English Version
This Site Is Available In English

بنیانگذار «کنگره »60 در گفتگوی اختصاصی با آفرینش؛ اعتیاد یک بیماری غیرقابل درمان نیست

بنیانگذار «کنگره »60 در گفتگوی اختصاصی با آفرینش؛ اعتیاد یک بیماری غیرقابل درمان نیست

شايد تا بحال اسم کنگره 60 به گوشتان نخورده باشد ولي اسم اعتياد و مصرف کننده به وفور به گوشتان خورده است! تصور ما از اعتياد اين است که يا شخص مبتلا به اين بيماري نتوانسته از دام مواد افيوني نجات پيدا کند يا اگر هم بيرون آمده، موقتي بوده و دوباره به دام آن بازگشته است، پس بايد چنين افرادي را به حال خود رها کرده و جامعه گريزشان کرد يا به حدي غرق در منجلاب اعتياد شده اند که در نهايت جان خود را از دست مي دهند. اما چنين تصوراتي هميشه براي همه مصرف کنندگان صدق نمي کند. اعتياد يک بيماري است که بايد راه هاي درمان آن به طور علمي و اساسي، ريشه يابي و بررسي شود تا بتوان اين بيماري مهلک خانمان سوز را از کالبد مصرف کننده خارج کرد. لذا کنگره 60 به عنوان يک سازمان مردم نهاد درماني سال هاست که از مصرف کنندگان گرفتار حمايت کرده، آنان را از اين وضعيت رهايي بخشيده و گاها سرنوشتان را نيز تغيير داده است. حال براي شناخت بيشتر فعاليت هاي اين کنگره، روزنامه آفرينش مصاحبه اي را با حسين دژاکام بنيان گزار اين کنگره ترتيب داده که شما را به خواندن آن دعوت مي نماييم.

استفاده از روش هاي درماني موثر در کنگره 60
حسين دژاکام در خصوص اين کنگره و نحوه فعاليت آن به بيان توضيحاتي پرداخت:

کنگره 60 يک سازمان مردم نهاد است که از وزارت کشور مجوز خود را گرفته و به مدت 20 سال است که به عنوان يک آکادمي کاملا آزاد و مستقل به صورت رايگان به فعاليت مي پردازد که بيش از 60 مرکز در کل کشور دارد. تعداد اعضاي آن با دارا بودن مدارک شناسايي بيش از 80 هزار نفر مي باشد که در امر درمان اعتياد فعاليت مي کنند. ساز و کار اين کنگره کاملا از نظر درماني متفاوت است. بدين صورت که افراد مصرف کننده وارد اين مجموعه و پروسه درمان مي شوند، سه روز در هفته ساعت 17 بعدازظهر زير نظر راهنما و مشاور، مراحل درمانيشان را ادامه مي دهند و خود وخانواده هايشان راهنمايي هاي لازم را فرا مي گيرند. طول درمان اين افراد در حدود 11 ماه است. مصرف کنندگان، سه جلسه به عنوان مهمان حضور دارند و در اين سه جلسه، آموزش هاي لازم به آنان داده مي شود، به عنوان مثال بيماري فرد چيست و روش درمان آن چگونه است؟ علت استفاده از اين روش درماني و مدت زمان درمان چقدراست؟
در اين سازمان، افراد به اختيار خود هر زمان که مايل باشند مراجعه مي کنند و نيازي به نگهداري شبانه روزي از آنها نيست ولي اگر به طور قطع تمايل به استفاده از روش هاي درماني ما دارند بايد به طور مرتب در کلاس هاي ما شرکت کنند. پس از سه جلسه درمان وارد گروه مي شوند و در آنجا اساتيد و راهنماهاي مختلفي هستند که خود فرد، به اختيار خود، آن استاد و راهنماي مورد نظر را انتخاب مي کند و از آن به بعد وارد گروه مي شود. پس از آن، راهنما، داروهاي مصرف کننده را مي نويسد و فرد شروع به مصرف آن مي کند. تمام اين مراحل در حالي اتفاق مي افتد که فرد همزمان، هم سر کار مي رود و هم هيچ گونه مشکل ترک اعتيادي برايشان پيش نمي آيد، هيچ تأثير بدي بر اعصاب و روانشان نمي گذارد و همانند يک فرد عادي، زندگي مي کند. ما با تجويز شربت ترياک، آن سيستم هاي مواد مخدر و محرکي که بدن را از کار مي اندازد درمان مي کنيم.

اعتياد يک بيماري غيرقابل درمان نيست

بدن انسان به طور طبيعي، انواع مواد مخدر مانند ديندورفين، محرک مانند دوپامين و مسکن مانند انکفالين، مواد ضدافسردگي و بيهوش کننده توليد مي کند. زماني که شخصي از مواد مخدر و محرک بيروني استفاده مي کند، بدنش از کار مي افتد. پس درمان زماني اتفاق مي افتد که ما بتوانيم موادمخدري که باعث از کار افتادگي بدن مي شود را درست کنيم. مواد مخدر طبيعي بدن بسيار مسأله حساس و مهمي است و در درمان اعتياد بايد به آن توجه کرد. در حقيقت يک مصرف کننده از بيرون، مواد مصرف کرده و باعث شده بدنش از کار بيافتد که اين مسأله به جاي قطع ناگهاني بايد اصولي درمان شود. علت اصلي مرگ و مير بعضي از مصرف کنندگان اين است که در اثر قطع ناگهاني مواد مخدر، شوک فيزيولوژيکي بزرگي به سيستم ايمني بدنشان وارد مي شود، مواد مخدر و محرک بدنشان از کار مي افتد و پس از فلج شدن سيستم ايمني بدن، منجر به مرگ آنان مي شود. بايد در اين زمينه تحقيقات اساسي بر پايه علمي صورت گيرد.

مشارکت با دانشگاه ها به عنوان يک نمونه پژوهشي

بنيان گزار کنگره 60 ادامه داد:

توصيه مي کنم دانشگاه ها وارد عمل شوند، راه حل هاي ما را ببينند، در درمان اعتياد مشارکت کرده و از فعاليت هاي ما حمايت کنند. فعاليت کنگره 60 مي تواند به عنوان يک نمونه پژوهشي در اختيار تحقيقات دانشجويان قرار گيرد و از فايل مراجعه کنندگان ما براي نمونه هاي پژوهشي خود استفاده کنند.

اما ناگفته نماند، دو ، سه سالي است که دانشگاه آزاد اسلامي واحد اسلامشهر با کنگره 60 بسيار همکاري مي کند، کلاسي را با روش کنگره 60 در دانشگاه تشکيل داده که بازخورد و نتيجه بسيار خوبي را در پي داشته است، پيشنهاد ما اين است که ساير دانشگاه ها نيز اين الگو را در کلاس ها اجرا کنند.

نکته جالب توجه ديگر اينکه، بسياري از مصرف کنندگان در کنگره 60، پس از رهايي موفق شدند به سطح ورزش حرفه اي ملي راه يابند.

نبايد افتخارات کشورمان را ناديده بگيريم
وي در ادامه در خصوص عملکرد رسانه ها، خاطر نشان کرد:

رسانه ها بلاخص صدا و سيما بايد در کنار برنامه هايي که در خصوص اعتياد ساخته مي شود، تلاش هايي انجام شد. موفقيت هايي مانند آنچه در کنگره 60 اتفاق افتاده است را نيز نمايش بدهند. نبايد افتخارات کشورمان را ناديده بگيريم و بايد بيش از پيش به آنها بپردازيم.

ضرورت آموزش روش هاي علمي در داخل و خارج از کشور

بنيان گزار کنگره 60 در پايان گفت:
ما بايد کاري کنيم که خروجي داشته باشد. کشور ما به مرحله اي رسيده که هم مي توانيم اين علم را در داخل آموزش داده و هم آن را به سايرکشورها صادرکنيم. بايد تدابيري انديشيده شود تا فارغ التحصيلان دانشگاهي بتوانند در اين زمينه، خروجي خوب و مطالعاتشان کارايي لازم را داشته باشد.
در حال حاضر 25 تا 30 هزار نفر از مصرف کنندگان به درمان قطعي رسيده و به زندگي عادي خود بازگشته اند. بايد روش هاي درماني مورد استفاده با نتايج مثبت و قابل قبول را در سطح کشور ارائه کرده، حتي آن را به خارج از کشور نيز ارسال کنيم و کارهاي تحقيقاتي بسياري بر روي آنها انجام دهيم.

مصاحبه از صديقه محرابي

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .