English Version
This Site Is Available In English

تفکر یعنی حرکت ذهنی

تفکر یعنی حرکت ذهنی

وادی‌ها نشان‌دهنده راه و مسیر حرکت به ما هستند و قطعاً کاربردی کردن آن‌ها در زندگی ما را به سلامت به مقصد می‌رساند. با تفکر ساختارها آغاز می‌گردد؛ بدون تفکر، آنچه هست رو به زوال می‌رود. این وادی به چند پرسش اساسی و مهم در رابطه با تفکر پاسخ خواهد داد؛ تفکر به چه معنی است؟ آیا تفکر ویژگی‌های خاصی دارد؟ چرا زندگی ما انسان‌ها با وجود این‌که مدام در حال فکر کردن هستیم پر از دغدغه و مشکل است؟ برای حل مشکلات چه باید کرد؟ آیا تنها خواست و اراده ما برای حل مسئله کافی است؟ آیا در این مسیر احتیاج به نیروی کمکی است و اگر جواب آری است؛ این نیروها چگونه به ما کمک خواهند کرد؟ ابتدا تفکر را معنی می‌کنیم. تفکر یعنی حرکت ذهنی و حرکتی در درون ما که البته علم با وجود پیشرفت بسیار هنوز درست درک نکرده است که این حرکت درونی چگونه انجام می‌گیرد و نتوانسته به خوبی به پایه‌ها و ریشه‌های تفکر برسد.

تفکر یعنی تمرکز روی موضوعی و حرکت ذهنی از نقطه‌ای به نقطه دیگر از مجهول به معلوم؛ از معلوم ناقص به معلوم کامل و گاهی از نقطه‌ای معلوم به نقطه‌ای مجهول؛ باید دانست که در ابتدای هر امری فکر کردن لازمه آن کار است و در فرآیند حل مسائل و انجام وظایف مختلف بسیار مهم است. ابتدا ما باید اهدافمان را تعیین کنیم و موضوعات را طبقه‌بندی کنیم تا با شناخت موضوعات به اهدافمان برسیم؛ سپس در مورد آن‌ها اطلاعات کسب کنیم تا بتوانیم بهتر تصمیم‌گیری کنیم. این حرکت ذهنی در مسیرها و موضوعات مختلفی قابل رفت و برگشت است. هر عملی که ما انجام می‌دهیم یک ساختار تلقی می‌گردد و این ساختار یا همان عمل با تفکر به‌ وجود می‌آید و با فکر کردن همه‌چیز می‌تواند خلق شود.

با فکر کردن ما می‌توانیم خالق ساختار و ارزش‌هایی باشیم که به ما و زندگی ما معنای زیبایی می‌دهد. وقتی فردی بدون تفکر و به‌طور تصادفی اقدام به ایجاد یک ساختار می‌کند این خود می‌تواند منجر به مشکلات و ناهماهنگی‌هایی شود که در نهایت انسان را روبه‌زوال می‌برد؛ ولی وقتی با ذوق و با تفکر اقدام به انجام کاری می‌کنیم، می‌توانیم به موفقیت‌های شگفت‌انگیزی دست پیدا کنیم؛ پس باید بدانیم تفکر و دقت در ایجاد و حفظ ساختارها می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و کار و روابط ما کمک کند و باعث شود که همه‌چیز به بهترین نحو پیش برود. این وادی به ما یادآور می‌شود که ما انسان‌ها خالق افعال و کردار خود هستیم و بدون تفکر همه‌چیز را از دست خواهیم داد. این امر در تمام موارد زندگی از ریز تا درشت، از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین مسائل صادق است و بدون تفکر رو به زوال و نابودی خواهیم رفت و فرق بین ما انسان‌ها با دیگر موجودات در همین تفکر و تعقل است و انسان می‌تواند زندگی خود را به‌گونه‌ای که فکر می‌کند و می‌خواهد، اختیار کند و آن را بسازد.

