English Version
This Site Is Available In English

هر قدم با اندیشه، هر تغییر با آگاهی

هر قدم با اندیشه، هر تغییر با آگاهی

جلسه‌‌‌ی دوازدهم  از دوره‌ی چهارم کارگاه‌های آموزشی عمومی نمایندگی پردیس با استادی راهنمای محترم مسافر امیر، نگهبانی مسافرعلی‌رضا، دبیری مسافر امید با دستور جلسه‌ی «وادی یکم و تاثیر آن روی من» شنبه 16 اسفند ‌ماه 1404 ساعت 17:00 آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
بسیار خرسندم که امروز در جمع پر مهر شما حضور دارم؛ فرصتی ارزشمند برای یادگیری، رشد و بهره‌مندی از تجربیات یکدیگر. پیش از ورود به مبحث اصلی، لازم می‌دانم از نگهبان محترم و کلیه عزیزانی که در برگزاری این جلسه نقش داشته‌اند، صمیمانه قدردانی کنم، همچنین بر خود واجب می‌دانم از مرزبانان گرامی و تمام خدمتگزارانی که در ایام ماه مبارک رمضان، با دلسوزی و نیت پاک، مقدمات پذیرایی افطار را فراهم کردند، نهایت تشکر را داشته باشم، همان‌طور که در کنگره 60 آموخته‌ایم، قدردانی و سپاسگزاری از خدمات دیگران، بخشی جدانشدنی از مسیر رشد انسانی و روحی ماست؛ امیدوارم همه دوستان تعطیلات نوروز را با آرامش و سلامتی پشت سر گذاشته باشند و ان‌شاءالله سال جدید برای همه ما، سرشار از تغییرات مثبت، رشد درونی وموفقیت‌های ماندگار باشد.
در طول تعطیلات، تجربه‌ای داشتم که مایلم آن را با شما به اشتراک بگذارم، هرگاه فاصله‌ای میان من و جلسات کنگره ایجاد می‌شود، انرژی و تمرکز درونی‌ام دچار افت محسوس می‌گردد. این احساس، به من نشان می‌دهد که حضور در کنگره چقدر حیاتی و اثرگذار است. گاهی اوقات تنها با دور شدن چند روزه از فضای آموزش و همدلی، قدر جایگاهی که در آن قرار داریم را بیشتر درک می‌کنیم؛ در اولین جلسه امسال، وادی اول مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد که با عنوان با تفکر، ساختارها آغاز می‌گردد؛ بدون تفکر، آنچه هست رو به زوال می‌رود» شناخته می‌شود؛ استاد گرانقدر جلسه، جناب آقای رضا شهریاری، با بیانی شیوا و عمیق، این وادی را برای ما تشریح کردند و تأکید داشتند که اساس رسیدن به عشق و محبت واقعی، داشتن تفکری سالم و آگاهانه است؛ در ابتدای کتاب «چهارده وادی برای رسیدن به خود»، مهندس دژاکام این اصل را پایه‌ای‌ترین اصل حرکت انسان در مسیر رشد و تکامل معرفی می‌کنند، در حقیقت، بسیاری از آیات قرآن کریم نیز بر اهمیت تفکر تأکید دارند؛ بیش از ۳۰۰ آیه با مضمون "افلا تعقلون"، "لعلهم یتفکرون" و نظایر آن، نشان‌دهنده ارزش والای اندیشه در نگاه الهی است؛ اما تفکر چیست؟ آیا با فکر کردن تفاوت دارد؟ در کنگره 60 آموختیم که تفکر، حرکتی ذهنی از مجهول به معلوم است، یعنی انسان برای رسیدن به حقیقت یا یافتن پاسخ، ذهن خود را متمرکز می‌سازد، تفکر، با فکر تفاوت دارد. فکر، حالتی گذرا، پراکنده و غیرمتمرکز دارد؛ اما تفکر، فعالیتی عمیق، هدفمند و جهت‌دار است. به همین دلیل است که در پایان جلسات، لحظاتی به سکوت و تفکر اختصاص داده می‌شود تا هر فرد، بر خواسته درونی خود تمرکز کند.

در مسیر درمان اعتیاد، این تمایز بسیار مهم است، کسی که در سفر اول قرار دارد، باید تمام تمرکز خود را بر درمان و بازسازی خود قرار دهد، اگر ذهن به سوی دغدغه‌های گذشته و برنامه‌های نامربوط کشیده شود—چه در مورد تحصیل، اشتغال یا مسائل خانوادگی—تمرکز اصلی از بین می‌رود و فرآیند درمان با اختلال مواجه می‌شود.
سیستم هستی بر اساس تفکر بنا شده است. معرفت، علم و دانش همه محصول تفکر هستند. بدون تفکر، انسان به رشد واقعی دست نخواهد یافت. اما باید به این نکته نیز توجه کنیم که هر تفکری، مفید نیست. ما دو نوع تفکر داریم: تفکر سالم و تفکر ناسالم. بسیاری از افراد، بدون آگاهی و داشتن جهان‌بینی صحیح، سال‌ها برای درمان اعتیاد خود تلاش کرده‌اند؛ سم‌زدایی کرده‌اند، دارو مصرف کرده‌اند، اما چون تفکر آن‌ها از پایه ناسالم بوده، به نتیجه نرسیده‌اند.
تفکر سالم، همان تفکری است که منجر به خلق و توسعه روش درمانی DST شده است. روشی که در طول بیش از دو دهه، بارها و بارها آزمایش و تأیید شده و در مسیر درمان اعتیاد، موثر واقع گردیده است. اگر یک فرد در طول سفر، بدون اذیت و زجر، مراحل درمان را پشت سر بگذارد، این نشانه‌ای از صحت تفکر پشت آن روش است.کنگره 60 نیز حاصل یک تفکر سالم، عمیق و الهی است. تفکری که در ذهن مهندس دژاکام شکل گرفت، با پشتکار و توکل به خداوند متعال به ثمر نشست و امروز شاهد ساختاری هستیم که هزاران نفر را نجات داده است. این ساختار، نتیجه تفکری‌ست که همراه با ایمان، دانش و عمل بوده است.نیروی القا، احیا و تحرک نیز تنها زمانی وارد زندگی ما می‌شود که تفکر داشته باشیم. بدون تفکر، صرف داشتن اراده کافی نیست. اراده باید همراه با آگاهی، جهان‌بینی صحیح و راهنمایی از سوی راه‌بلد باشد. استاد عزیز ما نیز اشاره کردند: هیچگاه نبود سرمایه یا پول، عامل اصلی مشکلات ما نبوده، بلکه بی‌تفکری عامل اصلی تمام خسارت‌هاست.
در پایان، تأکید می‌کنم که باید قدر جایگاهی که در آن قرار داریم را بدانیم. حضور در کنگره60، نعمتی است که باید با تفکر، شکرگزاری و خدمت‌گزاری از آن بهره ببریم. تفکر سالم، راه رسیدن به آرامش، رهایی و رشد حقیقی‌ست.
ان‌شاءالله که سال جدید برای همه ما، سالی سرشار از تفکرات سازنده، تصمیمات آگاهانه و موفقیت‌های مستمر باشد.

عکاس: مسافر هومن
تنظیم و ارسال: مسافر فرشید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .