English Version
This Site Is Available In English

تفکر نقطه آغاز تغییرات

تفکر نقطه آغاز تغییرات

موضوع: وادی اول

فهرست:
۱- مقدمه
۲- چکیده
۳- تعریف نیروی القاء، احیاء و تحرک
۴- نتیجه‌گیری

مقدمه:
در کنگره‌۶۰، وادی اول به یکی از اساسی‌ترین پایه‌های مسائل زندگی اشاره می‌کند. انسان‌ها در برهه‌ای از زندگی قرار می‌گیرند که چون ماهی تشنه، دچار بی‌آبی و غرق در مشکلات هستند؛ در این شرایط، به کلیدی نیازمند می‌شوند تا بتوانند خود را از این بحران نجات دهند.
وادی اول، همان شاه‌کلیدی است که با آن می‌توان درهای بسته‌ زیادی را باز کرد و با دید بهتری به مشکلات پشت در نگاه کرد و آن‌ها را به‌آرامی حل نمود.
وادی اول به بحث تفکر می‌پردازد و چگونگی حل مسائل را بررسی می‌کند، این وادی، یکی از ۱۴ وادی است که برای رسیدن به خود طراحی شده‌ است.

چکیده:
هر ساختاری، چه مثبت و چه منفی، با تفکر به‌وجود می‌آید؛ پس تفکر می‌تواند هم در راستای ارزش‌ها و هم در جهت ضدارزش‌ها حرکت کند.
در وادی اول متوجه می‌شویم که با آغاز تفکر، نیروی القاء، احیا و تحرک هم شروع به‌کار می‌کنند؛ البته این سه نیرو، مسیر مشخص از پیش تعیین‌شده ندارند، بلکه بر اساس خواست و تصمیم انسان است که راه خود را می‌یابند و به کمک انسان می‌آیند، چه این مسیر نیک و یا زشت و پلید باشد.
در فرآیند تفکر، زمان بسیار حائز اهمیت است؛ همان‌طورکه نمی‌توان از دانه‌ای که امروز کاشته‌ایم، فردا یا ده روز دیگر انتظار نهال داشته باشیم، ثمره‌ تفکر نیز چنین است. مشکلاتی که خود با دستان خود به‌وجود آورده‌ایم، یک‌‌شبه پدید نیامده‌اند؛ بنابراین، برای رفع آن‌ها نیز باید زمان کافی اختصاص داد و صبور بود.
بهتر است بدانیم که هیچ‌یک از مشکلات، خود‌به‌خود یا توسط دیگران ایجاد نشده‌اند؛ بلکه وجود ما در آن‌ها نقشی مهم و مؤثر دارد.
زندگی مانند ورقی از دفتر نقاشی است که روبه‌روی ما قرار دارد. این نفس و شخصیت ما است که آن صفحه را ترسیم می‌کند؛ گاهی مناظر زیبا از مزارع، دشت‌ها و گاهی از سیاهی و زشتی‌ها؛ اما باید بدانیم که با تفکر می‌توان زشتی‌ها را از صفحه‌ سفید زندگی پاک کرد؛ باید نقشه‌ای حساب‌شده ترسیم کنیم تا بتوانیم از سد موانع عبور نماییم، شاید تصور کنیم که ما همیشه در‌حال فکرکردن هستیم، اما وجود مشکلات نشان می‌دهد که چنین نیست.
فکرهایی که گذرا به ذهن می‌رسند، تفکر نیستند، زیرا خارج از چهارچوب هستند. تفکر، دارای مبدأ، مقصد و هدف است.

تعریف نیروی القاء، احیاء و تحرک:

القاء:
القاء به‌معنای یاری‌دهنده است و نیروی القاء، نیرویی است که از طریق نیروی مافوق به انسان داده می‌شود. همان‌طور‌که در قرآن کریم آمده است: «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا»؛ یعنی به انسان فجور و تقوا الهام می‌شود.
پس القاء دو بعد دارد: القاء در جهت مثبت و خیر و القاء در جهت منفی و شر.
القائات انسان بستگی به، طرز تفکر او دارد.

احیاء:
احیاء از ریشه‌ «حی» و به‌معنای زنده‌شدن است. سیستم بدن انسان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که می‌تواند خود را بازسازی کند؛ همان‌طور‌که درختی با خواب زمستانی و عبور از تاریکی‌ها، در زمان مقرر بیدار شده و بارور می‌شود یا دانه‌ گندمی برای احیاء باید به اعماق خاک برود؛ یعنی به دل تاریکی‌ها، تا بتواند مسیر تکامل را طی کند.

تحرک:
تحرک یعنی حرکت‌کردن، زمانی‌که به انسان القاء و احیاء صورت گیرد، او بر مبنای آن حرکت می‌کند. این حرکت هم می‌تواند در مسیر ارزش‌ها و هم در مسیر ضدارزش‌ها باشد.
تا زمانی‌که نیروی تحرک وجود نداشته باشد، هیچ کاری نمی‌توان انجام داد؛ زیرا با حرکت است که راه نمایان می‌شود.
سکون هیچ معنایی ندارد؛ بلکه با حرکت است که همه‌چیز به‌دست می‌آید.

نتیجه‌گیری:
تفکر، مهم‌ترین مسئله‌ای است که آموزش‌های کنگره بر مبنای آن استوار شده‌اند. تفکر در سه بخش جسم، روان و جهان‌بینی به ما همسفران کمک می‌کند تا به تعادل برسیم و از جسمی خسته و بیمار، به جسمی شاد، سالم و آرام مهاجرت کنیم.
باید بدانیم تفکر، نقطه‌ آغاز تغییرات و تلاش‌های ما است. با تفکر است که می‌توان به رشد و پویایی کامل رسید؛ در غیر این‌صورت بدون تفکر، رو به زوال می‌رویم و هر آن‌چه داریم، چه مادی و چه معنوی را از دست خواهیم داد.

نویسنده: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون پنجم)
ویرایش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (دبیر سایت)
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .