English Version
This Site Is Available In English

خلاصه سی دی سد خونی مغز _ لژیون یکم

خلاصه سی دی سد خونی مغز _ لژیون یکم

 

سلام دوستان، زهرا هستم همسفر

گفته‌شده که قلعه‌ای بزرگ در ناحیه‌ای خوش آب‌وهوا وجود دارد که یک فرمانروای دانا در آن است و نگهبانانی که از قلعه مراقبت می‌کنند، تا اراذل و اوباش نتوانند وارد آنجا شوند. این مثال خیلی جالب است و کاربرد زیادی دارد. در مورد اعتیاد گفتیم که اعتیاد یعنی جایگزینی؛ که این جایگزینی در مغز انسان صورت می‌گیرد، هنگامی‌که مواد مخدر بیرونی جایگزین مواد اصلی مغز می‌شوند. سلول‌ها کوچک‌ترین جزء جسم ما هستند و یا آن‌ها ساکنینی هستند که در شهر وجودی ما زندگی می‌کنند. سلول‌ها، واحدهای فعال، آگاه و هوشمندی هستند که برای فعالیت خود نیاز به سوخت دارند که همان انرژی است این انرژی توسط خون، از قلب حرکت می‌کند و به شاخه‌های مختلف تبدیل می‌گردد و به سلول‌ها می‌رسند. این رگ‌های خونی مانند نهرهای پاک و زلالی هستند که گاهی فاضلاب و میکروب‌ها به داخل آن‌ها راه پیدا می‌کنند.

هرگاه این اتفاق برای بدن بیفتد و میکروب یا ویروسی وارد بدن شود، انسان دچار بیماری می‌گردد. در این هنگام، سلول‌هایی که وظیفه آن‌ها مراقبت است، دست‌به‌کار می‌شوند و با میکروب‌ها مبارزه می‌کنند و آن‌ها را از بدن بیرون می‌نمایند. این اتفاقات همیشه و بدون دخالت ما صورت می‌گیرد. مگر در شرایط خاص که سیستم ایمنی بدن، دچار مشکل شود اما کارکرد مغز ما بسیار متفاوت و پیچیده است سلول‌های مغزی بسیار مهم هستند و باید مراقب بود که از بین نروند زیرا سلول‌های مغزی که از بین می‌روند دیگر ساخته نمی‌شوند و یا زمانی بسیار زیاد صرف می‌شود تا کوچک‌ترین سلول در مغزترمیم شود. در مغز حدود 100 میلیارد سلول وجود دارد و مغز شامل دو قسمت عمده سلول‌ها است:

1) نورون‌ها

2) سلول‌های گالیا

وظیفه نورون ها، انتقال اطلاعات است و سلول‌های گالیا کارشان فقط ساپورت کردن سلول‌های دیگر است. نورون ها 10 برابر از گالیاها بزرگ‌تر هستند ولی ازنظر اشغال کردن جا باهم برابرند. آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید برای انجام ساده‌ترین و کوچک‌ترین حرکت در بدن ما چه کارهایی باید در داخل مغز ما اتفاق بیفتد؟ سیستم مغز و جسم ما به صورت خودکار و بدون دخالت ما کار خودش را به‌درستی انجام می‌دهد و ثانیه‌ای از کار باز نمی‌ماند. این ما هستیم که از روی نادانی، سیستم را مختل می‌کنیم. مغز ما به مراقبت بیشتری نیاز دارد زیرا بسیار حساس‌تر از بقیه اعضای بدن است. در سیستم مغز مهره‌داران لایه‌ای وجود دارد به نام سد خونی.

سد خونی، همان نگهبانان قلعه هستند هر خونی که قرار است به مغز برسد باید از این سد عبور کند. سلول‌های این سد آن قدر به هم چسبیده هستند که هر چیزی نمی‌تواند از آن عبور کند؛ که البته اگر چنین نبود ما هر چیزی که می‌خوردیم، اثرش توسط خون وارد مغز می‌شد و ما را معتاد می‌کرد؛ بنابراین متوجه شدیم که سد خونی چه‌کاری انجام می‌دهد. اکثر داروهای شیمیایی که پزشکان تجویز می‌کنند نمی‌توانند وارد مغز شوند برای نمونه داروهای شیمی‌درمانی. سد خونی مغز محافظ مغز است زیرا همان‌طور که گفته شد، اگر ویروس یا میکروبی وارد مغز شود و سلولی را از بین ببرد ترمیم و درمان بسیار مشکل و یا غیرممکن می‌شود.

