English Version
This Site Is Available In English

درختان، مهم‌ترین منبع برای تصفیه‌ هوا هستند

درختان، مهم‌ترین منبع برای تصفیه‌ هوا هستند

جلسه چهاردهم از دوره سوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی ساوه با استادی همسفر نفیسه رهجوی راهنما همسفر سارا، با دستور جلسه «درختکاری» روز شنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد.

خلاصه سخنان استاد:

درختکاری، از آموزش‌های کنگره محسوب می‌شود. ما در سیاره‌ای به‌‌نام زمین زندگی می‌کنیم که؛ شرایط زندگی ما کاملاً وابسته به گیاهان است. مهم‌ترین خاصیت درختان برای محیط‌زیست، تصفیه‌کردن هوا می‌باشد که درواقع، کربن‌دی‌اکسید را می‌گیرند و اکسیژن را منتشر می‌کنند.

یکی از عواملی که باعث گرم شدن کره‌زمین می‌شود، از بین بردن جنگل‌ها است. در سراسر دنیا رسم این‌گونه است یا می‌توان گفت قانون این است که هر درختی را که قطع می‌کنند به‌جای درخت قطع‌شده ۲ یا ۳ درخت کاشته می‌شود ولی این‌کار در کشور ما خیلی مرسوم نیست. علاوه بر اینکه بشر آسیب جدی به درختان و جنگل‌ها وارد می‌کند، به‌جز این موارد عوامل طبیعی از قبیل رعدوبرق‌های شدید باعث آتش‌سوزی جنگل‌ها می‌شود؛ به‌همین دلیل با گرمای زیاد، گرمایش و گلخانه‌ها به‌وجود آمده‌اند.

اگر درخت‌ به‌اندازه کافی باشد آلودگی هوا و گرمایش و عوامل دیگر همه از بین خواهند رفت، ولی ما در کنگره این قانون را داریم که هر رهجویی که به رهایی می‌رسد یک درخت می‌کارد و ما همسفران هم با‌نگه‌داشتن گل و گیاه می‌توانیم به این امر مهم کمک کنیم. قانون درختکاری در فرهنگ ما از زمان کهن وجود داشته و ما نیز باید ادامه‌دار این فرهنگ خداپسندانه باشیم. کاشتن درخت و نگه‌داری از نهال کاشته شده بازپرداخت بدهی ما به طبیعت است که سال‌ها به هرنحوی به طبیعت آسیب زده‌ایم. اشخاصی که مصرف‌کننده بودند و در کنگره اکنون به‌رهایی رسیده‌اند اکنون باید برای جبران‌خسارت هرساله یک درخت بکارند. چه مسافران، چه همسفران. مهم نیست کجا و چه درختی می‌کاریم، باید برای مراقبت و آبیاری درخت کاشته شده اهمیت قائل شویم.

از سوی دیگر درخت به‌منزله ریه‌های یک شهر تلقی شده است و نقش مهمی در تأمین سلامت اعضای جامعه ایفا می‌کند که این مورد اخیر از موارد قبل مهم‌تر است؛ چراکه به‌دلیل فعالیت کارخانجات صنعتی و نیز ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و فعالیت روزانه آن‌ها در سطح شهرهای بزرگ از جمله تهران، آلاینده‌ها، گازهای مهلک و خطرناکی نظیر دی‌اکسیدکربن در هوای شهرها افزایش یافته و سلامت افراد را تهدید می‌کند و افزایش هر چه بیشتر این مواد‌های آلاینده، کاهش میزان اکسیژن در هوا را سبب می‌شود و این وضع نامساعد گروه‌های آسیب‌پذیر نظیر؛ بیماران ریوی، قلبی، سالخوردگان و کودکان را بیشتر تهدید می‌کند.

در چنین شرایطی مسأله درخت و درختکاری راه‌حلی مناسب برای مبارزه با آلودگی‌های مذکور به‌شمار می‌آید. اهمیت درخت و درختكاری همین بس كه در روایتی معتبر از یكی معصومین (ع) منقول است كه: «حتی اگر دیدید قیامت برپا شد و شما مشغول كاشتن درختی بودید، از این عمل نیک خود دست برندارید.» این نشانگر تأكيد و توصیه اولیای اسلام به حفظ، حراست از درختان و اهمیت درختكاری است.

مطالب یاد شده به روشنی، وظیفه تک‌تک ما را در حفظ و حراست از منابع طبیعی موجود، خصوصاً جنگل‌ها، مراتع و هم‌چنین توسعه پایدار و گسترش این نعمت الهی، به‌عنوان یک وظیفه دینی و ملی، مشخص می‌کند. به‌طور خلاصه روز درختکاری بهانه‌ای است برای این که ما به محیط‌زیست احترام گذاشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را بادقت بیشتری نگه‌داری کنیم و جبران خسارت کنیم. امید است که باتلاش در این جهت، حتی با کاشتن یک نهال کوچک کشوری زیبا و آباد را برای خویش مهیا کنیم و باری از خسارت‌هایی که زده‌ایم را، کمتر کنیم که یقیناً کاری پسندیده است.

رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سارا (لژیون ششم)
عکس: مرزبان خبری، همسفر زهرا
ویراستاری و ارسال: خدمتگزار سایت، همسفر فاطمه
همسفران نمایندگی ساوه

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .