محتوای سخنان جناب مهندس با محوریت خودشناسی، زندگی در لحظه و اهمیت اندیشه بیان شدهاست. ایشان تأکید دارند که؛ «بزرگترین دشمن انسان جهل و ناآگاهی خودش است». رنج انسانها اغلب از ماندن در گذشته یا ترس از آینده ناشی میشود.
افسوس گذشته باعث افسردگی و نگرانی درباره آینده، موجب اضطراب میشود. در حالی که زیستن در لحظه حال، آرامش و آگاهی به همراه دارد.
اگر انسان در لحظه زندگی کند، میتواند قدرت دریافت، خلاقیت و انجام چند کار را، همزمان در خود بپروراند.
ایشان اشاره میکنند که؛ «ما فقط جسم نیستیم، بلکه اندیشه، روح و نفس هستیم، جسم تنها پوششی برای حضور ما در دنیا است. هدف ما از آمدن به این دنیا، تعالی و پیشرفت است و این مسیر بدون عبور از سختیها ممکن نیست».
برای رسیدن به شجاعت، باید با چالشها و هیولاهای زندگی روبهرو شویم. بازو داشتن کافی نیست؛ باید آن را به کار گرفت تا توان واقعی سنجیده شود.
مشکلات و سختیها را نباید لعنت خداوند دانست، بلکه رحمتی برای رشد ما هستند.
کسی که میخواهد صبور، خردمند یا شجاع شود، باید از مسیر تجربهها، شکستها و تحمل رنجها عبور کند.
نگاه ما به زندگی بسیار مهم است. بسیاری از افراد تنها نقطههای سیاه مشکلات را میبینند و نعمتهای فراوان اطراف خود را نادیده میگیرند، در حالی که نوع نگاه ما، میزان رضایت و شادیمان را تعیین میکند.
جناب مهندس همچنین تأکید دارند که؛ «ما همان چیزی میشویم که فکر میکنیم، اگر خود را نالایق، بدبخت یا فقیر بدانیم، همان خواهیم شد، اما اگر ذهنمان را بر موفقیت، بینیازی و شایستگی متمرکز کنیم، به آن دست مییابیم. فکر و اندیشه جهت زندگی ما را تعیین میکند. اگر اندیشهات گلستان باشد، زندگیات گلستان میشود، و اگر خارستان باشد، خارستان خواهد شد».
هیچکس واقعاً برای رنج ما ارزش قائل نیست، مردم خوشحالی را بیشتر میپسندند. اگر روی نکات منفی تمرکز کنیم، این مسائل در ذهنمان تشدید میشوند و منجر به بیماریهای جسمی و روانی خواهند شد. در مقابل، اگر برای دیگران خیر بخواهیم و حسادت، کینه و نفرت را کنار بگذاریم، زندگیمان پربارتر میشود.
ایشان اشاره دارند که ؛«طبیعت برای دیگران کار میکند؛ رودخانه برای خودش جریان ندارد، علف برای خودش نمیروید و انسان نیز باید در خدمت دیگران باشد. کسی که تنها به منافع خود فکر میکند، راه سقوط را پیش میگیرد، خدمت به دیگران انسان را موفق میکند».
علم و آگاهی نیز بسیار مهم هستند. انسان آگاه کسی است که خودش به دنبال یادگیری و یافتن حقیقت میرود. اگر انسان طالب علم باشد، و به دنبال شهرت و مالاندوزی نرود، دلش روشن میشود و راه گمشده را خواهد یافت.
در پایان، جناب مهندس توصیه میکنند که؛ «الگوی انسان باید کسی باشد که پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک داشته باشد، چرا که این سه اصل راه سعادت را نشان میدهند».
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر عاطفه (لژیونسوم)
ویرایش: همسفر حلیمه رهجوی راهنما همسفر عاطفه (لژیونسوم)
ارسال و ویراستاری: همسفر مرضیه دبیر سایت
همسفران نمایندگی بیرجند
- تعداد بازدید از این مطلب :
52