و دوست‌داران طبیعت، افراد علاقمند را جذب می‌کنند و به آنها آگاهی می‌دهند و آنها را برای ترویج بیشتر فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی آموزش می‌دهند.
دانش‌آموزان هرکدام خانواده‌ایی دارند و خانواده آنها هر کدام دوستانی دارند و اینکار و این آموزش‌ها در حال توسعه هستند.
در همین دشت ارغوان، ما شاهد این هستیم که دیدگاه‌های قبل کم رنگ شده‌اند و دوستانی برای حفاظت از منابع طبیعی و جمع‌آوری زباله‌ها و پاکسازی طبیعت به اینجا می‌آیند.
همینطور که از طبیعت استفاده می‌کنند به احیای منابع طبیعی هم کمک می‌کنند و گیاهان را ریشه‌کن نمی‌کنند و گونه‌های دارویی موجود در طبیعت را حذف نمی‌کنند و اگر حذف کنند در صدد احیاء آن بر می‌آیند که این اتفاق، اتفاق خیلی خوبی است.

تجربه خاصی اگر از همکاری با کنگره۶۰ دارید بفرمایید؟
عرض کردم که تجربه خیلی خوبی دارم و تقریباً ۵ سال است که در خدمت اعضای کنگره۶۰ هستیم و خودمان واقعاً خیلی از تلاش دوستان برای کاشت، مراقبت و نگهداری از درختان، انگیزه گرفتیم، حتی کسانی که از دور شاهدند و می‌بینید که دوستان برای اردوی درختکاری می‌آیند و این خودش یک فرهنگ‌سازی و کمک به ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی است.
انشاءالله از این اتفاقات بیشتر بیفتد و در خدمت دوستانمان در کنگره۶۰ باشیم. بحث آبیاری را هم امسال عنوان کردیم تا دوستان ما در کنگره۶۰ این نهال‌هایی که امسال کاشته می‌شود و نهال‌هایی که سال‌های قبل کاشته شده است را حفاظت و آبیاری کنند که بتوانیم سرسبزی این نهال‌ها را در آینده ببینیم.
از شما ممنونم وقت گذاشتید و پاسخ سوالات ما را دادید.

مرزبان خبری: مسافر علی‌اصغر
تایپ: مسافر مالک لژیون 19
تنظیم و ارسال: سایت شفا 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .