همانطور که میدانیم وادیها قوانین زندگی هستند و راه و روش درست زندگی کردن را به ما یاد میدهند. در وادی یازدهم با یک قانون جدید آشنا میشویم که؛ چشمههای جوشان و رودهای خروشان، همه به بحر و اقیانوس میرسند.
در این وادی انسان به چشمههای جوشان تشبیه شده است؛ اما اصلاً چشمه جوشان چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ با بارش برف و باران، آبها آرامآرام از کوهها سرازیر میشوند و در زمین فرو میروند و آبهای زیرزمینی را تشکیل میدهند که با جمع شدن این آبها در کنار هم، یک منبع بزرگی به وجود میآید و آرامآرام به سطح زمین میرسد و از یک حفره بیرون میآید که به آن چشمه میگویند.
آب چشمهها با هم متفاوتاند؛ یک چشمه آب گرم است، یک چشمه آب سرد، یک چشمه آبی که میزان گوگرد آن بالا است و ... اگر درون انسانها را به چشمه تشبیه کنیم با هم متفاوتاند و هرکدام دارای یک سری خصوصیاتی هستند. همانطور که ممکن است بعضی چشمهها خنثی یا خشک باشند؛ بعضی انسانها هم هیچ اثری از خودشان ازنظر ارزش معنوی و مادی ندارند؛ نه مثبت هستند و نه منفی، بعضی انسانها مثل چشمههای زلال هستند.
زلال؛ یعنی پاک، یعنی انسانهایی که واقعاً اعمالشان سالم است، یاریرسان هستند، باعث رحمت هستند و همه در کنارشان احساس آرامش میکنند. بعضی انسانها مثل چشمههای آب گندیده و متعفن هستند و بعضی دیگر از انسانها مثل چشمههای زهرآگین هستند. وقتی ما به دنیا آمدیم، همه چشمهای زلال بودیم و با توجه به اینکه جهان، جهان اضداد است، با آفرینش انسان خوبی و بدی در درون انسان نهاده شد.
ما یکسری از تربیت، فرهنگ، محیط و آموزشهایی که گرفتیم غلط و ناصحیح بود که کیفیت چشمه ما را ساخته است. اکثراً به خاطر تفکرات زائد و به خاطر ضد ارزشیهایی که انجام دادیم وجودمان پرشده از کینه، نفرت، حسادت، مقایسه، فضولی و خیلی از حسهای ناسالم دیگر و وجود ما بسان چشمههای زهرآگین است. این وادی به ما میگوید که اگر واقعاً قبول دارید چنین درونی دارید میتوانید آنها را تغییر دهید؛ اما فقط با آموزش گرفتن میتوانید این صفات را در خودتان تغییر دهید.
چشمه دو خصوصیت دارد: یکی اینکه چشمه به یک سری منابع زیرزمینی متصل است و دوم اینکه به خاطر اختلافپتانسیل به وجود آمده است. برای انسان این منابع، همان اطلاعات و دانایی است. هرچه دانایی و آگاهی انسان بالاتر برود و همراه با عمل باشد؛ یعنی به دانایی مؤثر تبدیل شود، یک اختلاف سطح و اختلافپتانسیل در او به وجود میآید که باعث تغییر جایگاه میشود. از همان ابتدا در لژیون تازهواردین به ما آموزش میدهند که دروغ نگوییم؛ وقتی این را در خانه کاربردی میکنیم، یک احساس خوب و لذتی به ما دست میدهد که من توانستم یک دروغ نگویم و یا یک غیبت نکنم. همین باعث تغییر جایگاه در ما میشود و یک پله بالاتر میرویم؛ زیرا یک تغییر کوچک انجام دادیم و این خودش یک انرژی در ما ایجاد میکند و این انرژی باعث نشاط و لذت درونی میشود؛ اما اگر در خلاف جهت ارزشها حرکت کنیم؛ مثلاً اگر دروغهایمان را بیشتر کنیم، نزول پیدا میکنیم و در جهت عکس انرژی میگیریم؛ یعنی انرژی منفی میگیریم که یک لذت لحظهای دارد، ولی به دنبالش دلهره و نگرانی است؛ زیرا میترسیم رسوا شویم.
نویسنده: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
ویراستار: همسفر غزال رهجوی راهنما همسفر رعنا (لژیون نهم)
عکس: مرزبان خبری، همسفر آرزو
ارسال: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر رعنا (لژیون نهم)
همسفران نمایندگی هاتف
- تعداد بازدید از این مطلب :
1094