اگر آلودگی به هر طریقی وارد مغز شود سلول‌های مغزی نمی‌توانند آن‌ها را از بین ببرند فقط از تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کنند و آن آلودگی در مغز باقی می‌ماند؛ مانند ویروس تب‌خال یا زونا اگر کسی این ویروس را داشته باشد تا آخر عمر آن را به همراه دارد و گاه‌به‌گاه به آن مبتلا خواهد شد. گفتیم که سلول‌های مغزی چنان به هم چسبیده‌اند که هیچ مولکولی نمی‌تواند از آن عبور کند، مگر مولکول‌های ذره‌بینی مثل اکسیژن و دی‌اکسید کربن و یا مولکول‌های قابل‌حل، در چربی مویرگ‌های مغزی. مواد روان‌گردان از هر نوع این خاصیت را دارند و می‌توانند از سد خونی مغز عبور کنند دیگر خودتان فکر کنید چه اتفاقاتی می‌افتد. هروئین، حشیش، قرص‌های روان‌گردان، کوکائین و ... نیز همین اثر را دارند و با مصرف آن‌ها کارکرد مغز، دچار اختلال می‌گردد. این‌گونه تولیدات طبیعی مغز قطع می‌شوند و مواد بیرونی جایگزین آ ن می‌شود. بعد از آن اثر اختلالات خود را، بر روی صور آشکار و پنهان نشان می‌دهند. مغز سیستم فعالی دارد که مانند پمپ عمل می‌کند و برای کارکرد مناسب باید به خوبی خون به مغز برسد تا انرژی لازم را برای کارکرد خود پیدا کند. سد خونی مغز باعث فعالیت سلول‌های مغز می‌شود. کارکرد کل سیستم مغز به‌صورت شیمیایی ست. برای همین هر ماده‌ای نباید وارد آن شود.

 

 

سلام دوستان، خاطره هستم همسفر

نکات سی دی سد خونی مغز

 

  • اعتیاد یعنی جایگزینی، که این جایگزینی در مغز انسان صورت می‌گیرد.

  • سلول‌ها؛ واحدهای فعال آگاه و هوشمندی هستند که برای فعالیت خود نیاز به سوخت دارند که همان انرژی است.

این انرژی توسط خون از قلب حرکت می‌کند و به شاخه‌های مختلف تبدیل می‌گردد و به سلول‌ها می‌رسد.

  • مغز شامل دو قسمت عمده است:

  •  نورون‌ها

  • سلول‌های گالیا

  • وظیفه نورون‌ها، انتقال اطلاعات است و سلول‌های گالیا، کارشان فقط ساپورت کردن سلول‌های دیگر است.

  • نورون‌ها ده برابر از گالیا ها بزرگ‌ترند ولی ازنظر اشغال کردن جا، باهم برابرند.

  • در سیستم مغز، مهره‌داران لایه‌ای وجود دارد به نام سد خونی.

  • سد خونی، همان نگهبانان قلعه هستند. هر خونی که قرار است به مغز برسد باید از این سد عبور کند.

  • سلول‌های این سطح آن‌قدر به هم چسبیده است که هر چیزی نمی‌تواند از آن عبور کند.

  • اگر آلودگی به هر طریقی وارد مغز شود، سلول‌های مغز نمی‌توانند آن را از بین ببرند فقط از تکثیر آن جلوگیری می‌کنند. آن آلودگی در مغز می‌ماند!!

  • سلول‌های مغز آن‌قدر به هم چسبیده است که هیچ مولکولی نمی‌تواند از آن عبور کند، مگر مولکول‌های ذره‌بینی مثل اکسیژن، دی‌اکسید کربن، یا مولکول‌های قابل‌حل در چربی مویرگ‌های مغزی.

  • مواد روان‌گردان این قابلیت رادارند که از سد خونی مغز عبور کنند.

 

ویرایش و ارسال: همسفر پگاه لژیون خانم فائزه (لژیون یکم)
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .