همسفر شهین با تخریب ۲۰ سال وارد کنگره شد، ۱۲ ماه و ۷ روز سفر کرد و اکنون مدت ۴ سال و ۱۱ ماه و ۲۸ روز از رهاییاش میگذرد. او تاکنون در جایگاههای بسیاری خدمت کرده است. این هفته در خصوص دستور جلسه حرمت کنگره ۶۰ و اینکه چرا رابطه کاری و مالی در کنگره ممنوع است، با او گفتوگویی کردیم که در ادامه میخوانید:

چرا رابطه کاری و مالی در کنگره ممنوع است؟
همانطور که میدانید انسان موجودی است که در بدو ورود به این دنیا در جمع کوچکی به نام خانواده پا میگذارد، در پرتو حمایت خانواده رشد میکند و میآموزد که چگونه وارد اجتماعات بزرگ و بزرگتر شود. هر جمعی اصول و قواعد خود را دارد و اگر اعضای آن از این اصول پیروی نکنند، دچار بحران و آشفتگی میشود. ما در جمع کامل میشویم و اگر در مسیر درستی حرکت کنیم، خدمتکردن، محبت کردن و یاری رساندن و بسیاری از مسائل را میآموزیم و در پرتو آموزش، بهدرستی رشد میکنیم. انسانی که وارد دنیای اعتیاد میشود، از مسیر صحیح خارج شده و در مسیر تاریکی و ضد ارزشی حرکت میکند و به تدریج از جامعه فاصله میگیرد. با ورود به کنگره و قرار گرفتن در مسیر درمان، باید بسیاری از مسائل که موجب تنش، حاشیه و به بیراهه رفتن میشود، پرهیز کند تا سفر خود را با آرامش به پایان برساند و کاملاً درمان شود. روابط مالی و کاری برای فردی که هنوز به تعادل نرسیده است، باعث بروز مشکلات میشود. همانطور روابط فامیلی نباید جایگزین ضوابط صحیح شود و مسائل به خارج از لژیون وارد شود، زیرا بسیاری از صحبتها جزو رازهای افراد است و حریم آن باید حفظ شود. در کنگره روی این موارد و حرمتهای دیگر که خوانده میشود، تأکید شده و رعایت آنها جزو قوانین است.
چرا در کنگره حرمتها از اهمیت بالایی برخوردار است؟
هر شخص و هر جمعی دارای حریم و حرمت است و آنچه به دوام و قوام روابط کمک شایانی میکند، حفظ حرمتها و اجرای قوانین است، چراکه هر ساختاری بدون اینها دچار مشکل و هرجومرج میشود. مواردی که در کنگره و نوشتار حرمت خوانده میشود، جزو آموزههای بزرگان دینی و ادبای ماست و بر آنها تأکید شده و خرد جهانی هم خارج از هر عقیده و قوم و نژادی، همه به آنها اعتقاد دارند و از ارزشها محسوب میشود. اگر بخواهیم در هر گروه و جمعی صلح و آرامش برقرار و ساختار آن تقویت شود، باید به این قوانین و حرمتها احترام بگذاریم و در عمل آنها را رعایت کنیم؛ لذا زیر پا گذاشتن اینها باعث بر هم خوردن نظم و لطمه زدن به سفر خواهد شد، پس آن کنیم که فرمان است.
لطفاً راجع به نقش آموزشها در زندگی یک همسفر توضیح دهید؟
یک همسفر قبل از ورود به کنگره از اعتیاد و معتاد برداشت دیگری دارد و فرد مصرفکننده را فردی خودخواه و بیاراده تلقی میکند، چون شناختی از اعتیاد و مواد مخدر ندارد و بر اساس اطلاعات سطحی قضاوت میکند؛ اما با قرار گرفتن در محیط کنگره و آموزشها متوجه میشود که اعتیاد یک بیماری است که فرد خواسته یا ناخواسته، به دلیل جهل، نادانی و عدم شناخت از انسان و مواد دچار آن شده است؛ بنابراین این آموزشها باعث میشود که مسافر خود را درک کند و حرفهایشان برای همدیگر قابلفهم میشود و به جای آنکه در تضاد و مقابل هم باشند، در کنار هم قرار میگیرند و این گونه میشود بال پرواز برای طیکردن راه و رسیدن به رهایی و درمان و تعادل.
