English Version
This Site Is Available In English

دیده‌بان باید تخصص و تعهد داشته باشد

دیده‌بان باید تخصص و تعهد داشته باشد

گروه سایت نمایندگی پروین اعتصامی اراک ضمن خوش‌آمدگویی به دیده‌بان مسافر محمد صادق به مناسبت هفته‌ دیده‌بان گفتگوی خواندنی و پر از آموزش با ایشان انجام داده است که شما را خواندن این گفتگوی ارزشمند دعوت می‌نمائیم.

مسافر محمد صادق با آنتی‌ایکس مصرفی هروئین وارد کنگره شدند. با راهنمایی مسافر رضا به مدت 1 سال به روش DST سفر کردند. هم اکنون به مدت ۲۵ سال است که بادستان پرتوان آقای مهندس آزاد و رها شدند. رشته ورزشی ایشان در کنگره راگبی است.

شخصی که می‌خواهد به مرحله دیده‌بانی برسد؛ باید چه شرایطی داشته باشد؟

خیلی خوشحالم که امروز در خدمت شما هستم، روز چهارشنبه آقای مهندس یک پارامترش را فرمودند که اگر شخصی می‌خواهد به جایگاهی در کنگره برسد، دیده‌بانی شاید یک بخش آن باشد؛ باید هم تخصص داشته باشد، هم تعهد، نه تخصص خالی به کار می‌آید، نه تعهد خالی؛ باید هم تعهد باشد هم تخصص. یکی از پارامترهایش این است که باید یک تجربه‌ای پیدا کرده باشد که به آن جایگاه برسد. مستمر بودن، صبور بودن و خوش اخلاق بودن چیزهایی بودند که آقای مهندس فرمودند و در خاطرم هست و این‌‌که در خدمت کردن پایدار باشد و کسانی که در خدمت کردن پایدار باشند اصولاً انتخاب می‌شوند؛ طبعاً خود من همیشه گفته‌ام که حضور اولین شرط دانایی است؛ یعنی شما اگر می‌خواهید دانایی به دست بیاورید، اولین شرطش این است که حضور داشته باشید.

عشق به خدمت در کنگره چیست؟ کسی که می‌خواهد در کنگره بماند فقط آمدنش کافی است یا باید عشق دیگری هم داشته باشد؟

آمدن یک بخش اولیه است، مرحله بعدی که من خودم در لژیون همیشه در صحبت‌هایم این را به بچه‌ها گفتم که از نظر من تعریف عشق به خدمت را اگر مثال بخواهم بزنم که قشنگ ملموس شود و جا بیفتد این است که اگر به شما می‌گویند یک جایی را تمیز کنید این اتاق را نظافت کنید، یک جوری تمیز کنید که هیچ جای حرف و حدیثی وجود نداشته باشد؛ یعنی تمیز کنید، جارو بزنید که تمیز شود، جارو نزنید که ایجنت ببیند، مرزبان ببیند یا راهنمایم ببیند که من دارم خوب جارو می‌زنم نه، من خودم این‌جوری هستم که جوری خدمت می‌کنم که آن خدمت تمام و کمال باشد، چیزی که در توانم هست. یک موقع هست شخص را نگاه می‌کنید می‌بینید که توانش همین بوده، همه در بخش مثلاً گل‌ریزان می‌گویند هر چه قدر در توانت هست کمک کن، توان تو را هیچ‌کس جز خودت نمی‌داند، قدیم‌ها می‌گفتند، هر چه قدر کرمت است، کرم یعنی چی؟ یعنی: همان توانت هر چه قدر توانت است، توان شما را من نمی‌توانم تشخیص دهم؛ حتی اگر راهنمایتان باشم، مثلاً شما باید ۵۰۰ هزار تومان پول بدهید، ایشان باید مثلاً 1 میلیون تومان پول بدهد، این یکی ۲ میلیون تومان بدهد، توان هر کسی را فقط خودش می‌‌داند؛ ولی واقعاٌ انسان‌هایی که عاشق خدمت هستند که در کنگره کم هم نیستند، هرچه که در توانشان هست را انجام می‌دهند و اگر هم کارشان ایراد داشته باشد، هیچ ایرادی ندارد. دیده‌بان مالی مسافر مجید همیشه به من می‌گفتند که دیکته ننوشته، غلط ندارد و تا زمانی که شما خدمت نکرده‌اید ایرادهایتان مشخص نمی‌شود، این‌ها جزئی از خدمت است، قانون خدمت کردن است به این شکل که ایرادهایت را در می‌آورد و تو ایرادهایت را می‌بینی، یواش یواش اگر آن خدمت را ادامه بدهی و سرد نشوی باعث می‌شود که ایرادهایت را برطرف کنی، این مثالی که برایتان گفتم عشق به خدمت این شکلی است؛ یعنی آن عشقی که وجود دارد، عشق به خدمت، تمام و کمال کار کردن است.

