English Version
This Site Is Available In English

حافظ طبیعت باشیم

حافظ طبیعت باشیم

پنجمین جلسه از دور بیست و پنجم کارگاه‌های آموزشی خصوصی، ویژه مسافران کنگره ۶۰ شعبه تخت جمشید شیراز با استادی مسافر بیژن، نگهبانی مسافر روح الله و دبیری مسافر علی بادستور جلسه(هفته درختکاری) سه‌ شنبه ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۳ ساعت۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

 

سلام دوستان بیژن هستم یک مسافر

 در مورد دستور جلسه درختکاری اول، ماه مبارک رمضان تبریک می‌گویم انشالله که تا پایان ماه مبارک رمضان این فرضیه انجام بدید برای جسم خودمان ارزش قائل بشیم حالا خیلی‌ها می‌گویند ماه رمضان ماه عربهاست نه اینجوری نیست اگر من دقیق به این فکر کنم که در روزه گرفتن در سی دی اتوفاژی هم می‌گوید که اتوفاژی باید انجام بگیرد که من بتوانم آن جسمم را درمان کنم و بهتر بشم انشالله که بتوانیم این کار را انجام بدیم در مورد درختکاری بچه‌ها زحمت کشیدن ۱۰۰ یا ۲۰۰ نفر بودند آمدند درختکاری کردند از ایجنت و مرزبان‌ها تشکر می‌کنم که این برنامه را ردیف کردند که ما بتوانیم لذتش را ببریم وقتی یک خدمتی انجام می‌دهیم یک کاری انجام می‌دهیم لذتش را خودت می‌بری و درختکاری هم همین است هر کسی که رها می‌شود به ازای هر سال رهایی نهالی را باید بکارد حالا امسال رفتن روی هسته کاری یا بیابان زدایی که دیگر آب نمی‌خواهد خودش به وسیله خود طبیعت آبیاری می‌شود خوب هم هست در کل من اگر حساب بکنم درختکاری چه ارزشی داره همه ما می‌دانیم تنفس زمین از درخت و طبیعت است همان اکسیژن که ما داریم استفاده می‌کنیم دقیقاً همان درختی که داریم تخریب می‌کنیم یا شاخش میشکنیم یا می‌سوزانیم یا آتش می‌زنیم یا می‌بریمش از همان اکسیژن که بدن ما نیاز دارد به وجود می‌آید پس من باید اولین کاری که می‌کنم به خودم اهمیت بدهم و خودم را دوست داشته باشم که بتوانم از طبیعت هم محافظت کنم محافظت کردن از طبیعت این می‌طلبه که منه انسان به این فکر باشم که درخت و طبیعت و هر چیزی که خداوند آفریده برای من انسان آفریده پس باید نگهداری ازش بکنم حالا ناآگانه بلند می‌شوم درختی قطع می‌کنم یا اکوسیستم کره زمین به هم می‌زنم نآآگاهانه می‌روم کوه سنگش را استخراج می‌کنم یا ناآگاهانه می‌روم دره‌ای را پر می‌کنم باهاش باغ می‌سازم یا خانه درست می‌کنم وقتی که آگاه شدم دیگه نمی‌توانم این کار را بکنم وقتی به این آگاهی برسم که به طبیعت لطمه نزنم و به اکوسیستم طبیعت لطمه نزنم دیگه نمیام رودخانه پر کنم که بخواهم ازش سوء استفاده شخصی بکنم نمیرم جنگل خراب بکنم که سواستفاده بکنم حالا بعضیا فکر می‌کنند و می‌گویند که ما تخریبی ایجاد نکردیم ما که کاری نکردیم ما درختی قطع نکردیم. 

 من خودم باغ دارم هر سال ۲۰ تا ۵۰ تا نهال می‌کارم بهش سر می‌زنم کودش میدم رسیدگی می کنم اب هم بموقع میدهم وقتی که فکر می‌کنم تخریبی ایجاد کردم همان حبه ذغالی که گذاشتم جلوی خودم و استفاده کردم باید جبران خسارت آن را بکنم اگر من یک حبه ذغال و عادت هم داریم که یک منقل پر از آتش کنیم و بشینیم پاش و حال کنیم یه رفیقی داشتیم می‌گفت من تا منقل پر از آتیش نباشد اصلاً بهم خوش نمی‌گذره وقتی این تفکر باشد که من، منقل کمتر از ۱۰ تا ذغال باشه حال نمی‌کنم ضربه زدم باید به این تفکر برسم و جبران کنم جبران چی است وقتی کوه می‌روم ۴ تا دانه هسته بادام یا هسته بلوط کنار سنگی یابوته ای بکارم که حیوانات نخورند که جان بگیرد این جبران خسارت است جبران خسارت مگر چه کاری دارد جبران خسارت هیچ کاری ندارد من باید بپذیرم و درک بکنم و حافظ منابع و محیط زیست خودم باشم خودم دارم لذتشو می‌برم و خودم دارم استفاده شو می‌برم خودم ازش بهره می‌برم امیدوارم به خدا من به این آگاهی برسم و بتوانم جبران خسارت خرابی‌های خودم را خودم انجام بدهم ممنونم به صحبت‌های من توجه کردید

عکس : مرزبان کشیک مسافر حسین

تنظیم و ارسال : مسافر ابوالفضل لژیون یازده

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .