English Version
This Site Is Available In English

سایت و فضای مجازی، بستری برای آموزش و انتقال آگاهی

سایت و فضای مجازی، بستری برای آموزش و انتقال آگاهی

جلسه سیزدهم از دوره نهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی مسافران کنگره۶۰ نمایندگی سیرجان به استادی راهنما مسافر سیروس، نگهبانی مسافر رسول و دبیری موقت مسافر مهران با دستور جلسه «از سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی در کنگره۶۰ چگونه استفاده می‌کنم؟» روز یکشنبه ۲9 شهریورماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به‌کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
دستور جلسه امروز در مورد این است که از سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی در کنگره۶۰ چگونه استفاده می‌کنم؟
در ابتدا به همه خدمتگزارانی که در بخش سایت کنگره‌60 فعالیت می‌کنند خدا قوت می‌گویم. برای اینکه یک خبر روی سایت قرار بگیرد، افراد مختلفی زحمت می‌کشند. امیدوارم خداوند به من هم آگاهی و هوشیاری بدهد که وقتی خبری روی سایت قرار می‌گیرد، حداقل آن را مطالعه و در صورت امکان منتشر کنم تا این آگاهی به دیگران هم منتقل شود.

سایت کنگره۶۰ در سال ۱۳۸۲ راه‌اندازی شد. در آن زمان اینترنت هنوز مانند امروز فراگیر نبود و بسیاری از افراد حتی تلفن همراه نداشتند، اما سایت یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی برای انتقال اخبار، اطلاعات و آموزش‌های کنگره بود. هدف آقای مهندس دژاکام این بود که کنگره۶۰ را به جهانیان معرفی کند و سایت یکی از ابزارهای مهم برای رسیدن به این هدف بود. به کمک سایت، فردی که در یک منطقه جغرافیایی دیگر قرار داشت، می‌توانست متوجه شود در نمایندگی‌های مختلف چه اتفاقی افتاده، چه کسی استاد جلسه بوده، چه موضوعاتی مطرح شده و چه آموزش‌هایی ارائه شده است.

امروز اگر در گوگل نام یک نمایندگی از کنگره۶۰ را جست‌وجو کنیم، می‌توانیم به بخش‌های مختلف سایت آن دسترسی پیدا کنیم و ببینیم در جلسات چه اتفاقاتی افتاده است؛ چه کسی استاد جلسه بوده، چه تولدهایی برگزار شده و چه مطالبی در جلسه مطرح شده است. این امکان برای نمایندگی‌های مختلف وجود دارد و می‌توانیم اخبار و آموزش‌های مربوط به آن‌ها را به تفکیک دنبال کنیم.

در سایت کنگره۶۰ علاوه بر اخبار نمایندگی‌ها، مطالب آموزشی مختلفی مانند دستور جلسات هفتگی، دل‌نوشته‌ها، خلاصه و برداشت از سی‌دی‌ها، صحبت‌های آقای مهندس دژاکام، قوانین و سایر مطالب آموزشی قرار می‌گیرد. همچنین اخبار مربوط به رهایی‌ها و فعالیت‌های نمایندگی‌ها نیز منتشر می‌شود.

اگر بخواهم یک دل‌نوشته یا برداشت از یک سی‌دی را در سایت قرار بدهم، می‌توانم به مطالب قبلی مراجعه کنم و ببینم دیگران چگونه این کار را انجام داده‌اند. همین جست‌وجو کردن، خودش یک آموزش است. زمانی که برای یادگیری و انجام بهتر یک کار به دنبال مطالب می‌گردم، علاوه بر اینکه تجربه کسب می‌کنم، با صحبت‌ها و برداشت‌های دیگران نیز آشنا می‌شوم و از آن‌ها آموزش می‌گیرم.

در سال‌های اخیر، فضای مجازی و سپس هوش مصنوعی نیز به ابزارهای جدیدی برای آموزش و انتقال اطلاعات تبدیل شده‌اند. مهندس دژاکام همواره تأکید داشته‌اند که اعضاء کنگره نباید از تکنولوژی روز عقب بمانند. همان‌طور که زمانی سایت یک ابزار جدید و مهم بود، امروز نیز باید از امکانات جدید مانند هوش مصنوعی به شکل صحیح استفاده کنیم.

من خودم از هوش مصنوعی استفاده کرده‌ام و متوجه شده‌ام که اگر درست از آن استفاده کنم، می‌تواند در مسیر زندگی و آموزش به من کمک کند. حتی بخشی از صحبت‌های امروز را با استفاده از هوش مصنوعی بررسی کردم و از آن خواستم مطالب مرتبط با این دستور جلسه را در سایت کنگره۶۰ پیدا کند و یک نقشه راه برای صحبت کردن در اختیارم قرار دهد.

یکی از مزیت‌های سایت این است که محدود به زمان و مکان خاصی نیست. فرقی نمی‌کند در اتوبوس، مترو، قطار یا جای دیگری باشم؛ اگر به اینترنت دسترسی داشته باشم، می‌توانم مطالب سایت را مطالعه کنم، دستور جلسات را ببینم یا درباره یک سی‌دی و موضوع آموزشی جست‌وجو کنم.

البته باید بدانیم هر کاری جایگاه خودش را دارد. وقتی در یک مهمانی یا در جمع دوستان هستم، قرار نیست دائماً سایت کنگره را باز کنم و مطالب را بخوانم. اما وقتی تنها هستم یا زمان آزادی دارم، می‌توانم از این فرصت برای آموزش گرفتن استفاده کنم.

به نظر من، آموزش‌هایی که انسان در خلوت خودش دریافت می‌کند، در زمان حضور در جمع خودش را نشان می‌دهد. اگر من در تنهایی و اوقات فراغت خودم به سایت مراجعه کنم، یک سی‌دی بخوانم یا مشارکت‌های دیگران را مطالعه کنم، زمانی که در جلسه حضور پیدا می‌کنم، این آموزش‌ها می‌تواند به من کمک کند و در مشارکت کردن و دریافت آموزش، تأثیرگذار باشد.

افرادی هم که در سایت خدمت می‌کنند، در واقع بخش زیادی از خدمتشان در خفا انجام می‌شود و ممکن است کسی نبیند که آن‌ها چه مقدار برای آماده‌سازی و انتشار یک خبر وقت گذاشته‌اند. اما همین خدمت باعث می‌شود خود فرد نیز با مطالب مختلف سایت درگیر شود و آموزش بگیرد.

اولین خدمتی که من در کنگره ۶۰ تجربه کردم، خدمت در سایت بود و این خدمت تأثیر زیادی در آموزش من داشت. در آن زمان صحبت‌های دیده‌بانان و مطالبی را که روی سایت قرار می‌گرفت، با علاقه دنبال می‌کردم. حتی وقتی خبری را در سایت قرار می‌دادم، مرتب به آن سر می‌زدم و تعداد بازدیدها را بررسی می‌کردم. همین موضوع برای من انگیزه ایجاد می‌کرد که مطالب بیشتری بخوانم و فعالیت بیشتری داشته باشم.

در واقع، خدمت در سایت برای من دو اتفاق مهم داشت؛ هم باعث می‌شد در مسیر خدمت قرار بگیرم و هم باعث می‌شد خودم بیشتر مطالعه کنم و آموزش بگیرم. به همین دلیل فکر می‌کنم سایت فقط محلی برای انتشار خبر نیست، بلکه یک بستر آموزشی است که می‌تواند آگاهی ما را افزایش دهد.

امروز با توجه به گسترش فضای مجازی و ورود هوش مصنوعی، ابزارهای بیشتری برای دریافت و انتقال آموزش در اختیار ما قرار گرفته است. مهم این است که از این امکانات در مسیر درست و برای افزایش آگاهی، آموزش و خدمت به دیگران استفاده کنیم.

عکاس: مسافر ناصر
ارسال: مسافر حمید

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...