با توجه به این‌که سن اعتیاد خیلی پایین آمده است و هم اکنون در کنگره افراد زیر ۱۸ سال پذیرش نمی‌شوند، می‌خواستم سوال کنم که آیا کنگره در این راستا کاری انجام داده است که در کتب درسی در مورد اعتیاد یا کنگره۶۰ مطلبی باشد؟

من خودم یک مدتی از طرف کنگره به مدارس می‌رفتم و برای تحقیقات خیلی به دانشگاه‌ها می‌رفتیم و جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ سه پارامتر دارد، آموزش، مهار و درمان اعتیاد، در قسمت آموزش و مهار، اگر ما بتوانیم در مدارس این کار را انجام دهیم خیلی از به وجود آمدن اعتیاد در بین جوان‌های ما پیشگیری می‌شود یا کسانی که آرام آرام به بالای ۱۸ سال می‌‌رسند؛ ولی این‌که ما بخواهیم افراد زیر ۱۸ سال را بپذیریم برای ما دردسر است؛ چون سن قانونی ندارند و ممکن است اتفاق‌هایی بیفتد که بگویند اصلاً کنگره را ببندید، جمع کنید خیلی راحت و ما از این قانون تخطی نمی‌کنیم و این قانونی است که در مصوبه‌مان هست و در هیئت‌مدیره تصویب شده است. اين‌که بتوانیم در آموزش و پرورش یا در دانشگاه‌ها آموزش دهیم تا جایی که بتوانیم این کار را انجام می‌دهیم؛ یعنی دعوتمان می‌کنند جایی می‌رویم و این‌که در کتب درسی بخواهیم این مطالب بیاید دست ما نیست؛ باید از طریق فکر می‌کنم ستاد مبارزه با مواد مخدر باشد و ابلاغ شود و به قول معروف یک هماهنگی‌هایی بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شود و یک بخشی را در کتب درسی بیاورند؛ ولی خدا را شکر دانشگاه خوارزمی دارد راه می‌افتد و به امید خدا کارهای ساختمانی‌اش هم در مرحله نهایی است و آنجا ما شروع می‌کنیم به صورت دانشگاهی آموزش، پیشگیری و مهار اعتیاد را تدریس کردن.

چه طور ممکن است که یک نفر از نظر دانش و تجربه خیلی قوی باشد؛ ولی آن فرد مناسب جایگاه خدمتی نباشد و دانشش به درد آن جایگاه خدمتی نخورد، ما چگونه می‌توانیم این موضوع را شناسایی کنیم؟

ما در جهان‌بینی‌مان دو تا دانایی داریم، یکی دانایی و یکی دانایی موثر که مثلث‌ آن‌ها هم متفاوت است، دانایی این است که شما بدانید که سطل آشغال برای انداختن آشغال است؛ ولی آشغالت را زمین بیندازید، شما این دانش را فقط برای خودت حمل می‌کنی و می‌بری و می‌آوری و به کار کسی نمی‌آید و به کار خودت هم نمی‌آید؛ حتی باعث تخریب هم می‌شود. دانایی موثر این است که بدانید سطل آشغال برای انداختن آشغال است و آشغالت را در سطح زباله بیندازید، چیزی که شما می‌گویید دقیقاً همین است، خیلی‌ها هستند که می‌دانند درمان اعتیاد سه روزه و یک هفتگی نیست؛ ولی انجامش می‌دهند حالا هر دلیلی هم که دارند و خودشان، من و شما می‌دانیم که دلیلش چه است، ما کاری به آن دلیل نداریم؛ ولی آن‌ها دارند آن کار را انجام می‌دهند و ممکن است خیلی از آن‌ها هم به کنگره بیایند؛ ولی به کار ما نمی‌آید، به کار ما دانشی می‌آید که بتوانید انجامش دهید و به دانایی موثر تبدیلش کنید. من بیایم و طبق دانایی‌ام بدانم که سطل آشغال برای انداختن آشغال است و بیایم و این کار را واقعاً به انجام برسانم؛ یعنی نتیجه‌ آن دانایی انداختن آشغال در سطل آشغال است، آنجاست که آن دانایی موثر است ولو این‌که آن دانایی خیلی کم باشد؛ چون اگر شخص به آن مرحله برسد بعداً می‌تواند دانایی موثرش را زیاد کند و تعدادش را با آموزش می‌تواند با نشریات کنگره با سی‌دی‌هایی که هست زیاد کند و این‌ها آهسته آهسته زیاد می‌شود، چرا؟ چون این شخص پذیرفته که باید یک کاری را انجام دهد یک مرحله‌ای را بگذراند و یک زمانی را طی کند تا بتواند به آن جایگاه اصلی و انسانیت خودش برسد.

از دیده‌بان مسافر محمدصادق سپاسگزاریم که وقت گران‌بهای خود را در اختیار ما گذاشتند.

طراح سؤال: راهنما همسفر اکرم (لژیون ششم) و راهنمای‌ تازه‌واردین همسفر معصومه
مصاحبه کننده: راهنما همسفر نوشین
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دوازدهم)
ویرایش: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون اول) دبیر سایت
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .