جلسه چهاردهم از دوره سوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره60 نمایندگی آبیک به استادی همسفر سمیه با دستور جلسه «در کنگره ۶۰ چگونه قدردانی کنیم»؟ روز شنبه ۱۳ بهمنماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
مسئله قدردانی و سپاسگزاری در کنگره۶۰ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در فرهنگ ما و دیگر فرهنگهای ملل شکرگزاری و قدردانی دارای اهمیت بوده و در بسیاری از فرهنگها دارای مراسم و آیین مخصوص به خود نیز هست. اولین برداشت از مفهوم قدردانی شکرگزاری و تشکر است؛ اما این سؤال مطرح میشود که تشکر و قدردانی از چه کسی؟
شاید اولین جوابی که به ذهن ما میرسد خداوند باشد؛ خداوندی که نعمتهای بیشمارش را در اختیار ما قرار داده است، خداوندی که نعمت را برای ما تمام کرده است و ما را از نیستی به هستی آورده است، قدرت مطلق جسم، فیزیک و اندام بسیار پیشرفتهای به ما داده است. انسان زیباترین و پیشرفتهترین فیزیک و اندام را در بین جانداران دارد، زیباترین صورت، زیباترین پوست، زیباترین جسم و بسیاری از زیباییهای منحصربهفرد دیگر و ما باید همیشه قدردان و سپاسگزار پروردگار و خالق به این بزرگی و بخشندهای باشیم که همه تواناییها را به ما داده و حتی از روح خودش در ما دمیده و ما را به اشرف مخلوقات تبدیل کرده است.
اگر کلمه قدردانی را ریشهیابی کنیم به معنای قدر، اندازه، جایگاه و میزان است و واژه قدردانی به معنای دانستن اندازه و میزان هر چیزی در کل هستی است. در هستی هر چیزی جایگاه و قدر و منزلت مشخص دارد و همه موجودات طبق یک برنامه خاص خدمت خود را به هستی ارائه میدهند؛ اما وقتی به انسان میرسیم قضیه کاملاً متفاوت است؛ چراکه انسان از قدرت اختیار برخوردار است و مختار به انجام خیر و شر است. انجام حرکت درست از سوی انسان نیاز به آگاهی و معرفت دارد که ما در کنگره۶۰ به کسب آگاهی و اجرای عملی آنها میپردازیم.
در بحث قدردانی در درجه اول، انسان باید قدر و منزلت خود را بداند و از خدا بابت قرار گرفتن در مسیر روشنایی تشکر کند تا زمانی که جایگاه خود را در هستی ندانیم، قدر اندازه دیگر چیزها را هم نخواهیم دانست؛ بهعبارتدیگر قدردان بودن؛ یعنی دیدن خوبیها اینکه بتواند خوب ببیند و حتی خوبیها و محسنات افراد و حتی خوبیها و مزیت طبیعت را عنوان کند و سپاسگزار باشد از اینهمه نعمتی که در اختیار اوست.
در کنگره۶۰ تمرین میکنیم که از کسانی که به هر نحوی بهرایگان به ما خدمت میکنند قدردانی کنیم، این قدردانی میتواند هم مالی باشد و هم معنوی؛ همینکه ما میتوانیم قسمتی از مال خود را جهت قدردانی پرداخت کنیم این بیانگر آموزش گرفتن و بخشش است یا مثلاً برای قدردانی با دادن پاکت در جشنهای مختلف کنگره، در زمینه قدردانی معنوی میتوانیم به احترام گذاشتن به خدمتگزاران اعم از راهنما، مرزبان و همهکسانی که به هر نحوی در کنگره به ما خدمت میکنند اشاره کرد.
امیدوارم بتوانیم در مرحله اول شاکر و قدردان خالق خود باشیم و درنهایت قدردان همهکسانی که بهنوعی در حال خدمت به انسانها و هستی هستند. شاید بهتر است به خودمان یادآوری کنیم که چه داشتههای ارزشمندی داریم و نباید اعتمادمان را به خدا از دست بدهیم. یکی از بزرگترین نعمتها همین کنگره و حضور ما در آن است، زمانی که ما قدر داشتههایمان را میدانیم، قبل از اینکه چیزی را از دست بدهیم با آموزش و آگاهی یاد میگیریم که همیشه و همهجا قدردان و شکرگزار باشیم و قدر داشتههایمان را بیشتر از هرروز بدانیم. با تشکر از همهکسانی که بهنوعی در حال خدمت به انسانها و هستی هستند.
نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه عضو لژیون سردار
رابط خبری: راهنما همسفر پروانه عضو لژیون سردار
ویراستاری و ارسال: مرزبان خبری همسفر آمنه
همسفران نمایندگی آبیک
- تعداد بازدید از این مطلب :
177