از آنجا که در زندگی همه ما انسان‌ها مشکلات متعددی وجود دارد؛ باید برای برطرف کردن آن‌ها دنبال راه‌حل مناسب بود؛ بدین صورت که در ابتدا باید فکر کرد که ما در کجای زندگی خود هستیم و به کجا می‌خواهیم برویم و باید بدانیم که خواست و اراده ما به ‌تنهایی برای انجام کار یا حل مسئله کافی نیست؛ باید با تفکر درست، تعقل و تلاش مستمر در مسیر درست و در جهت ارزش‌ها حرکت کنیم و این‌جا است که نیروهای القاء و احیاء از طرف نیروهای مافوق و قدرت مطلق به کمک ما خواهند آمد. نیروی القاء و سپس احیاء به‌ معنی زنده‌شدن و بعد تحرک از سه فاکتور اصلی این وادی به شمار می‌روند. در مسیر حرکت همچنین با کسانی که قبلاً موفق به طی کردن این مسیر شده‌اند می‌توان مشورت کرد و به نظرات آنان گوش داد؛ اما تصمیم نهایی در مسائل زندگی به‌عهده خود فرد است.

این نکته حائز اهمیت است که اگر در مسیر ضد ارزش‌ها و اشتباه گام برداریم، نیروهای القاء در جهت منفی به ما کمک می‌رسانند؛ همان‌طور که در قرآن کریم نیز به این موضوع اشاره دارد «فَأَلۡهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقۡوَىٰهَا» یعنی کمک نیروی القاء هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی صورت می‌گیرد و این بستگی به خود ما دارد که در کدام راه (مثبت یا منفی) قدم گذاشته‌ایم و کدام نیروی کمکی را جذب می‌کنیم. اگر ما در زندگی مشکلات زیادی داریم و آرامش نداریم یا از لحاظ مادی، معنوی، روحی و روانی دچار مشکل هستیم به این علت است که قبل از هر تصمیم یا شروع هر کاری فکر نکرده‌ایم یا به اشتباه و غلط فکر کرده‌ایم. ما حتی قبل از سخن گفتن هم بایستی فکر کنیم تا موجب خسران و پشیمانی نگردد؛ باید بدانیم برای حل مشکل فقط دنبال علت نباشیم.

پیدا کردن علت تنها برای پیشگیری از تکرار آن است؛ اما برای حل مسئله باید تفکر درست داشته باشیم، همراه با نقشه‌ای دقیق و حساب شده که راه به عقب نداشته باشد و منجر به شکست نشود. نکته مهم اینجا است که حل مسئله زمان‌بر است و حتی ممکن است سال‌ها طول بکشد و لازم است که ما صبور باشیم؛ پس تفکر سرآغاز و شروع هر ساختار، سخن، فعل و کردار ما است و بدون تفکر تمام ساختارهای زندگی ما فرو می‌ریزد. با تفکر و تعقل می‌توانیم به فرمان عقل نزدیک شویم و به هر آنچه می‌خواهیم برسیم یا به‌عبارتی به مرحله «شو، شود» نزدیک شویم؛ بنابراین نتیجه می‌گیریم که زندگی کنونی ما انسان‌ها همان چیزی است که در گذشته به آن فکر می‌کردیم و در مسیر همان فکر در حرکت بوده‌ایم و به همین صورت آینده ما همان چیزی خواهد شد که در حال حاضر به آن فکر می‌کنیم و در جهت رسیدن به آن تفکر گام برمی‌داریم و تلاش می‌کنیم؛ خواه آن تفکر مثبت باشد، خواه منفی. اگر در زندگی و ناملایمات دنبال مقصر باشیم یا آن را خواست خدا و سرنوشت بدانیم بسیار کار عبث و بیهوده‌ای می‌باشد. امید است که با تفکر صحیح به‌موقع و در جهت ارزش‌ها بتوانیم به آسایش و آرامشی که مطلوب همگان است نائل شویم.

منابع: سی‌دی وادی اول و کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود

رابط خبری: همسفر منصوره رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم)
نویسنده: همسفر رؤیا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم)
عکاس: همسفر شهزاد رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوازدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وحید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .