درختان همواره در زندگیِ بشر موثر بودهاند و قرنهاست که آدمی در سایهشان از شدت گرما و تابش خورشید در امان ماندهاند و از میوههای رنگارنگ و شیرین آنها بهرهمند شدهاند و آوای پرندگان که در لابهلای شاخسار آنها ماوا گزیدهاند، روح و جان انسان را صفا بخشیده و قلبش را مملو از خوشی و شادابی نمودهاند. در دلِ زمستان سرد نیز به مدد هیمهای که از تنه درختان فراهم آورده و آتشی که از آنها افروخته است، سرما و یخبندان را تاب آورده است و بار دیگر این شکوفههای زیبای درختان هستند که به انسان نویدِ فرا رسیدن بهار دلانگیز را میدهند.
درخت نماد زندگی است؛ همانطور که هر سال، زمستان و برف و کولاکش آن را خشک میکند و به خواب زمستانی میبَرد، در بهار و تابستان، همان درخت خشک جوانه میزند و با امید به زندگی، سرسبز میشود. درختی که گرما و سرماهای بسیاری را چشیده است و دارای تنه و پوستهای سخت است که محافظ سرما و بادهای زمستانی است و شاخ و برگ بسیارش باعث شده که سر خم کند و به پهنای درختی چون بید سایه بگُستراند.
یکی از زیباترین و نابترین کارهایی که در کنگره ۶۰ بسیار به آن بها داده میشود، درختکاری میباشد. کاری که در کمتر جایی به آن توجه دارند و چقدر زیباست که هر فردی بر خود واجب بداند که به واسطه دود، سالیانِ سال بر محیط اطراف خود، گیاهان، درختان و طبیعت آسیب وارد کرده است، سالی یک درخت بکارد. باید هزاران بار به جناب مهندس آفرین گفت که با تدبیر و اندیشه مثل همیشه به این مسئله مهم و ارزشمند توجه کردند و باز هم از دلِ خاک مرده، روحی تازه به زندگی بخشیدند. باشد که من و تمام افراد کنگره ۶۰ این حرکت عظیم و زیبا را قدر بدانیم و در احیاء هوای پاک و بخشیدنِ نفسی تازه، سهم داشته باشیم.
برای اعضاء کنگره، درختکاری مصداق بارز جبران خسارت است. خسارتهایی که در زمان اعتیاد به خود، خانواده و جامعه زدهایم و اکنون با شرکت در اجرای درختکاری به زیبایی میتوانیم جبران خسارت کنیم. در کنگره ۶۰ اعضا وظیفه دارند، درختی را که کاشتهاند تا زمانی که زنده هستند، آبیاری و مراقبت نمایند؛ زیرا در کنگره به ما یاد میدهند که درختان نبضِ زمین، مایه حیات انسانها، حیوانات و حتی بعضی از گیاهان هستند؛ چون درختان با جذب گازهای سمی از جمله دیاکسید کربن و تولید اکسیژن که یکی از اساسیترین نیازهای حیاتِ انسان و حیوان است و باعث تدوام حیات انسان و سلامتِ چرخه طبیعت میشوند. اما کمبود درختان، تخریب و نابودی جنگلها به ویژه در این عصر دود و زندگی ماشینی موجب انقراضِ نسل انسان و حیوان خواهد شد. در سال جدید با همت بالا و به یاری حق، زندگی کنیم و بگذاریم که دیگران هم زندگی کنند. در روز درختکاری نهالهای جوان به دست خاک حاصلخیز سپرده میشوند تا به درختانی نیرومند و سرسبز تبدیل شوند و به این ترتیب گامی در جهت آبادانی کشور عزیزمان برداشته میشود.
انشاءالله همه ما بتوانیم در هفته درختکاری حداقل یک درخت بکاریم و با آبیاری مرتب و نگهداری به موقع از آنها مراقبت کنیم.
منبع: سایت کنگره ۶۰
ویرایش: همسفر سمیه، رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم)
ارسال: راهنمای تازه واردین همسفر مرجان، رهجوی راهنما همسفر سکینه (لژیون دهم)
- تعداد بازدید از این مطلب :
514