راز موفقیت در سفر اول و حال خوش را چه میدانید؟
خواست قوی و ایمان به درستی راه و دل سپردن به دستورات راهنما و عملکردن به آنها مهمترین موارد رسیدن به موفقیت، یعنی همان درمان و رهایی کامل است. گرچه راه سخت است، ولی پیروی از فرمانهای راهنما راه را هموار خواهد کرد. سعی و تلاش در پرتو صبر و استقامت به ما میگوید که در پایان شب سیه سپیدی و روشنایی خواهد بود.
فرق بین روز اولی که به کنگره آمدید با الان در چیست؟ به چه میزان این تفاوت را احساس میکنید؟
اولین روزی که به کنگره آمدم، دلشکسته و مأیوس بودم. همه چیز برایم گنگ و مبهم بود. کورسویی از نور و امید در من جرقه زد. تجربههای قبلیمان شکستخورده بود، ولی کاملاً ناامید نبودم. در آنجا جمعی را دیدم که به من امید و دلگرمی میدادند. ما در مسیر قرار گرفتیم و زندگی که در پریشانی بود، به سمت آرامش و آبادانی رفت و از این بابت از همه کسانی که ما را در این راه یاری کردند، سپاسگزارم.
چه مقدار در زندگی شخصی خود حرمتها را کاربردی کردهاید؟
از ابتدای زندگی در خانواده آموختم که بسیاری از معیارها و ارزشها را ارج بنهم و آنها را پاس بدارم، البته من نیز مانند بسیاری از مردم نواقصی داشتهام، ولی با آموزشهای کنگره توانستم تاحدودی این نواقص را برطرف کنم و هنوز هم باید بسیار کار کنم. یاد گرفتم که از روی احساس عمل نکنم و تفاوت عمل به ظاهر نیک و عمل سالم را آموختم.
پیام شما از حرمتها برای همسفران کنگره چیست؟
به حریم خصوصی مسافر خود وارد نشوید، سعی کنید آنها را درک کنید و به راهنمای خودشان واگذار کنید، بدبین نباشید و فرصت دهید تا خود را با محیط هماهنگ کنند، در کار آنها تجسس نکنید تا اعتماد آنها را به دست آورید و هرچه را برای خود نمیپسندید، برای مسافرتان هم مپسندید.
تجربه شخصی شما از سفر اولتان چه بود؟
همه سفر اول تجربه و آموزش بود. وقتی با محیط آشنا شدم، با تمام وجود حس کردم که اگر در مسیر درست باشی نیمی از راه را پیمودهای و این احساس بار بزرگی از روی دوش من برداشت. مورد دیگر جایی را دیدم که از هر قشری بدون توجه به تفاوتهای فردی و عنوان و مقام در کنار هم تلاش میکنند. پول، عنوان و القاب جایی ندارد و مهم نیست. هرکس بنا به خواست و تلاش و برداشت خود از این سفر بهره میبرد و در مسیر دانایی قرار میگیرد.
چه موضوعی باعث جذب شما به کنگره شد؟
من همواره به دنبال راهی برای بیرون رفتن از گردابی که زندگی ما را آشفته کرده بود، بودم که توسط یکی از بستگان از وجود کنگره و راه درمان مطلع شدم و خواستم که این راه را امتحان کنم و همدلی و راستی مرا جذب کرد و از این بابت بسیار شکرگزارم.
و حرف آخر؟
توصیه من این است که همسفران صبور باشند و به آموزشهای خود توجه کنند. از آقای مهندس و خانواده ایشان و خانواده بزرگ کنگره ۶۰ سپاسگزارم و برای همه آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.
مصاحبهکننده: همسفر مریم، لژیون سوم
ارسال مطلب: همسفر نفیسه، کمک راهنمای لژیون هفتم
- تعداد بازدید از این مطلب :
667